T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 08.2.2007 21:35

Podle neověřené informace se zítra objeví wana na osmém nebo devátém pořadí linky 2. Politický tlak zřejmě dolehl na podnik a tak se něco ukázat musí, když už to se 14T nevyšlo.

Bald
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bald » 08.2.2007 20:45

Aha. Díky.
Je možná škoda, že se to nebralo rovnou s podvozkama Comfort. Obvzlášť při našich tratích by to nechybělo. Ale pro všechny wany - nevim tedy kolik přesně jich má být - by to byl drahý špás.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 08.2.2007 20:39

Bald píše:...zamýšlí se s úpravou podvozků i osazení tlumičů?
Montáž tlumičů se zatím nezamýšlí, ale pokud by se náhodou upravené podvozky neosvědčily, není problém namontovat podvozky se sekundárním vypružením. Ještě pořád se tu jeden párek poflakuje...

Dokončení podvozků očekávám začátkem příštího týdne, takže pokud se vše vydaří podle představ, do pátku by mohla být na vozovně i 8252. Včera dostala čísla po vzoru 8251, tedy bez stříbrného podkladu.

Bald
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bald » 08.2.2007 13:51

radek31 píše:vážený pane, nepouštějte se do diskuse, když nemáte ani potuchu o čem hovoříte...
Nikdo mi nebude určovat, do čeho se pouštět! Šlo to vysvětlit i klidněji - ano, na tohle jsem nepomyslel, že nastane i taková situace že následující travaj přestaví výhybku ihned po odblokování. Jistě. Mimochodem smí nebo nesmí jezdit dvojice T6 s dvěma sběrači na troleji? Jde mi o to jestli na to existuje nějaký předpis, jak si počínat pokud přenos 600V mezi vozy selže.

Neral
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neral » 08.2.2007 13:31

Normálně nejsem moc velký šotouš a moc tramvaje nefotím, ale ta wana mi jako Dejvičákovi nedala, a tak jsem se šel po poledni "projít" po Kulaťáku, a když přijela wana a zahnula do Podbaby, a hned po ní přijela 8, tak jsem se svezl i tam.
A o jeden výsledek se s váma musím podělit. :wink: Kvalita nic moc, dělal jsem to hodně narychlo (tak tak jsem stihl vystoupit, než wana projela smyčku a vydala se zpátky), ale jde o ten záběr. :wink:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Neral dne 09.2.2007 1:21, celkem upraveno 1 x.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 08.2.2007 12:23

Bald píše:Tramvaj nemůže odblokovat 2x, při každém dalším přejezdu se to neukládá do žádné paměti. S T6 jsem jel na 2 ptg mnohokrát a žádné výhybce jsem tim trauma neudělal a dle doprovodu mám 100% doloženo, že nikdy se výhybka neodblokovala dřív než kousek nebo kus za zadním spřáhlem.
Další vlaky si výměnu bezpečně zablokovaly.
KT8 s oběma sběrači na troleji rovněž nijak funkci výhybky neublíží.

Věřim že ty wany budou po sólech, ale na skutečný důvod se zkusím pozeptat v práci.
vážený pane, nepouštějte se do diskuse, když nemáte ani potuchu o čem hovoříte
pokud má tramvaj 2 PTG a vzdálenost mezi nima je větší než vzdálenost mezi přidržovacím a odblok. kontaktem, tak při průjezdu prvního PTG přes odblok. kontakt odblokuje a to samé se stane i při průjezdu druhého PTG (proto tam je přidržovací kontakt, aby se neodblokovalo prvním PTG v případě, že jich má souprava víc)

takže! pokud v době mezi průjezdem prvního a druhého PTG první tramvaje přes odblok. kontakt pojede přes PTK další tramvaj (což podle D1/2 může - tramvaj před ní opustila výhybku a odblokovala), tak se stane velmi nemilá věc - řidič druhé tramvaje vidí, že má výhybku zablokovanou, ale v tu chvíli přejede druhý PTG první tramvaje odblok. kontakt a výhybku odblokuje (ve chvíli, kdy je těsně před výhybkou nebo přímo na výhybce druhá tramvaj) - takže se samozřejmě může stát, že si jí druhá tramvaj druhým PTG podhodí

Bald
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bald » 08.2.2007 12:00

radek31 píše:není možné připustit, aby jedna tramvaj odblokovala 2x, takže se s tou myšlenkou klidně rozlučte
Tramvaj nemůže odblokovat 2x, při každém dalším přejezdu se to neukládá do žádné paměti. S T6 jsem jel na 2 ptg mnohokrát a žádné výhybce jsem tim trauma neudělal a dle doprovodu mám 100% doloženo, že nikdy se výhybka neodblokovala dřív než kousek nebo kus za zadním spřáhlem.
Další vlaky si výměnu bezpečně zablokovaly.
KT8 s oběma sběrači na troleji rovněž nijak funkci výhybky neublíží.

