Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 05.4.2007 19:50

Smurfx píše:Třeba? :D
Slyšel jsi někdy u autobusů hlášení: „Vážení cestující, z důvodu technické závady tento autobus zde jízdu končí, prosíme přestupte do přistaveného náhradního autobusu.“ nebo „ Vyčkáváme na přesný čas odjezdu dle jízdního řádu“, „ Vážení cestující z důvodu dopravní nehody na trase autobus v příští zastávce má konečnou“ atd. Tyto hlášení jsou nahraný v palubku a zadávají se určitými kódy.Pokuď vím tak 00 je „konečná stanice“,
Těmito kódy se dají taky zadávat i některé výluky. Nevzpomínám si jak je to u tramvají, jestli jsou tam taky podobný hlášení, ale možná jo.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: nerozumím

Příspěvek od Proxy » 05.4.2007 16:27

Káem píše:Tohle je výborný - tak 10 a 16 nemůžou a 51 může???
Ve dne je na Pavláku docela hustý provoz i o víkendu ;-) couvání se soupravou není tak jednoduché jako se sólem na noční, kde nehrozí, že by couvající tramvaj blokovala tramvaje v zastávce IPP ZC
Navíc reakce cestujících, až s nimi tramvaj začně couvat nemusí být nijak příjemná :oops: známe z Ostravy

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

nerozumím

Příspěvek od Káem » 05.4.2007 15:58

Tohle je výborný - tak 10 a 16 nemůžou a 51 může???
Z důvodu havárie napájecího kabelu bude od zahájení provozu denních linek v sobotu 7.4. do ukončení provozu denních linek v pondělí 9.4.2007 přerušen provoz tramvají v úseku Flora - Orionka - Náměstí Míru, ale jen v uvedeném směru.

Linky 10 a 16 budou v úseku Želivského - Náměstí Míru odkloněny přes zastávky Vozovna Strašnice, Strašnická, Průběžná, Koh-i-noor, Vršovické náměstí a Jana Masaryka, linka 51 bude v úseku Flora - I.P.Pavlova odkloněna přes zastávky Jiřího z Poděbrad a Muzeum.

Smurfx
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smurfx » 04.4.2007 22:53

arny píše:No ještě, že to nehlásí stroj, mě ta počítačová řeč docela vadí. Jinak na ostatní se určitě shodneme. Když jsem měl čas, tak jsem si s tím terminálem (u autobusů i tramvají) hrál a je tam nahráno mnoho zajímavých hlášení, které jsem ani v provozu neslyšel :lol: :lol:
Třeba? :D

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 04.4.2007 22:27

Petr píše:Jenže on to nehlásí stroj...
No ještě, že to nehlásí stroj, mě ta počítačová řeč docela vadí. Jinak na ostatní se určitě shodneme. Když jsem měl čas, tak jsem si s tím terminálem (u autobusů i tramvají) hrál a je tam nahráno mnoho zajímavých hlášení, které jsem ani v provozu neslyšel :lol: :lol:

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 04.4.2007 20:28

Měli by upgradovat palubní počítače tramvají a nasadit na ně třeba systém od firmy Mikrovox. Za těch +- 15 let, co ho vyvíjí, se dostaly s kvalitou hlášení podstatně výš, než jsou výluková hlášení paní Hazdrové. A třeba by se mohla hlásit každá linka jiným hlasem, aby byla zábava :D

MMCH: Co přesně znamená zkratka OIS?

