Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Tom 11
Uživatel
Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom 11 » 18.1.2007 11:47

Byl někdo nakonec fotit to metro???

Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 16.1.2007 13:44

Absolut píše:Tome, nemohl bys zadefinovat čas a směr pohybu vlaku s metrem? Metpo sice moc nefotím, ale tuhle sobotu v 11 se mi to vyloženě hodí, protože mám na SO přesný program, ve kterém mi visí díra 9:00-13:00 začínající a končící na Muzeu....
Vyjíždí cca mezi 7-8 z Plzně. Mezi 10:50-12:00 by měli dorazit do Krče. Tam budou cca do 14h a pak odjezd zpět do Plzně...

Trochu napoví i tyto fota: http://www.metroweb.cz/metro/zajimavost ... port14.htm
http://www.metroweb.cz/metro/zajimavost ... port13.htm

V metadatech sou orig. časy... Tento přetah by časově měl být nastejno. Ale už několikrát nás dovedli překvapit například tříhodinovým čekáním atd... Z Plzně zřejmě přijede 5 ti vozka... sice sem něco slyšel o deseti ale tomu nevěřim :) Do Plzně určitě standart odstrojená souprava a jestli pojedou nějaká čela na ARS tak možná i to jo... ale to nevim.

Já tam určitě nebudu :) Mám zkouškové, tak kdyžtak pak někam dejte fota, kdo půjde :wink:

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 16.1.2007 13:08

Tome, nemohl bys zadefinovat čas a směr pohybu vlaku s metrem? Metpo sice moc nefotím, ale tuhle sobotu v 11 se mi to vyloženě hodí, protože mám na SO přesný program, ve kterém mi visí díra 9:00-13:00 začínající a končící na Muzeu....

Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 16.1.2007 13:00

vim z Plzně že tuto sobotu přijede cca v 11h. metro...

jinak 116 se prej připravuje, termín ale znám ještě prý není... :wink:

radek31
Moderátor

Re: zprovozňování 14T

Příspěvek od radek31 » 15.1.2007 21:58

Smurfx píše:jak to vypadá se školením řidičů. Pokud vím, vyškolených jich je nějak málo pro tolik tramvají.
vyškolených řidičů je imho zoufale málo
letos je v plánu 80 dalších řidičů
takže tipuju (40 MO a 40 SA)
pro představu - MO má kolem 200 řadových řidičů, takže na konci roku bude se 14T jezdit přibližně každý čtvrtý

Smurfx
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

zprovozňování 14T

Příspěvek od Smurfx » 15.1.2007 21:48

Jak to nyní vypadá s flotilkou (nechci říkat flotilou vzhledem k počtu kusů)? Je už známo něco konkrétního ohledně zařazení dalších vozů na linky? A jak to vypadá se školením řidičů? Pokud vím, vyškolených jich je nějak málo pro tolik tramvají.

A počítám, že tento a příští pátek dorazí dle tady psaných informací 9116 a 9117. Je to už potvrzeno?
Naposledy upravil(a) Smurfx dne 15.1.2007 22:00, celkem upraveno 2 x.

Kerberos
Uživatel

Příspěvek od Kerberos » 12.1.2007 18:11

Petr píše:Tak už vidím, jak ho má DP dodělávaný držák na státní praporky, vyráběny pokoutně po dílnách DP. Už to vidím a zorničky se mi rozšiřují do neskutečných úhlů.
Jo, zdá sa to divné. Na rozdíl od dp ale výrobce musí udržovat dokumentácii a pokud se nekomu nieco stane tak za to nese výrobce odpovědnost. Někdo taky musí prohlásit na svou trestnu odpovědnost že výrobek souhlasí se schváleným typem a ten je daný schválenou dokumentací. Takže každý co si dovolí, ale nesmieme se divit, že výrobca se tak chovat možná nechce. Já sice nedělám do električek, ale dělám vozidla a schvalovacie procedůry jsú skoro rovnaké a dúsledky z jejich nedodržení taky.

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 12.1.2007 18:03

Absolut píše:Jak moc domyšlená byla první T3? První KT8?