Věřim že ty wany budou po sólech, ale na skutečný důvod se zkusím pozeptat v práci.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 08.2.2007 11:18

výhybek 0xx, 1xx, 2xx je stále ještě hodně a dokud tu budou, tak se wana spřahovat nemůže
není možné připustit, aby jedna tramvaj odblokovala 2x, takže se s tou myšlenkou klidně rozlučte

wana bude na sólo linky a na dvojice bude 14T, KT8D5.RN2P a později 15T

Bald
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bald » 07.2.2007 21:19

demon píše:...Větší čepová vzdálenost u wany nemá na nutnou délku kabelu absolutně žádný vliv !...
Děkuji za objasnění. Ten kabel byl myšlený v esíčku, tam se to nutně projevit musí, ale asi to bude zanedbatelné.
Zopakuju ještě dotaz který jsem vznášel před časem - zamýšlí se s úpravou podvozků i osazení tlumičů?

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 07.2.2007 20:16

bald: já to myslel s ohledem na výhybky. nicméně podle toho co píše demon tam možná budou i jiné komplikace.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 07.2.2007 19:55

Bald píše:Z wany nelze přes klasický kabel řídit T3R.P na naopak z T3R.P lze řídit wanu? Čím je to způsobené? Je pár míst, kde je kabel skoro napnutý u klasických tramvají, a u vozů s o metr větší čepovou vzdáleností by už to nemusel vydržet.
Z wany přes "klasický" kabel řídit T3R.P nejspíš opravdu nepůjde, budou tam chybět některá propojení se kterými se nikdy dříve nepočítalo, ale vyrobit "neklasický" atypový kabel zase takový problém nebude (jsou-li ještě volné pozice).
Větší čepová vzdálenost u wany nemá na nutnou délku kabelu absolutně žádný vliv !
O zkrácení vozů z důvodu vejití se do zastávek bych se ale opravdu vůbec neodvážil uvažovat !
Vzhledem k tomu, že se wana pořizuje převážně kvůli poloviční kapacitě, spotřebě, ceně, atd. v porovnání s ostatními provozovanými NP vozy, bych možnost jejího spřahování s čímkoliv nepovažoval za obzvlášť důležitou, nicméně možnosti spřahování s ostatními Progressy nic zásadního nebrání.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 07.2.2007 19:34

No nevím, u DPP je problém skoro vše,a tak asi opravdu v soupravě wanu neuvidíme :(

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 07.2.2007 19:26

trainzjohny píše:Mám pocit, že po výměně podvozků nebude problém v kontaktech. Pokud bude mít opravdu wana jiné brzdy i motory, nebude spřahování teprv možné. Pak je ovšem otázkou, jestli by nebylo lepší jako v Liberci jí nechat normální podvozky :roll:
A ještě k těm kontaktům, nedalo by se to opatřit značkou, třeba zákaz odbočení waně (něco jako je zákaz odbočení jednosměrného vozu) ??
No podle demona jiný typ motorů a brzd nebude pro spřahování vadit.Myslím, že by to určitě šlo programově upravit.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 07.2.2007 19:05

Mám pocit, že po výměně podvozků nebude problém v kontaktech. Pokud bude mít opravdu wana jiné brzdy i motory, nebude spřahování teprv možné. Pak je ovšem otázkou, jestli by nebylo lepší jako v Liberci jí nechat normální podvozky :roll:
A ještě k těm kontaktům, nedalo by se to opatřit značkou, třeba zákaz odbočení waně (něco jako je zákaz odbočení jednosměrného vozu) ??

Bald
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bald » 07.2.2007 18:59

Isidor píše:Hm, tak sem tuhle (pozor, opačné řazení příspěvků!) našel diskuzi o trolejových kontaktech výhybek, včetně tzv. "přidržovacích" (kámen úrazu) a proč tomu nevadí 2xT6 nebo KT8... takže jedině souprava T3+wana, alespoň dokud ještě existujou výhybky s tímto ovládáním.
mmm - odblokovací kontakt se montoval zhruba 27-28m (možno i dál, nemožno blíž) za výměnu výhybky, v případě dvou výměn počítáno od druhé (větvení do tří směrů). Když vycházím z údajů T3R.PLF, tak poslední náprava dvojice je 24,55m od hlavy pantografu. Opravdu bych nehledal problém ve zbývající hrstce výhybek, které nemají blokování zemními obvody.

Odpovědět