Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 05.1.2007 12:13

souhlas, demone. Kolo je někdy rychlejší, ale když vidím, jka jede kolista Spálenkou v kolejišti, šlape jak magor, až se z něj kouří a za ním zvoní vyděšenej tramvaják s dvojicí, tak seradši odvracím. Nsa takovéto věci nějak nemám žaludek... Takže tramky jsou pro centrum to nejlepší, co může bejt.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 05.1.2007 12:08

Káem píše:...a co když těch 5 sec. prodlouží kolony IGK až na Pankrác a do Holešovic? ...tramvaje v centru prostě nejsou a nebudou už nikdy rychlé...
Tak zrovna na křižovatce o kterou jde (Sokolská-Ječná) žádný kolony nejsou, takže se na 215% neprodlouží. Chce to aspoň občas vědět o čem píšeš...

Tramvaje jsou v centru x-násobně rychlejší než jakýkoliv jiný druh dopravy snad vyjma jízdního kola, ale u něj je rychlost zase vyvážena vysokou mírou rizika. Odhoď zábrany, oprosti se od předsudků a dogmat a zkus někdy do nějaký tramky vlízt. Třeba se ti to i zalíbí... :wink:

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 05.1.2007 11:45

absolute, doveď mě někdy na tu 10 a kolečko si ádm taky. Na IPP jezdím ve sředu kolem 11:15 - hrůzaděsběs. :x C na FLO nejezdim.B FLO-NT jezdim v neděli večer . ujde. 9 na Jindřišskou jezdim v Pá ráno - šílenost na entou. :twisted: :evil: :twisted: :evil: :x :shock: :!: trojku nepoužívám, ačkoli bych se taky jednou ráda svezla prršrotem, abych mohla kecat zasvěceně... :lol: :lol: :lol: :lol:

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 05.1.2007 9:23

Káem: Já (bohudík) tou MHD také jezdím, i když včera jsem přilétl do Prahy IGK a vychutnal si Jižní spojku...

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 05.1.2007 9:12

Hm. To je právě problém, že já tou MHD jezdím, zatímco jiní ji fotografují. Nebo ještě dokonce pronásledují auty, aby stihli víc fotek. Vzhledem k mému druhému zaměstnání jsem teď na IPP 3x týdně.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 05.1.2007 9:10

k mému "zatemnění mozku" - uděláš si povinně ve špičce následující kolečko:

Start a cíl: Palackého náměstí

d-10 na IPP
m-C na FLO
m-B na NR
d-9 Jindřišská
d-3 zpátky Pal. n.

Ječnou Ti dávám na začátek, aby se ti otevřely oči.

Dvorecký most bych taky chtěl, ale prostě vím kdy bude a nebude.

Piva jsem měl v roce 2007 jen dvě, to máš pravdu, ale mám plnou ledničku pití, co přinesl ježíšek a už jsem se do něj solidně podíval - zastav se na panáka :D

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 05.1.2007 9:09

Absolut píše:Dobré dáno, KM, opět mimo mísu :D Podívej se na metro v centru, doporučuju m-C úsek IP-FR a m-B NR-FR kolem 17:00. To je teda trojka přes VN menší socka.
Koncepční účinné řešení s dlouhou účinností je posílení metra, nikoliv posílení tramvají. To je záplata. Přidání jedné soupravy metra znamená 1400 lidí a jednoho pracovníka, a na to musíš použít 10 vozů T3 a 5 pracovníků. Trpíš provozní slepotou.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 05.1.2007 9:06