Co mi připadá špatné, je chybějící zpětná vazba na DP. Věšáček na klíče by se jistě dal doplnit. To samé ten futrál na tágo. Matná samolepící folie s drsným povrchem také není zas tak drahá.
A přesně o tom to je. Já si taky vždycky myslel, že prototypy slouží k tomu, aby se na nich vychytaly mouchy a sériové stroje aby se už upravily podle zkušeností s prototypem.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 12.1.2007 9:35

Kerberos píše:Nezapomen potom ke každé přibalit drážní svařovací certifikát aby se tam mohla vůbec namontovat. Vono to opravdu nieje žádná sranda neco dat na kolaje. :(
To asi s drážním provozem moc zkušeností nemáš... :wink:

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 12.1.2007 9:24

Kerberos píše:Nezapomen potom ke každé přibalit drážní svařovací certifikát aby se tam mohla vůbec namontovat. Vono to opravdu nieje žádná sranda neco dat na kolaje. :(
Tak už vidím, jak ho má DP dodělávaný držák na státní praporky, vyráběny pokoutně po dílnách DP. Už to vidím a zorničky se mi rozšiřují do neskutečných úhlů.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 12.1.2007 9:22

Jak moc domyšlená byla první T3? První KT8?

Co mi připadá špatné, je chybějící zpětná vazba na DP. Věšáček na klíče by se jistě dal doplnit. To samé ten futrál na tágo. Matná samolepící folie s drsným povrchem také není zas tak drahá.

Ale o tom raději budu ze své pozice mlčet.

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 12.1.2007 7:50

Karotka píše:Tak pozor, ta palubka není prkotina, ale poměrně nebezpečná věc. Odraz může řidiče splést.
Stejný problém měli v metru a dokázali to vyřešit tuším až od páté soupravy...
Já tím nemyslel, že je to prkotina z hlediska řidiče, nýbrž z hlediska výroby vozu. I když po tom, co tu napsal Kerberos, svůj názor zřejmě změním. Vycházel jsem z toho, že když jsem si dal na zakázku vyrábět u zámečníků sklepní okénko, stálo mě cca tisícovku. Malá firmička, práce placená přiměřeně, výkres nikdo nedělal, dílnu si vytopili jedním radiátorem a ještě jsem dostal kafe. Trvalo jim to něco přes hodinu a okno vyrobili jako z not. Tak mě nenapadlo, že kdyby fabrika jako Škodovka měla vyrobit pár pitomých bedniček na tágo navíc, že se to vyšplhá na desetitisíce za kus a že to bude muset mít extra certifikát. No, zmýlil jsem se...

Kerberos
Uživatel

Příspěvek od Kerberos » 12.1.2007 7:06

Petr píše:Tak to začínám vyrábět na chatě v dílně. Cena nebude vyšší než tisíc korun....
Nezapomen potom ke každé přibalit drážní svařovací certifikát aby se tam mohla vůbec namontovat. Vono to opravdu nieje žádná sranda neco dat na kolaje. :(

Smurfx
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smurfx » 11.1.2007 23:32

Petr píše:Když do vozovny Motol dorazila první tramvaj 14T, začali jsme, jako jedni z prvních řidičů "hledat chybky" s nimiž se podělujeme s nadřízenými pracovníky. Bohužel nikdo na ně nereflektuje.
Tady je opravdu na drobnostech vidět, jak je ta tramvaj nedomyšlená, a to se jedná jenom o kabinu řidiče. Pokud by se šly hledat chyby do salonu pro cestující... . Tam je ale už není možné bohužel odstranit :D

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 11.1.2007 22:28

I.am.good píše:Hodina práce (se započtením daní apod.) je cca 1000Kč /hod., + teplo vhale, světlo, hala, stroje (samozřejmě poměrné části), + práce technologa (někdo musí nakreslit výkres + přiměřený zisk výrobce = na těch deset táců se fakt dostaneme :(
Tak to začínám vyrábět na chatě v dílně. Cena nebude vyšší než tisíc korun....

Odpovědět