MMCH: dá se tohle ovládat, nebo rpostě jak to nastavili, tak to bude...
Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
správně napsáno: Kdž je hlasité. JE pravda, že už se mi to dlouho nestalo, ale některé tramvaje doslova šeptají. A co mě dojímá nejvíc, dkyž mi přijede tram. já jí požádám o linku-směr a ona mi odpoví tak neuvěřitelně tichounce, že se o ní musím hnedle opřít, abych slyšela sapoň něco. Takže jsem ráda, že jsem magor a pamatuju si konečné linek...
Hlášení zastávek
Blbý je, že když se zastávka vyhlásí ještě před zastavením, není jí slyšet přes hluk výzbroje / trati a navíc cestující co nastoupí nevědí kam to vede (často totiž nenastupují prvními dveřmi, aby mohli celou dobu pobytu v zastávce zkoumat JŘ). Ideální by bylo vyhlašovat celou sekvenci přesně současně s otevřením dveří. Háčkem tohohle řešení je ale nejspíš Apex. Z nějakého důvodu si není schopen hlášení připravit dopředu a po stisknutí tlačítka vyhlášení několik dlouhých sekund "přemýšlí".
- Tom 11
- Uživatel
- Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem spíše pro hlášení příští zastávky až po zavření dveří.
Když tomu hlášení člověk rozumí,tak snad nepotřebuje vědět,kam spoj pokračuje,to si snad každý může zjistit.
Ale právě,když jste v zahraničním městě a když to hlásí hned i následující zastávku,tak taky zrovna nezpozorníte na vyhlášení následující zastávky.
Když tomu hlášení člověk rozumí,tak snad nepotřebuje vědět,kam spoj pokračuje,to si snad každý může zjistit.
Ale právě,když jste v zahraničním městě a když to hlásí hned i následující zastávku,tak taky zrovna nezpozorníte na vyhlášení následující zastávky.
Samozrejme to ale predpoklada, ze rozumis slovum "pristi zastavka", nebo alespon vis, ze si na neco takoveho mas dat pozor. Berte to jako informaci od cloveka, ktery uz jel MHD v ruznych zahranicnich mestech.Mapl píše:Mně osobně vyhovuje také hlášení zastávky ihned po té, coje nahlášena zastávka, na které stanicujeme.
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Shrnutíčko od slepouška
:
Nějaké informační systémy v tamvaji, které nejsou obřích rozměrů (asi jako okno T3, nebo ještě lépe T6), nebo nejsou zvukové, jsou mi k h... .
Inofrrmace o neznámé MHD zjišťuji na netu, nebo holt risknu ztracení. TAky se ptám lidí. Je tedy fakt, že cestuji pouze po Čechách. Ale i taková Praha je rpo mě jako rpo Hlubočačku dosti veliká, takže když jsem onehdá jela do Motola informací "na Andělu si přestup na 167." Doptala jsem se na ten zatracenej spoj na Andělu. U tramvají je jedno kouzlo: Jede to po kolejích a tudíž, pokud máme dvojkolejnou trať, můžeme předpokládat, že linka číslo X pojede zpět po stejné trase.
Příští zastávka mi více vyhovuje tak jak je. Tedy zahlášená ihned za současnou. V Budějovicích to zastávky hlásí, až když už to jede. 1. Přes ječící výzbroj vozu 15Tr není slyšet ani ň. 2. Můžzu už jen litovat, že jedu úplně jinam...
Toť zatím vše. Howgh
Nějaké informační systémy v tamvaji, které nejsou obřích rozměrů (asi jako okno T3, nebo ještě lépe T6), nebo nejsou zvukové, jsou mi k h... .
Inofrrmace o neznámé MHD zjišťuji na netu, nebo holt risknu ztracení. TAky se ptám lidí. Je tedy fakt, že cestuji pouze po Čechách. Ale i taková Praha je rpo mě jako rpo Hlubočačku dosti veliká, takže když jsem onehdá jela do Motola informací "na Andělu si přestup na 167." Doptala jsem se na ten zatracenej spoj na Andělu. U tramvají je jedno kouzlo: Jede to po kolejích a tudíž, pokud máme dvojkolejnou trať, můžeme předpokládat, že linka číslo X pojede zpět po stejné trase.
Příští zastávka mi více vyhovuje tak jak je. Tedy zahlášená ihned za současnou. V Budějovicích to zastávky hlásí, až když už to jede. 1. Přes ječící výzbroj vozu 15Tr není slyšet ani ň. 2. Můžzu už jen litovat, že jedu úplně jinam...
