Astra je sice odpovídající kapacitní náhrada za K2. Ty ale provozují pouze 2 ze 7 DP v ČR. Jako náhrada za dvojici T3 (provozované u všech DP v ČR) to ale rozhodně nestačí.adam_r píše:NE! Astra byla/je NP tramvaj za rozumnou cenu. Co jsem slysel, tak hlavnim pozadavkem na konstrukci bylo "CKD ma NP tramku za 50 mega, my se musime vejit do poloviny". Jinak mezi cestujicimi v Brne je na Astry (Anitry) pomerne pozitivni ohlas. A jako nahrada K2 to odpovida kapacitou. Jsem zvedavy, jake budou ohlasy na 13T. Cestujici to budou s astrami rozhodne srovnavat.
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
NE! Astra byla/je NP tramvaj za rozumnou cenu. Co jsem slysel, tak hlavnim pozadavkem na konstrukci bylo "CKD ma NP tramku za 50 mega, my se musime vejit do poloviny". Jinak mezi cestujicimi v Brne je na Astry (Anitry) pomerne pozitivni ohlas. A jako nahrada K2 to odpovida kapacitou. Jsem zvedavy, jake budou ohlasy na 13T. Cestujici to budou s astrami rozhodne srovnavat.mechurav píše:ale kvalitu tratí v Ostravě s Prahou nelze snad ani srovnávat. Astra byla v době svého vzniku určitě to nejmodernější co šlo v ČR vyrobit ale už je jim taky bohužel deset let. za to dobu se toho hodně změnilo. 14T toho ale s Astrou zase tak moc společného nemá.( co se týká podvozků, výzbroje, sofwaru,..) stejné jsou akorát nesené články.
ale kvalitu tratí v Ostravě s Prahou nelze snad ani srovnávat. Astra byla v době svého vzniku určitě to nejmodernější co šlo v ČR vyrobit ale už je jim taky bohužel deset let. za to dobu se toho hodně změnilo. 14T toho ale s Astrou zase tak moc společného nemá.( co se týká podvozků, výzbroje, sofwaru,..) stejné jsou akorát nesené články.Proxy píše:Zajímavé, že já měl stejný pocit jako ty v ostravských Astrách. Poté co jsem si od Ostraváka vyslechl různé hany jsem byl příjemně překvapen. Dokonce jsem měl pocit, že Astry na trati z Hranečníku akcelerují lépe než Trio do Hulváckého kopceasi jsem měl smůlu...
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé, že já měl stejný pocit jako ty v ostravských Astrách. Poté co jsem si od Ostraváka vyslechl různé hany jsem byl příjemně překvapen. Dokonce jsem měl pocit, že Astry na trati z Hranečníku akcelerují lépe než Trio do Hulváckého kopcepawel píše:hm, asi jsem měl zrovna štěstí...ono dvě 15-minutová svezení není skoro nic. to ve 14T jsem strávil času mnohem víc. holt jsem čekal něco o dost horšího, tak možná proto je můj "posudek" v lecčems pozitivnější.
já jezdil astrama v Plzni skoro dva měsíce každý den a s porovnáním třeba s Triem nebo 14T to bylo o dost méně konfortnější. Hluku je tam o dost víc, hlavně průjezdem oblouků a ne zrovna nejlepší výzbrojí Elin, která byla na dalších sériích nahrazena Škodováckou. (rozdíl mezi Astrou a Anitrou)pawel píše:konečně jsem se projel pár zastávek plzeňskými astrami (2 jízdy). srovnání s 14T mi vychází zajímavě
-lepší uspořádání interiéru (překvapilo mě že nemusí mít 2+1,5, ačkoli je článek delší - je to kvůli tomu, že u 14T jsou na jediném stř.článku závislé hned 2 nesené?)
-horší nájezd do oblouků
-méně hluku uvnitř i venku (nerachtá + výzbroj) -> velké překvapení a zároveň zklamání ze 14T. a mimochodem, nechápu, proč mnoho lidí z ostravy a dalších na astry tak nadávají - čekal jsem něco o dooost horšího. z hlediska nezaujatého kaštana na mě působily jako bezproblémové, prostě celkem normální vozy z 90.let.
další nevýhodu bych viděl v tom, že podlaha nad podvozky je hodně vysoko na tramvaj s pevnými podvozky což do dneška nechápu. zlatá 14T, i když k tomu přidám zkušenosti s Astrou zapůjčenou do Prahy....
konečně jsem se projel pár zastávek plzeňskými astrami (2 jízdy). srovnání s 14T mi vychází zajímavě
-lepší uspořádání interiéru (překvapilo mě že nemusí mít 2+1,5, ačkoli je článek delší - je to kvůli tomu, že u 14T jsou na jediném stř.článku závislé hned 2 nesené?)
-horší nájezd do oblouků
-méně hluku uvnitř i venku (nerachtá + výzbroj) -> velké překvapení a zároveň zklamání ze 14T. a mimochodem, nechápu, proč mnoho lidí z ostravy a dalších na astry tak nadávají - čekal jsem něco o dooost horšího. z hlediska nezaujatého kaštana na mě působily jako bezproblémové, prostě celkem normální vozy z 90.let.
-horší nájezd do oblouků
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Neboj to vím. Já jen, když jsem koukal na ty 3 vozidla ve strašnické vozovně v pátek a oni celkem na těch 50ti metrech čtverečných mají větší hodnotu než celá vozovna. Tak mi toho fakt bylo líto. A dneska když jsem jí viděl venku tak jsem byl rád.zdepa píše:to jo ale může jí kočírovat jen TK nebo škodovkáři, ale určitě bez lidí
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A venku dneska také 9120 vypadal pěkně.zdepa píše:agenturu JPP vynecháme a konstatujeme, že ani zítra se na 509/26 tramvaje 14T nedočkáte. už to vypadalo, dokud v 9 nezavolaly ze školního. byl plán 9112 na šejdr l.26 a 9118 na l.3. tyhle 2 můžou zatím jezdit po ulicích s lidma nebo jako školní, ostatní ne. 9116 měla půjčená TK. na 9114 se šťourali škodovkáři. pro problémy s APEXem stále neschopná
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ne já to nemyslel nikterak zle proti tobě. Ani proti tomu dnešnímu pánu. Já jsem byl i párkrát na stření škole pro tělesně postižený a ty lidi fakt obdivuji. Když člověk vidí, jak si tam pomáhají vzájemně. Když jde na discotéku, kde na parketu tančí i lidé na vozejčku je to fakt super........syverin píše:Aha, tak to se oběma moc omlouvám...![]()
Jinak pokud je někdo zdravotně postižený a nemá nikoho, kdo by o něj pečoval, může taky působit jako obyvatel Hlaváku. Bez nohou to moc nejde![]()
A ten pán na mém obrázku... asi to bude on, viděl jsem ho v tramvaji už několikrát a nevím, jak by se obyčejný vozíčkář dostal k informaci, že tenhle den vyjela porvé na linku nízkopodlažní tramvaj.
agenturu JPP vynecháme a konstatujeme, že ani zítra se na 509/26 tramvaje 14T nedočkáte. už to vypadalo, dokud v 9 nezavolaly ze školního. byl plán 9112 na šejdr l.26 a 9118 na l.3. tyhle 2 můžou zatím jezdit po ulicích s lidma nebo jako školní, ostatní ne. 9116 měla půjčená TK. na 9114 se šťourali škodovkáři. pro problémy s APEXem stále neschopná
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to se oběma moc omlouvám...
Jinak pokud je někdo zdravotně postižený a nemá nikoho, kdo by o něj pečoval, může taky působit jako obyvatel Hlaváku. Bez nohou to moc nejde
A ten pán na mém obrázku... asi to bude on, viděl jsem ho v tramvaji už několikrát a nevím, jak by se obyčejný vozíčkář dostal k informaci, že tenhle den vyjela porvé na linku nízkopodlažní tramvaj.
Jinak pokud je někdo zdravotně postižený a nemá nikoho, kdo by o něj pečoval, může taky působit jako obyvatel Hlaváku. Bez nohou to moc nejde
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ne ne tomáši. Byl to totiž člověk, který neměl nohy. A podle vzhledu opravdu vypadal, že je uživatelem Hlavního nádraží. Co jsem obdivoval, že jsem se kouknul a najednou byl ten chlap i s vozejčkem v tramvaji. Ven z tramvaje ale potřeboval pomoc. A to raději nekomentuji to, že řidiči to bylo uplně jedno a dělal jako by tam nikoho neměl. To mě trošku mrzelo. Hold v novém kurzu se to asi nebere. To páni řidiči z toho co byl před tím rokem jsou daleko slušnější.syverin píše:A nebyl to tuten? Jezdí totiž tramvajemi opravdu rád a často...
Obrázek z prvního dne provozu nízkopodlažní kačeny v Praze dne 19. 9. 2005
K fotce: Mě přijde jestli se nejedná o pracovníka Dopravního podniku, ten strašně rád využivá MHD a pracuje v budově Na Bojišti-odbor JPT.