Mapl píše:No .... Ječná je problém.
Už co se týče křižovatek Ječná x Sokolská a Legerová. Projedou zde sice dvě soupravy, ale na druhé křižovatce už často na vodorovné čočky... (stop). Tam by tobylo potřeba prodloužit na průjezd poholdný ((!)) dvou souprav.
Stačilo by průjezd tramvají povolit o 5 vteřin déle a je po problému. Ale to zase PČR nepovolí. :wink:
Jojo, Maple, a co když těch 5 sec. prodlouží kolony IGK až na Pankrác a do Holešovic? A až se v těchto lokalitách dozvědí, kvůli čemu jim auta smrdí déle pod okny a až se to dozvědí řidiči těch aut v delších kolonách , myslíš že popularita tramvají : a) klesne, b) stoupne? Vidíš jak nevidíš komplexně. Sorry.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 05.1.2007 9:03

Dobré dáno, KM, opět mimo mísu :D Podívej se na metro v centru, doporučuju m-C úsek IP-FR a m-B NR-FR kolem 17:00. To je teda trojka přes VN menší socka.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 05.1.2007 9:03

Absolut píše:hahaha :D :D :D

Káeme, já zkousnu opravdu hodně.

Ale ta Ječná, to je fakt výkon.

:D :D :D :D :D :D
Něco ti prostě Absolute zatemnilo mozek, to je celý. Bude to fakt chtít propláchnout pivem. seš pravděpodobně zaujat vzorkem dlažby a nevidíš proto na horizonty města.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 05.1.2007 8:58

demon píše:Píšeš že MHD může být rychlá a spolehlivá, ale zároveň chceš nutit lidi lézt z tramvají do metra, to si slušně odporuješ. Ale aspoň uznáváš, že "pomalá socka" je mýtus. :wink:
Ale tramvaje v centru prostě nejsou a nebudou už nikdy rychlé a spolehlivé. Tramvaje jsou rychlé a spolehlivé na samosatných tělesech jako napaječe k metru. Podívejte se prosím vás do centra. Tramvaje v centru prostě přispívají k pověsti MHD jako socky.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 05.1.2007 8:55

Mapl píše:Prosím?
Takže 118 Na Knížecí by odlehčila Ječné? To snad není možné!
To je jako kdybys napsal že když postavím TT do Slivence odlehčím busy v Čakovicích! :wink: :roll: :roll: :roll: :roll: :x :x :evil: :!: :idea:
Vidím Maple, že nic nevíš. Přitom to tu někdo přesně napsal sám od sebe. Já prostě nechápu, jak to, že to co celkem správně vidíte a šotodokumentujete nedokážete analyzovat. Na IPP přestupují lidé jedoucí z P4 do P5. Obsah 2/3 každé tramvajové soupravy se tam vymění. Kdyby bylo spojení P4-P5 blíž než na úrovni Palackého mostu a spolehlivější než na mostě Barrandovském (tedy Dvorecký most) používali by jej. Takhle nezbývá než řešit situaci v Ječné improvizací a pokusit se odklonit přepravní proud jinam - tedy lidi z bližšího Pankráce busem na Palačák a lidi ze vzdálenějšího Pankráce 118 přes Přístaviště a Zlíchov na Knížecí, aby byla zajištěna vazba na busy do P5.
Tak já, zastánce metra, tady vyháním lidi z metra do povrchovky a taky vám to není vhod, asi proto, že na to používám busy. Když ty vaše tramky jsou tak strašně zkostnatělé, neoperativní, nepružné A POMALÉ.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 05.1.2007 7:46

Proxy píše:Chceme-li přilákat a udržet cestující v MHD, tak musíme rozbít mýtus, že je to pomalá socka - MHD může být rychlá a spolehlivá...
Píšeš že MHD může být rychlá a spolehlivá, ale zároveň chceš nutit lidi lézt z tramvají do metra, to si slušně odporuješ. Ale aspoň uznáváš, že "pomalá socka" je mýtus. :wink:

Tom 11
Uživatel
Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom 11 » 05.1.2007 1:21

Já když cestuju po centru,tak raději jedu tramvají než metrem.

