Na ?/3 jezdí 9118(Pořadí nevím)Tom 11 píše:Na 5/22 jezdí 9116,další jsem zatím nezjistil.
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- pan Vedoucí
- Uživatel
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak původně jsem na tohle časté osočování ze strany saniťáků nechtěl vůbec reagovat, ale nedá mi to...syverin píše:Ono si za to občas řidiči sanitek můžou sami, tramvaják slyší málo a za sebe vidí ještě míň. Vrchol tomu dodávají řidiči sanitek, kteří bez sirény, jenom se zapnutým modrým světlem předjíždějí tramvaj zleva...
Naprosto s tebou souhlasim, občas v tisku narazim na srdceryvný "pláč" řidičů sanitek, jak jsou k nim ostatní účastníci silničního provozu neohleduplní. Jenže pak se mi dvakrát v týdnu stane, že mi na křižovatce nedá přednost sanitka vjíždějící do ní bez puštěný sirény i majáku a výstrahu zapíná až při hrozící srážce.
Takže pánové řidiči sanitek ZZSHMP Mercedes a Nissan, kterým jsem svou reakcí zachránil kůži v pondělí v cca 5.50 na křižovatce Ruská/V Olšinách a ve středu v cca 15h. na křižovatce Štůrova/Zálesí, hledejte občas chyby taky u sebe.
P.S. Ty plošky na gumách už jsem Vám odpustil, stejně jsou ojetý...
Ještě jedno P.S. Jsme tu s tim těžce OT, mohl by nás Týdžej přesunout ?
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono si za to občas řidiči sanitek můžou sami, tramvaják slyší málo a za sebe vidí ještě míň. Vrchol tomu dodávají řidiči sanitek, kteří bez sirény, jenom se zapnutým modrým světlem předjíždějí tramvaj zleva, kde tramvaji použitelné zpětné zrcátko prostě chybí. A pak si stěžují do Novy, jací jsou ti tramvajáci ovádové, že je na křižovatce takhle nepustí.Martin píše:Koukám, že tady ve strašnicích jezdí svérázní řidiči. V pondělí si zas jeden nic nedělal z toho, že se od krematoria po Vinohradské řítí záchranka se zapnutou sirénou. Když mu skočily čočky do odbočení z Vinohradské na Starostrašnickou, rozjelse, ať se děje co se děje. Ne že by musel saniťák stavět, ale evidentně brzdil.
Krom toho s tím potom jel stylem "brzda - plyn".
Samozřejmě, chtělo by to přidat na obou stranách. Od sanitek trochu víc respektu k tramvajím a jejich specifikům, od tramvají víc respektu k ostatním účastníkům provozu, třeba včasným dáváním blinkrů.
Už jsme zjišťovali zdali nebyl použit jiný dveřní mechanismus nebo zdali byla provedena nějaká úprava ale žádnej škodovák nám to nepotvrdil,tak doufejme že ta tichost vydrží!Smurfx píše:Dveře u 9111 a 9112 byly hlučné od začátku, 9113 nejezdí nijak dlouhou a její dveře jsou mnohem hlučnější než u 9117, která jezdí denně na devítce a hlučnost dveří se nijak nezhoršuje. Asi to opravdu bude jiným mechanismem nebo jinou údržbou nebo nevím
Zatímco v 9111,9112 a 9113 ty dveře opravdu ruší a dělají rámus, u ostatních je posuv dlouhodobě tichý
U 9111 a 9113 to začalo "šumět" zhruba po 14ti dnech provozu tak nevim...
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dveře u 9111 a 9112 byly hlučné od začátku, 9113 nejezdí nijak dlouhou a její dveře jsou mnohem hlučnější než u 9117, která jezdí denně na devítce a hlučnost dveří se nijak nezhoršuje. Asi to opravdu bude jiným mechanismem nebo jinou údržbou nebo nevímMr.Cross píše:To bude dost možná tím že ještě nejsou ochozené...![]()
Na obrazovky se díváme hlavně v zastávkách a při průjezdu místem kde je to na milimetry...
Zatímco v 9111,9112 a 9113 ty dveře opravdu ruší a dělají rámus, u ostatních je posuv dlouhodobě tichý