Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Za pozornost stojí podvozek záhřebské tramvaje TMK 2200, nového výrobku Končaru, honosně nazývaného "crotram". Jako vše,co se pyšní honosnými názvy, je tramvaj poskládána z cizích komponent, v tomto případě použit podvozek fy Sames SRN. Foto je k vidění v DM 6/2006 a byl vystaven na letošním Innotransu na stánku firmy. Je pro rozchod 1000mm, má letmo uložená kola a přenos síly na jedné nápravě je řešen nízko uloženým hřídelem spojujícím převodovky kol. Zatím se jeví jako dobré řešení, první vozy jsou v provozu déle než rok a dle mých informací
ze ZETu bez podstatných problémů. Možná to bude inspirace pro 15T???
ze ZETu bez podstatných problémů. Možná to bude inspirace pro 15T???
9112 oprava 18.12.2006
18.12.2006 Probíhající oprava vozu 14t 9112 dnes byl nalepen boční nerezový plech + oprava zůstávajících laminátů.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nebo něco jako ULF....to by ale bylo asi sakra drahý....Isidor píše:Tak to jsem fakt zvědav. Jestli to někdo (v Schadewerku) vyvine a jestli to někdo (v DPP) bude ochoten zaplatit. Zatím jediný mně známý pokus o tohle jménem Socimi S-350 LRV neskončil slavně.
Budou muset asi pouzit neco na ten zpusob, co jsi poslal v odkazu. Zajimave ale je, ze mesta, ktera chteji 100% NP tramku si radeji priplati za udrzbu trati a koupi vozy s pevnymi podvozky.Isidor píše:Tak to jsem fakt zvědav. Jestli to někdo (v Schadewerku) vyvine a jestli to někdo (v DPP) bude ochoten zaplatit. Zatím jediný mně známý pokus o tohle jménem Socimi S-350 LRV neskončil slavně.
Tak to jsem fakt zvědav. Jestli to někdo (v Schadewerku) vyvine a jestli to někdo (v DPP) bude ochoten zaplatit. Zatím jediný mně známý pokus o tohle jménem Socimi S-350 LRV neskončil slavně.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
22.12. dorazí hned dvě Škody, pojede se na dvakrát první je plánována na 1:00 (asi se divíte proč tak brzy, ale je to proto, že naložena bude odpoledne 21. za denního světla a pojedou v noci, aby se stihli otočit pro druhou) dvojice T6 k vytažení nebude potřeba, přijede z Hloubětína KT8D5.RN2P.
Samozřejmě je to kachna, ale jsem zvědavej kolika z Vás to zase nedá, a i když to je blaf, tak se tam stejně pojede podivat, co kdyby náhodou... (Takhle totiž vznikají fámy, tak se na to už nikdo neptejte, kdy co dorazí, vedení by Vás jistě informovalo)
Samozřejmě je to kachna, ale jsem zvědavej kolika z Vás to zase nedá, a i když to je blaf, tak se tam stejně pojede podivat, co kdyby náhodou... (Takhle totiž vznikají fámy, tak se na to už nikdo neptejte, kdy co dorazí, vedení by Vás jistě informovalo)
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo jo.... Takovou zaručenou informaci mám od 28. listopadu přímo ze Škodovky, kdy jsem rozpracovanost jednotlivých vozů viděl na vlastní oči a v tomto týdnu potvrzenou i dopravcem. Jenže dát jí sem já, nebo kdokoliv jiný spojený s tímto fórem budu obviněn, že šířím bludy, aby příjezd nikdo jiný nenafotil... Teď když jste se s Tondou pochlapili a po třech týdnech dospěli k té samé informaci, je to fajn. Konečně zaručeně správná informace.Tom píše:A oproti jiným falešným "řídícím nebo vedoucím atd..." co se zde vyskytují, je to alespoň zaručená informace...
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No čerpám pouze z mé paměti:design -vybírá se firma na jeho zpracování,všechny podvozky otočné,bude možnost obou variant , ale pro Prahu by měla být jednosměrná a snad počet článku 3. Její prototyp by měl stát v 2. polovině 2008.Vašek píše:Má někdo informace o nástupnici Poršetry 15T??? ( autor designu, charakteristika podvozků, obousměrnost - jednosměrnost , počet článků )