Toť zatím vše. Howgh
Vandalove jsou vsude. Ale treba tady v Grenoblu jsou vsechny tramvaje vybavene kamerami se zaznamem. V cene vozu je to zanedbatelna polozka, a v pripade problemu neni problem si "vytahnout" oblicej vandala. Ale treba takova linka metra 3B (takovy ocasek) v Parizi je fakt sila - pocmarane, podrapane. A neni to v zadne "spatne" ctvrti.pan Vedoucí píše:To ale svědčí o úrovni zdejších obyvatel (a jejich IQ), nikoliv o tom, jak by to mohlo jednou vypadat..
- pan Vedoucí
- Uživatel
Ja jsem zatim vsude jel podle instrukci, co jsem si nasel na inetu, nebo co jsem nekde dostal: jed linkou A smer ... do zastavky .... a tam prestup na linku B smer ... a jed do zastavky ...jara píše:Já si myslím, že když někdo někam chce jet tak si nejdřív zjistí cestu. A případně se hold koukne na zastávce na jízdní řád. Cizinci mají většinou mapu s jezevčíkem u sebe, tak ji nemusíme lepit také uplně všude. A dávat jezevčíka nad dveře teda opravdu není uplně good(pokud to není v článku C u nízkopodlažní kačenky). Ona parta 20 italů ve dveřích, protože hledají na jezevčíku klub termix není asi pro MHD uplně nejlepším řešením.
A k takovymto instrukcim je jezevcik ve vozidle (nemusi byt nutne nade dvermi) se seznamem zastavek k nezaplaceni. Jen si odcitas zastavky a obcas kontrolujes aktualni zastavku s vnitrnim panelem.
Zatim tedy nejhorsi byl Soul. V autobuse z letiste planek neni, a hlasi se pouze korejsky. Kdyz k tomu mas v instrukcich napsany nazev zastavky v anglictine, tak ses v ... Kolega sehnal (v tom autobuse) nekoho, kdo umel alespon trochu anglicky az na 5 pokus. (S evropskymi slovy "Univerzita", "stop", "bus", "metro", "centrum", ..., pocitani na prstech apod nepochodite).
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No to jsi se musel pomátnout...pan Vedoucí píše:Ale, součástí vozdidla by měl být stojánek /držáček, na kterém si neznalý cestující vezme vždy aktuální leták o provozu celé sítě MHD v daném integrovaném systému + případně linkový jízdní řád.
Včera odpoledne jsem jel z krmení labutí (mmch hezká činnost
To všechno za světla ve slušně obsazenym voze...
Dovedeš si představit jak by to v takový tramvaji vypadalo, být tam ještě navíc cokoliv nepřipevněnýho ?
Já nevim jak ostatní, ale pokud nevim co kam jede, což se mi v pohodě stává i v Praze, natož někde kde to neznam, tak do toho prostě nelezu a nejdřív se podívam na sloupek !
Pokud náhodou v "jiném stavu" vlezu do něčeho co neznam, většinou si pak nadávam, ale to jestli to má vevnitř plánek linkovýho vedení (jakože ho má každá tramvaj) s tim má pramálo společnýho...
edit: Potvrzuju Absoluta, v Řepích je v noci taky krásně, občas se tam taky vyskytuju, cestujíce z Šumavské na Pavlák
- Absolut
- Moderátor
Káeme, těch 30 sekund je čas, za který u sloupku zjistím, kdy a kam tam něco jede. Pokud během té doby něco přijede, můžu naslepo nastoupit, nebo to nechat ujet. To je tak složité ?
Ano, usnul jsem v noční MHD. Několikrát. A nebyl jsem střízlivý. A dojel jsem jinam, než jsem chtěl. No a co? Na sídlišti Čimice je ve 2:30 krásně
Ale vůbec nechápu, co to má společného s tématem
Informační systém vozidel byl v pořádku, jen kaštan Absolut nebyl na příjmu
Tak to sem netahej.
Ano, usnul jsem v noční MHD. Několikrát. A nebyl jsem střízlivý. A dojel jsem jinam, než jsem chtěl. No a co? Na sídlišti Čimice je ve 2:30 krásně
Ale vůbec nechápu, co to má společného s tématem
Informační systém vozidel byl v pořádku, jen kaštan Absolut nebyl na příjmu
Tak to sem netahej.