Výhybky
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
Nebudu se úplně zastávat dispečinku, ale na výhybky od čísla 500 se může Elektroline podívat dálkově.radek31 píše:tak dneska jsem po asi 2 letech zažil podruhé přestavení výhybky protijedoucí tramvají
stál jsem kolem 7 ráno v zast. Koh-i-noor DC se 6 a přede mnou odbočovala doprava 23 - asi na 10-15s jsem se podíval do zrcátka a když jsem se otočil, tak byla výhybka přestavená na rovně a zablokovaná - nikdo s tágem tam nebyl a proti jela zrovna cvičná jízda (asi 5520) - nenapadá mě jiné vysvětlení, než že to hodilo rádio pro přijetí signálu "rovně" z té cvičné T3
volal jsem to na dispečink, dispečer říkal, že to prověří, ale nepotkal jsem tam ani Elektroline, ani tech. kontrolu, ani tech. pohotovost a rádio bylo kolem poledne stále zapnuté - takže asi klasický přístup dispečinku (nebo DP? netuším), kdy se jakákoliv závada rádiového ovládání automaticky řeší jako výmysl nebo neschopnost řidiče (nedávno jsem hlásil závadu na Palmovce a Strossu a byl jsem poslán někam s tím, že jde o závadu vozu - dispečera samozřejmě nezajímalo ani to, že tramvaj jedoucí přede mnou měla stejný problém) - a aféra s výhybkou 370 na Červeném vrchu se tu už řešila
Jinak podobný přístup dispečinku jsem měl s výhybkou 541(Vladimírova od Synkáče) Měl jsem pět kol na 18 a ani jednou se mi nepřehodila rádiem. Po třetím průjezdu jsem to zavolal. Do pátého průjezdu se nepohnula ani myš.
-
radek31
- Moderátor
tak dneska jsem po asi 2 letech zažil podruhé přestavení výhybky protijedoucí tramvají 
stál jsem kolem 7 ráno v zast. Koh-i-noor DC se 6 a přede mnou odbočovala doprava 23 - asi na 10-15s jsem se podíval do zrcátka a když jsem se otočil, tak byla výhybka přestavená na rovně a zablokovaná - nikdo s tágem tam nebyl a proti jela zrovna cvičná jízda (asi 5520) - nenapadá mě jiné vysvětlení, než že to hodilo rádio pro přijetí signálu "rovně" z té cvičné T3
btw je to ta samá výhybka, kde nedávno selhalo blokování a bylo z toho vykolejení - tenkrát se to hodilo na MO řidičku (asi byla za návěstí), ale v kombinaci s přestavováním z protisměru je to docela o hubu
volal jsem to na dispečink, dispečer říkal, že to prověří, ale nepotkal jsem tam ani Elektroline, ani tech. kontrolu, ani tech. pohotovost a rádio bylo kolem poledne stále zapnuté - takže asi klasický přístup dispečinku (nebo DP? netuším), kdy se jakákoliv závada rádiového ovládání automaticky řeší jako výmysl nebo neschopnost řidiče (nedávno jsem hlásil závadu na Palmovce a Strossu a byl jsem poslán někam s tím, že jde o závadu vozu - dispečera samozřejmě nezajímalo ani to, že tramvaj jedoucí přede mnou měla stejný problém) - a aféra s výhybkou 370 na Červeném vrchu se tu už řešila
a ještě k výhybkám - dnešní vykolejení na Březiněveské bylo na výhybce, kde už je celou věčnost návěst "pomalu" a několik dnů zpátky tam dokonce proběhla menší oprava - vzhledem k obrovské škodě při dnešním vykolejení by mě docela zajímalo, jestli odpovědná osoba, která stále oddalovala pořádnou opravu, bude ty náklady při vykolejení hradit z vlastní kapsy (kdyby tam navíc jelo něco v protisměru mohl to být masakr) - řidič platí každou odřeninu na tramvaji, ale podobné průsery se svedou na tech. závadu a je hotovo (hlavně doufám, že tam ten řidič neměl víc než 10 km/h)
btw je to ta samá výhybka, kde nedávno selhalo blokování a bylo z toho vykolejení - tenkrát se to hodilo na MO řidičku (asi byla za návěstí), ale v kombinaci s přestavováním z protisměru je to docela o hubu
a ještě k výhybkám - dnešní vykolejení na Březiněveské bylo na výhybce, kde už je celou věčnost návěst "pomalu" a několik dnů zpátky tam dokonce proběhla menší oprava - vzhledem k obrovské škodě při dnešním vykolejení by mě docela zajímalo, jestli odpovědná osoba, která stále oddalovala pořádnou opravu, bude ty náklady při vykolejení hradit z vlastní kapsy (kdyby tam navíc jelo něco v protisměru mohl to být masakr) - řidič platí každou odřeninu na tramvaji, ale podobné průsery se svedou na tech. závadu a je hotovo (hlavně doufám, že tam ten řidič neměl víc než 10 km/h)
-
radek31
- Moderátor
zrovna na Výstavišti není vůbec rádiové ovládání! ale kontakt tam odpojený jeIsidor píše:Tak jsem v posledních dnech koukal, že na mnoha místech (dolní Palmovka, Stross, Výstaviště...) jsou odpojené trolejové kontakty pro stavění výhybek... to už mají všechny vozy radiové ovládání? Jak dlouho (cca)?
všechny vozy mají rádio už dlouho
koncem března se mají první kontakty odstraňovat z troleje (ty co jsou teď vypnuté - Stross, Palmovka, Průběžná, ...)
-
I.am.good
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zlatý čepovky. Když se vyměňoval jazyk na odbočení z SNB do Minské (rozjezdová ve směru od Bohemky), tak jsme přes to normálně přeskákali a ten jazyk tam ani moc nechyběltrainzjohny píše:Dnes vyměněn jeden jazyk na sjezdové výhybce v Lazarské (směr Václavák). Kvůli tomu byla velmi krátkodobá výluka. Nevím jak jezdila 3 a 14, ale 9 jela z Lazarské na Karlák a až pak na NNŽ jela po 10.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
-
I.am.good
1- myslel jsem tu rekuperaci a nadproud (čti pořádněPetr píše:1. ochrany mají domontovávané dotatečně (právě kvůli občasnému podhození topením 2. vozu - rozebíralo se to před lety na školeních), ale je lepší se chovat tak jako by je neměli
2. Magnet mezi kolejemi?Když tak mezi kolejnicemi, ale to až u výhybek 111 a 201-***, staré ho mají vedle kolejnice
2 - samozřejmě jsem myslel kolejnice, no
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
1. ochrany mají domontovávané dotatečně (právě kvůli občasnému podhození topením 2. vozu - rozebíralo se to před lety na školeních), ale je lepší se chovat tak jako by je neměliI.am.good píše:Právě že staré neuzamykatelné výhybky žýádné ochrany nemají, však si někdy zkus vzít nějakou pod 500A. Ta se možná ještě švihne (spíš ne) a zhasne - navždy (teda do té doby, než přijede vrchní stavba v lepším případě vyměnit prasklou pojistku, v horším elektromagnet mezi kolejemi)
Tebou popsané ochrany mají pouze uzamykatelné výhybky od čísla 300 výše (jsme se to učili v kurzu, tak to vím![]()
)
2. Magnet mezi kolejemi?