Nejmenší nejseš. Já mám 157cm. Uvítela bych, dkyby měly rtamvaje alespoň část voodrovných tyčí NÍZKO! Jezdit "vismo" se totiž nedá...demon píše:Sakra to sem tady při svý výšce 185 cm nejmenší, nebo sem jedinej kdo nepotřebuje při jízdě tramvají zkoumat polohu souhvězdí štíra ?
Od moderního prostředku pro městskou dopravu asi očekávam jiný parametry než jen výhled vzhůru, případně rovnou panoramatický střešní okno..
RT6N1 a RT6N2
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sakra to sem tady při svý výšce 185 cm nejmenší, nebo sem jedinej kdo nepotřebuje při jízdě tramvají zkoumat polohu souhvězdí štíra ?XSC píše:...stojící člověk nevidí pořádně ven, protože okna jsou na rozdíl od novějších tramvají dost nízká.
Od moderního prostředku pro městskou dopravu asi očekávam jiný parametry než jen výhled vzhůru, případně rovnou panoramatický střešní okno..
Problém je, že jen nepasuje zcela dohromady s tím novým čelem. Na tvaru toho boku, na jeho zaobleních jsou pořád patrná 60. léta. A i vevnitř zůstává to samé co v klasické T3 - stojící člověk nevidí pořádně ven, protože okna jsou na rozdíl od novějších tramvají dost nízká.demon píše:Upřímně řečeno vůbec nechápu co by jsi chtěl na těch bocích tak světabornýho vymýšlet ?
Má to nový dveře, většinou i nový lepený okna, nový byrevný schéma, co ještě se dá na takovym boku tramvaje změnit/zlepšit ?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Upřímně řečeno vůbec nechápu co by jsi chtěl na těch bocích tak světabornýho vymýšlet ?zastavaman píše:...konkrétně u těch předělávek t3 z brny nebo ovy bije do očí nesoulad mezi modernim čelem a prakticky nezměněnym bokem (dveře nepočítám)
Má to nový dveře, většinou i nový lepený okna, nový byrevný schéma, co ještě se dá na takovym boku tramvaje změnit/zlepšit ?
NO a to je ten názor. Mě se T3R (8205) (dnes ty předělávky z Brna) třeba líbila a pro cestujícího to byla nová tramvaj, i když je to rekonstrukce. Ani z boku mě to nebylo nějak nebylo do očí.zastavaman píše:konkrétně u těch předělávek t3 z brny nebo ovy bije do očí nesoulad mezi modernim čelem a prakticky nezměněnym bokem (dveře nepočítám)
Stačí porovnat jak se změnila 810tka, když se z ní udělala „Esmeralda“ vlastně dnes Regionova a ty mají taky stejný boky. Samozřejmě, že bych byl radši kdyby nám Prahu brázdilo třeba 50 RT6, ale ty se bohužel nějak nepovedli. Dnes tedy 14T ta moderna. Je to opravdu věc názoru.
MMCH k té škodovce: Vnitřnosti s embéčka jezdí i v některých Fábijích
- zastavaman
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
škodovka šla jinou cestou, ta vyráběla vnitřnosti embéčka v jiný kastli až do roku 1990arny píše:Já nikdy neříkal, že není design T3 nadčasovej naopak mě se líbí, ale ten to vůz vnikl v 60 letech. O embéčku se také psalo, že je nadčasový, dokázal by jsi si představit kdyby je pořád Škodovka vyráběla, akorát s jinýma vnitřnostmi? Já ne? Ty jiný čela by té tramvaji daly jiný (modernější) ráz. Ber to pouze jako můj názor, nic víc.![]()
Na druhou stranu jsem rád, že se Praha rozhodla pro klasiku. Nedokážu si představit, že by nám pro Praze jezdily R. P část s čelem T3G, další s T3R a wany s čelem „bulwa“
jinak moderna má bejt moderna celá a klasika zase klasika celá, mix dopadne dobře jen zcela výjimečně - konkrétně u těch předělávek t3 z brny nebo ovy bije do očí nesoulad mezi modernim čelem a prakticky nezměněnym bokem (dveře nepočítám)
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já neříkám že to jsou vyhozený peníze. Pouze mi přijde 14T poněkud předražená.demon píše:Takhle natvrdo, že 60 miliónů za nákup 14T jsou "vyhozený peníze" to ještě nikdo jinej nenapsal.
Ty snad máš nějaký informace o tom, že by bylo na trhu něco lepšího nebo levnějšího, nebo že by snad 14T byly úplně k ničemu ?![]()
Ono hodně záleží na tom, za co se ten milión utratí a utratit ho zrovna za čistě designový prvek, který jinak žádný jiný pozitivum nepřinese, mě přijde jako hodně špatná investice...
A ostravská trojwana by nebyla alternativa?
A k tomu vyhozenýmu milionu na desingový prvek. Není to stejný případ jako 14T? Taky "čumák" Porsche nebude zadarmo.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takhle natvrdo, že 60 miliónů za nákup 14T jsou "vyhozený peníze" to ještě nikdo jinej nenapsal.9001 píše:Když může DP vyhodit 60 milionu za 14T,tak ten jeden milion pro těch 5 kusů je dosti zanedbatelná částka,
Ty snad máš nějaký informace o tom, že by bylo na trhu něco lepšího nebo levnějšího, nebo že by snad 14T byly úplně k ničemu ?
Ono hodně záleží na tom, za co se ten milión utratí a utratit ho zrovna za čistě designový prvek, který jinak žádný jiný pozitivum nepřinese, mě přijde jako hodně špatná investice...
Já nikdy neříkal, že není design T3 nadčasovej naopak mě se líbí, ale ten to vůz vnikl v 60 letech. O embéčku se také psalo, že je nadčasový, dokázal by jsi si představit kdyby je pořád Škodovka vyráběla, akorát s jinýma vnitřnostmi? Já ne? Ty jiný čela by té tramvaji daly jiný (modernější) ráz. Ber to pouze jako můj názor, nic víc.zastavaman píše:t3 vnější dyzajn je naprosto úžasně nadčasovej, naopak jakýkoli jeho úpravy jsou děsběs...
Na druhou stranu jsem rád, že se Praha rozhodla pro klasiku. Nedokážu si představit, že by nám pro Praze jezdily R. P část s čelem T3G, další s T3R a wany s čelem „bulwa“
- zastavaman
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
t3 vnější dyzajn je naprosto úžasně nadčasovej, naopak jakýkoli jeho úpravy jsou děsběs...arny píše:Mě osobně se taky, líbí víc čela T3R nebo ostravský bulwy, úplně to změní vzhled vozu.
Pražský Dp se, ale rozhodl po původní čela hlavně, že je to levnější a asi i z jiného důvodu.
Proto píšu: Jen ať wany chodí s pražskými (původními) čely, ať jsou všechny naše T3 stejný, přece nebudeme jako Brno, každá tramvaj a jinej čůmák.
Nemělo by se to přesunout jinam?
Mě osobně se taky, líbí víc čela T3R nebo ostravský bulwy, úplně to změní vzhled vozu.DJ LA DÉFENSE píše:Hm zase sme za socky... Hlavní město a jsme jak chudina když vidim ty kraksny T3 ať už v jakékoliv podobě... furt se stejnou vizáží
Pražský Dp se, ale rozhodl po původní čela hlavně, že je to levnější a asi i z jiného důvodu.
Proto píšu: Jen ať wany chodí s pražskými (původními) čely, ať jsou všechny naše T3 stejný, přece nebudeme jako Brno, každá tramvaj a jinej čůmák.
Nemělo by se to přesunout jinam?