Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
I.am.good
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám pár dotazů. Před chvilkou jsem se díval na fotky u povedeného článku k dodané 14T 9116 a nechápu účel krycího vlaku. To aby 14 T zakryl
, nebo kdyby jí selhaly brzdy tak má do T6A5tek nabořit nebo co?
A ještě nechápu celý ten humbuk okolo jedné tramvaje. U jedné forografie je popisek, že vůz DP (Škoda Fabia) jistí bezpečný průjezd křižovatkou pro 14T a pak jede vedle ní, před ní a různě. K čemu? Jako kdyby mohla Fabie uchránit na té křižovatce 30 metrovou tramvaj před bouračkou.
Ta tramvaj je snad schopná dojet manipulačně z bodu A do bodu B sama a bez toho, aby se kolem ní motaly včeličky s blikačkou, který jsou beztak k ničemu.
A ještě nechápu celý ten humbuk okolo jedné tramvaje. U jedné forografie je popisek, že vůz DP (Škoda Fabia) jistí bezpečný průjezd křižovatkou pro 14T a pak jede vedle ní, před ní a různě. K čemu? Jako kdyby mohla Fabie uchránit na té křižovatce 30 metrovou tramvaj před bouračkou.
-
I.am.good
To se mi nechce věřit. Při skládání 11ky jsem nebyl, ale u 9112 ano a nic poškozeno nebylo! Navíc zvedaly to tři jeřáby, které měly rozpěrky, takže by to šlo těžko. A hlavní důvod, proč to je divný je, že se to zvedalo za vysokopodlažní články a na fotce je np článek.Mr.Cross píše:Tento promáčklej plech byl způsoben při skládání tramvaje z tahače v ÚDDP to samé poškození stejným způsobem má i bohužel 9112! Ještě že se to už od 9113 vozí železnicí...
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
-
radek31
- Moderátor
to je možné, já jí viděl poprvé až ve vozovně a dřív se všude psalo, že si je montujeme až v Praze - tak jsem si to odvodilTom 11 píše:Asi se mi to jen zdá,ale připadalo mi,že ty strojky tam měla už při předání,protože vím,že jsem tam někde viděl svítit zeleně 8:08...(podle mě tam už byly,ale nevím to jistě,z toho mrazu mě bolela hlava)
- Tom 11
- Uživatel
- Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
- Kontaktovat uživatele:
Asi se mi to jen zdá,ale připadalo mi,že ty strojky tam měla už při předání,protože vím,že jsem tam někde viděl svítit zeleně 8:08...(podle mě tam už byly,ale nevím to jistě,z toho mrazu mě bolela hlavaradek31 píše:čísla se na 9116 dělala zhruba od 6 ráno - takže za méně než 24 hodin od příjezdu - imho slušná rychlost
označovače měla hotové dokonce už večer v den příjezdu
Pokial sa preukáže v softvére chyba ovlivňujúca bezpečnosť provádzky, budú sa musieť odstaviť všetké vozidlá rovnakého typu. Pokiaľ pôjde o funkčnú zmenu na vyžiadanie prevádzkovateľa (ako v tomto prípade), nemusia sa stahovať všetké vozidlá a po schváleniu sa môže softvér aplikovať po jednej. V súčasnosti je problém v tom, že prevádzkovateľ nechce učiť rušňovodičov na starej verzii softvéra pretože sa nový softvér k rušňovodičovi nesprává vôbec rovnako ako starý typ. Nový softvér je oveľa tolerantnejší k omylom a ťažkej ruke rušňovodiča.bokša píše:Takže až někdy v budoucnu updatujou software, tak všechny 14T zatáhnou na půl roku do vozovny?
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele: