Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 7001
- Uživatel
Je sice hezké jak tady pomlouváte strašnické řidiče, ale podle jednoho pana L nemůžeš soudit všechny. Navíc tento řidič nezvládá vyjíždět JŘ ani s obyčejnou T3, takže tím že by na 14T nebyl zvyklý to asi nebude. Je zvláštní, že na 14T měl papíry jako jeden z prvních, to ještě ani ve Strašnicích žádné vozy nebyly. Důvodem je že má minimum nehod, ono taky při té jeho rychlosti se ani bourat nedá (prakticky furt stojí). Kdyby takhle jezdili všichni to by to v té Praze vypadalo. I když mě napadá, že vlastně ne, všichni by byli šouplý o jedno pořadí zpět, takže vlastně by to byla doprava přesná. 
Absolut: Nástup Na Padesátém druhými dveřmi u prvního neseného článku, dokonce jsem si cvaknul lístek. Seděl jsem na dvojsesli naproti těm druhým (vlastně třetím) dveřím na sobě jsem měl šedivou péřovou bundu. Výstup Na Hroudě. šel jsem se podívat v kolik jede 22 a na vousáče řidiče, že s tím jel tak pomalu.
Neseděl jsi náhodou v prvním článku za kabinou?
Neseděl jsi náhodou v prvním článku za kabinou?
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Jojo, já se svezl nedávno na devítce skoro z konečné na konečnou a jízda v neseném článku byla vysloveně příjemná. Zvuky z motorů či výzbroje, nebo co to ve škodovce piští, celkem šly, asi si zvykám. Co ale příjemné nebylo, to byly zvuky dveří a vrzání kloubů. To je dnes zřejmě v módě a je to škoda, jelikož zrovna tohle by se nejspíš odstranit dalo :-(
Jo a neví někdo, co škodovkám rachtá v podvozcích? T3 duní, to chápu, ale 14T vysloveně drnčí, tam musejí být nějaké pohyblivé součásti, které zvoní o sebe. Jinak si to neumím vysvětlit...
Jo a neví někdo, co škodovkám rachtá v podvozcích? T3 duní, to chápu, ale 14T vysloveně drnčí, tam musejí být nějaké pohyblivé součásti, které zvoní o sebe. Jinak si to neumím vysvětlit...
Tak jsem se včera poprvé svezl, tři zastávky, tím Škodováckým zázrakem na zatahující 509/26. Jízda byla s tím docela příjemná, nic zatím nevrzalo, nemlátilo a dokonce mi přišla ta asynchronní výzbroj příjemnější a tišší než progres.
Ale ta dynamika jízdy… Nejen, že pan řidič (pan L) přijel s dvouminutovou sekerou, ale v oblouku za zastávkou Na padesátém jsem myslel, že budeme tlačit, jak ho projížděl pomalu ( určitě šel projet rychleji) místo aby využil těch pětiset kilowatt při klesání k zastávce Radošovická, tak mi připadalo, že pořád brzdil (a zajiskřil si na sekci) ale do zastávky dobržďoval „cukaturním“ způsobem. Při vystupování Na hroudě jsem měli na kufru linku 22, která měla přijet 4 minuty po.
Dobře je, že na trať do Hostivaře jezdí konečně něco modernějšího než obvyklá T3SUCS.
Ale ta dynamika jízdy… Nejen, že pan řidič (pan L) přijel s dvouminutovou sekerou, ale v oblouku za zastávkou Na padesátém jsem myslel, že budeme tlačit, jak ho projížděl pomalu ( určitě šel projet rychleji) místo aby využil těch pětiset kilowatt při klesání k zastávce Radošovická, tak mi připadalo, že pořád brzdil (a zajiskřil si na sekci) ale do zastávky dobržďoval „cukaturním“ způsobem. Při vystupování Na hroudě jsem měli na kufru linku 22, která měla přijet 4 minuty po.
Dobře je, že na trať do Hostivaře jezdí konečně něco modernějšího než obvyklá T3SUCS.
Vzpomínám si, že před rokem přijížděla 9111 běžně z Lehovce na Jindřišskou taky o 4 - 6 minut zpožděná. Časem se to určitě srovná.Smurfx píše:Připadá mi, že jsou řidiči 14T ze Strašnic přinejmenším (s prominutím) dementní. Pokud nechápou, že se s 14T musí jezdit pomaleji do zatáček a na rovinkách, kopcích apod. využít na maximum její dynamické parametry, tak jsou opravdu to co jsem napsal. Pak to dopadá tak, jak psal m@rtin, s 12 minutovou sekerou a dalšími pořadími na kufru. To, že na linku Strašnice vypraví tramvaj s nefungujícím IS je věc další.
Se 14T na lince 9 jezdím denně a motolští řidiči jezdí na čas a vesměs dynamicky, rozhodně ne s 12 minutovou sekerou, spíše se dojíždí směrem na Sídliště Řepy tramvaje před námi (expert je na to admin Petr)
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ten také. Je pravda, že s tím dneska opravdu uháněl. Tak to má vypadat. To se na školeních těm neumětelům ze Strašnic neříká, že s tou tramvají se jezdí jinak než s T3?pan Vedoucí píše:Expert na dynamickou jízdu s vozem 9113 na lince 9 je Mr.Cross. Ještě dnes mám v paměti jízdu ze zastávky Hlušičkova do Motola!
- pan Vedoucí
- Uživatel
Expert na dynamickou jízdu s vozem 9113 na lince 9 je Mr.Cross. Ještě dnes mám v paměti jízdu ze zastávky Hlušičkova do Motola!Smurfx píše:Se 14T na lince 9 jezdím denně a motolští řidiči jezdí na čas a vesměs dynamicky, rozhodně ne s 12 minutovou sekerou, spíše se dojíždí směrem na Sídliště Řepy tramvaje před námi (expert je na to admin Petr)
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Připadá mi, že jsou řidiči 14T ze Strašnic přinejmenším (s prominutím) dementní. Pokud nechápou, že se s 14T musí jezdit pomaleji do zatáček a na rovinkách, kopcích apod. využít na maximum její dynamické parametry, tak jsou opravdu to co jsem napsal. Pak to dopadá tak, jak psal m@rtin, s 12 minutovou sekerou a dalšími pořadími na kufru. To, že na linku Strašnice vypraví tramvaj s nefungujícím IS je věc další.
Se 14T na lince 9 jezdím denně a motolští řidiči jezdí na čas a vesměs dynamicky, rozhodně ne s 12 minutovou sekerou, spíše se dojíždí směrem na Sídliště Řepy tramvaje před námi (expert je na to admin Petr)