Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
uf, no to je teda debata. jinak provoz na BH není až tak slabý, jak mapl vypráví. téměř denně se pohybuju v oblasti Vypichu, takže obsazenost z/na BH je mi známá dost. ostatně jsou to koncové stanice, tak se ani přeplněnost ani nedá očekávat. a jestli je nacpaná sólo T3 žádoucím obrazem MHD na krajích města, tak musím nesouhlasit.
jinak ale zpět k nějakému plodnějšímu tématu - ví někdo, jaké budou změny ve vypravení od 8/1? v pdf zatím JŘ dostupné nejsou, jen na idosu, kde ale nelze vyčíst vše. zatím jsem pochopil následující: 25 - VO,KO,HL; 15 - nadále v Pd také MO (3x). dále se změny asi dotknou 10, 19, 24,...?
jinak ale zpět k nějakému plodnějšímu tématu - ví někdo, jaké budou změny ve vypravení od 8/1? v pdf zatím JŘ dostupné nejsou, jen na idosu, kde ale nelze vyčíst vše. zatím jsem pochopil následující: 25 - VO,KO,HL; 15 - nadále v Pd také MO (3x). dále se změny asi dotknou 10, 19, 24,...?
A kdo řiká že vše jezdí všude podle JŘ. A vůbec, napsal si sem nějakej příklad že jo. Ale večer myslíš že je lidský aby v úseku Bílá Hora - Vypich jezdila jen 22 v intervalu 20 minut? To je fakt krutý.
Nevim proč se to tady tak strašně řeší, jak se tam projezdí peněz. Ale v Ďáblicích... jo tam jsou tři dvouvozový linky potřeba.
Nevim proč se to tady tak strašně řeší, jak se tam projezdí peněz. Ale v Ďáblicích... jo tam jsou tři dvouvozový linky potřeba.
- Tom 11
- Uživatel
- Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď jsem se díval na IDOS a třeba odjezdy v PD z Bílé hory
l.108 odjezd 14.00
l.22 odjezd 14.00
l.25 odjezd 14.00
další potom l.25 14.08
l.22 14.10
Takže ty spoje se vůbec nevyužijou...tu 25 by chtělo ukončit na Vypichu na stálo
Stejné je to na druhou stranu:
z Vypichu
l.108 odjezd 14.30
l.22 odjezd 14.30
l.25 odjezd 14.30
To bych chtěl vidět,jak se ty spoje využijou...
l.108 odjezd 14.00
l.22 odjezd 14.00
l.25 odjezd 14.00
další potom l.25 14.08
l.22 14.10
Takže ty spoje se vůbec nevyužijou...tu 25 by chtělo ukončit na Vypichu na stálo
Stejné je to na druhou stranu:
z Vypichu
l.108 odjezd 14.30
l.22 odjezd 14.30
l.25 odjezd 14.30
To bych chtěl vidět,jak se ty spoje využijou...
Počkat, ta 25 by jezdila jako každá druhá přes vltavskou a každá druhá přes nádr. holešovice? To doufám že ne, ale radši se ptámMapl píše:Např.:
25 PD - 00,04,08,12,16,20,24.....56 (15 zrušena - převedena kap., každý druhý sdpoj po osmi minutách ukončen na Vypichu)
22 PD - 02,10,17,25....55
A o víkendech bych poslal na Bílou Horu pouze linku 22 a linku 25 bych ukončil ve stanici Vypich celodenně (pro nechápavé: ale jen v so-ne+sv.)
Každopádně ale nechápu proč jí nedat interval 8 minut. Dávat jí 4 jen proto, aby na BH jel po 8 jeden vůz... to fakt nechápu, ty dvě zastávky že ti za to stojí aby po celý trase jezdila po 4 v jednom voze... to zase neproložíš s 1 - některý 25 budou poloprázdný a některý napráskaný. Fakt dyť je to jenom kousek. FAkt by si měl spíš řešit Kobylisy - Ďáblice. TAm jezdí tři dvojicový linky a nikdo o tom neví že tam je v jednom voze 5 lidí... ale Bílá Hora že tam ve voze nikdo nestojí to ti vadí.
No kdyžby jela po 30 obě (22 a 25) na Bílou Horu a byly proložený na 15 tak by zase v úseku Vypich - Malovanka byl interval 15 minut, protože by 22 a 25 jezdili vždy spolu - jedna jen na Vypich a druhá na BH. Jedině že by se to přesně proložilo s 15 ještě tam a bylo tam těch 7,5 teda.Mapl píše:Já si nmyslím, že kdyby to bylo proložené a z obou tramvají tam končil každý druhý spoj, bylo by to nejlepší.
Ale stejně... u tramvají se toho "každej druhej spoj" obávám.
No to si myslim by vadilo nejmíň, kdyžby se 108 zkrátila na Bílou Horu. Aspoň by tam tramvaje nejezdily tam tak prázdný a přestalo by to tady někomu vaditKáem píše:Mapl: no a nebo na BH nechat jezdit jen 25. Jenže to už tu bylo někdy na začátku devadesátek a lidi si vyřvali zase dvě linky (a to tam ještě byla 108). Tak nevím...
No oproti úseku Kobylisy - Sídl. Ďáblice tam na Malým Břevnově jezdí spousta lidíMapl píše:Pravda k nasrání cestujících to je.... no .... ale nutno uznat, že tramvaje tam jezdí totálně naprázdno. Mělo by se to nějak vyřešit. Řešení by bylo ukončit linku 25 na Vypichu a na BH vést pouze linku 22... Ovšem nevím jestli je to efektivní a hlavně pro lidi stravitelné.
Hodně lidí totiž vystupuje již na zastávce Vypich...
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Absolut: tys s novým rokem zblbl, ne? Nikde není že maj stejnou trasu, ale že je to jedna linka. Pro účely vozokm, intervalů, prokladů.
Slučovat linky je nesmysl. Poptávka v úseku Malovanka BH a Hostivař-Kubáň je poloviční než v úseku 23. Podobně je to s 15/25 na koncích. Podobně to bude s 9 a 29 (29-Vápenka-Kotlářka). Prostě vozit vzduch na konečný není dlouhodobě možný.
Slučovat linky je nesmysl. Poptávka v úseku Malovanka BH a Hostivař-Kubáň je poloviční než v úseku 23. Podobně je to s 15/25 na koncích. Podobně to bude s 9 a 29 (29-Vápenka-Kotlářka). Prostě vozit vzduch na konečný není dlouhodobě možný.
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem slyšel že by bylo dobré sloučit linky 22 a 23....
S tím osobně bych neosuhlasil. Každá linka má dvě svoje obratiště a lidi by to mátlo.
Ale 15 a 25 mají sice taky jiné konečné, ale kdyby se z nich vytvořená jedna linka 25 točila na Vozovně Kobylisy a na druhé straně jak jsem navrhoval - Vypichu resp. Bílé hoře, tak by to řešení bylo a lidi by to nemátlo, vždyť to má jinak v podstatě stejnou trasu!
S tím osobně bych neosuhlasil. Každá linka má dvě svoje obratiště a lidi by to mátlo.
Ale 15 a 25 mají sice taky jiné konečné, ale kdyby se z nich vytvořená jedna linka 25 točila na Vozovně Kobylisy a na druhé straně jak jsem navrhoval - Vypichu resp. Bílé hoře, tak by to řešení bylo a lidi by to nemátlo, vždyť to má jinak v podstatě stejnou trasu!