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 04.4.2007 19:36

Petr píše:Zase tu máme rozdíl.... V metru ti hlášení pouští dozorčí z pc. Kolik máme stanic metra? Nevím jakým způsobem to distribuují, ale pokud pošlou zvukový soubor v emailu, je to na místě během chvíle. DO palubáku v každé tramvaji to ale musíš nahrávat... Kolik máme vozů? Skoro 20x tolik co stanic metra?
Zatím jsem úplně do tajů staničního rozhlasu v metru neprostoupil, ale řekl bych, že ta hlášení jsou někde na intranetu - staniční rozhlas je program v běžném PC s Windowsem ;-)

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 04.4.2007 10:30

Karotka píše:A co kdyby to hlásil ten "speaker" z metra, jak namlouvá každou prkotinu na výstavišti tam a tam... a nahrává nade vší pochybnost celé hlášení najednou (možná z toho má tu "otrávenou" dikci).
Zase tu máme rozdíl.... V metru ti hlášení pouští dozorčí z pc. Kolik máme stanic metra? Nevím jakým způsobem to distribuují, ale pokud pošlou zvukový soubor v emailu, je to na místě během chvíle. DO palubáku v každé tramvaji to ale musíš nahrávat... Kolik máme vozů? Skoro 20x tolik co stanic metra?

pan Vedoucí
Uživatel

Příspěvek od pan Vedoucí » 04.4.2007 9:22

Káem píše:Soutěžní otázka: Vydrží oblouk zc v těšnovském podjezdu do zprovoznění Štefánikova mostu, nebo budeme mít dva vyloučené mosty vedle sebe? A na jak dlouho? Noc, víkend, týden?
Vydrží, případně to jistí víkendové omezení provozu.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 04.4.2007 9:09

Soutěžní otázka: Vydrží oblouk zc v těšnovském podjezdu do zprovoznění Štefánikova mostu, nebo budeme mít dva vyloučené mosty vedle sebe? A na jak dlouho? Noc, víkend, týden?

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 03.4.2007 23:33

A co kdyby to hlásil ten "speaker" z metra, jak namlouvá každou prkotinu na výstavišti tam a tam... a nahrává nade vší pochybnost celé hlášení najednou (možná z toho má tu "otrávenou" dikci).

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 03.4.2007 22:33

arny píše:Nemyslel jsem díry. Myslel jsem, že když se do toho hlášení člověk zaposlouchá je slyšet, že to hlásí stroj. Je to takové nepřirozené nic víc. Je pravda, že je blbost, aby se na každou výluku nahrávalo znova hlášení, to poskládání ze slov v ICU je rychlejší a levnější.
Jenže on to nehlásí stroj, ale paní Hazdrová, redaktorka Českého rozhlasu. Stroj pouze skládá jednotlivá slova jí namluvená do frází. Je samozřejmé, že slovo namluvené jednotlivě má zcela jinou intonaci než by mělo mít v rámci věty. Shodneme se ale určitě na tom, že současná podoba má jednu výhodu - je relativně operativní, představa, že paní Hazdrová bude na dovolené v Itálie a zrovinka budeme potřebovat namluvit výluku :lol: :lol:

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 03.4.2007 21:54

radek31 píše:..... nikdy se to nedělalo bla bla)
Koukám, že už i ty začínáš zapadat do politiky dp :D

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 03.4.2007 21:49

ad debata o změně linky na trase a inverzním zobrazení atd.
hodně cestujících v tramvaji poslouchá hudbu a nějaké hlášení jde zcela mimo ně
drtivá většina cestujících si nevšimne ani inverzně/normálního zobrazení "Vozovna ...."
drtivá většina cestujících nereaguje ani na opakované hlášení "vlak jede do vozovny ..."
většina cestujících si ani za 11 let nezvykla na tlačítka na dveřích
hodně cestujících dobíhá tramvaj zezadu a pak kromě čísla linky netuší nic

proto je tato debata zbytečná, protože to neprojde přes odpovědná místa (už se těším na bla bla nikdy se to nedělalo bla bla)

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 03.4.2007 18:59

Káem píše:To s tim Barr. je výbornýýýýý! Víš že se v tramvaji taky smí STÁT??? :P :oops:
Dokud jsem mladý, budu v tramvaji sedět, protože
1/ stání si nechávám pro jiné situace @3662
2/ až budu starší, tak mne nikdo sednout nepustí 8-)

Odpovědět