Prostě třeba když jedu ze Želivárny na Muzeum,tak prostě raději jedu tou tramkou...(a dost lidí takhle jezdí)
Někdo to říká i z důvodu,že než dojde do vestibulu a z vestibulu,tak radši počká na tu tramvaj...

Jinak je fakt,že to B není moc oblíbený.
Hlavní důvod,proč není oblíbený je přeplněnost a trochu taky vozový park.
Z vlastní zkušenosti: jedu z Andělu na Můstek a raději jedu l.10 na Karlák a 3,14,24 na Václavák a taky radši přestoupím,než jet l.9 přímo z Andělu

Ono,kdyby se nějak vyřešila ta přeplněnost,tak by to šlo zvládnout,ale takhle se nikdo nemůže divit,že raději se jezdí tramvají... :wink:
Samozřejmě,když jedu někam na Zličín atd.,tak použiju metro...

TRAM-přeprava po centru neboli v kratších časových úsecích...
METRO-vzdálenější místa-delší časové úseky(Zličín...)

BUSY by se měly prodloužit více k tomu centru,ale zase tak aby se kapacita nepřevedla na busy,prostě prodloužit tam,aby se odlehčilo metro-viz 148 na Palačák;118 by tomu nepomohla

Trať na VN by Ječné trochu odlehčila,ale moc ne...šlo by o to,jak by se potom řešilo to linkové vedení...

Zrovna včera jsem jel z IPP a přijela l.23,za ní l.16 a hned l.6
->23 odjela,16 už čekala a 6 jela společně s 16,ale na druhé křižovatce už čekala.Potom jsem nepochopil myšlení řidiče l.16 na KN,zastavil za 23 a čekal až odjede(přitom byl již celý ve stanici,ale dveře neotevřel);potom zase čekala 16 a za ní 6...Kdyby se to trochu vymyslelo,tak by mohla jet 23,6(které by projely za sebou křižovatkou KN,pamatuju si,že nedávno tam projela 23 a za ní 22,se divím že to stihli)

Linka 9 ...právě,že supluje to B,kdyby se zkrátily intervaly a trochu se začaly budovat výstupy,tak by byla hodně odlehčená a klidně by mohla fungovat jako sólo,neprodlužoval bych intervaly...

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 05.1.2007 0:48

Mapl píše: Stačilo by průjezd tramvají povolit o 5 vteřin déle a je po problému. Ale to zase PČR nepovolí. :wink:
Já nevim na co. Když kolikrát vidim ty s prominutím hňupy co sedí za bidýlkem tramvaje. Tak jakýkoliv ústupky jsou marný. Příklad (nevím už která ze dvojic má na Štěpánské dřívější odjezd, ale:)
od Výtoně jede 16, od Zborovské 4. 16 má projet na Palackého náměstí jako první křižovatkou, aby ve Štěpánské jela na čas, stojí na světlech, ale na světlech stojí i 4. Každej (jelikož ty linky jezdili hodně Panrkáčtí) to z řidičů musel vědět. Ale i tak se dnes a denně stávalo, že křižovatku projel úmyslně dřív řidič 4 aniž by pustil toho s tou 16, pak vesele před 16 stál ve štěpánské i minutu a půl a vytvářel kolegovi zpoždění. Myslím, že takto ta situace vypadala. Tak pokud řidiči nemají špetku slušnosti mezi sebou, je jakákoliv jejich podpora na těchto inkriminovaných křižovatkách házení perel sviním. A to, že se úmyslně tramvajáci (ti hloupější) vzájemně odrbávají jsem viděl i na Hradčanské směrem do centra (kde jsou sice idiotsky koleje, proč tam není na rozjezd do křižovatka každá kolej smamostatná už pochopit nedokážu, ale to není výmluva) řidič jedoucí ke Spartě se ze zastávky rozjíží a i když ví, že to už neprojede vjíždí do výhybky, tím blokuje odbočující tramvaj na Chotkovy sady a ta musí čekat další cyklus... :roll:

Odpovědět