Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Honza Šlehofer
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Normalne ne. Jenze bohuzel MHD svyho casu (a misty do ted) spis pripomina indii. CLovek stoji na jedny noze a to jeste ne na svy , kapacita vozidla je prekrocena a to poradne. Pak si clovek nemuze vybrat kde stoji, ale hlavne ze jede. 15Tr jsou v pohode, ik280s poradne natlakovanyma dverima byvaly podstatne horsi.stteep píše:Průměrně inteligentního člověka by napadlo že schody (jak v trolejbuse, autobuse i tramvaji) nejsou místo běžně určené pro stání cestujících, tak se pak nediv. Pokud si ještě na to nepřišla tak schody v dopravních prostředkách nejsou místo určené pro stání, tak se vůbec nedivím tvím zážitkům z 15Trprůměrně inteligentního člověka by asi napadlo že ty dveře se něják, v tvém případě případně někam, musejí otvírat případně zavírat
-
stteep
- Uživatel
Průměrně inteligentního člověka by napadlo že schody (jak v trolejbuse, autobuse i tramvaji) nejsou místo běžně určené pro stání cestujících, tak se pak nediv. Pokud si ještě na to nepřišla tak schody v dopravních prostředkách nejsou místo určené pro stání, tak se vůbec nedivím tvím zážitkům z 15Tr2217 píše:Výborná diskuze.![]()
Já si k tý tyči snasd taky stoupnu, jen co budu v Pze.
Jinak, jestli ěkdo máte zkušenost s troplejbusy typu 15Tr, tak jistě znáte jejich způsob otevírání dveří. Jsem považována za celkem normálního přůměrně inteligentního člověka. Trolejbusem 15Tr jsem jezdila 4 roky denně do školy. po ránu to bylo na stupni 5+ v obsazenosti. Tedy jsem si stoupla do rohu schodu ke dveřím. Světe, div se, oni mě ty dvěře moc praštily do hlavy!! Nebo mi tam přiskříply nohu tak, že mi ji zkroutily a nacpaly mezi své křídlo, ketré vletělo dovnitř a laminátovou (či jakou) ochrannou plentu, kerá bránila sedícím v propadnutí do schodiště.
A výstraha nikde žádná.
Výstrahy v mím případě nepomohou. Jedině hmatatelné, či velmi výrazně barevné.
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Výborná diskuze.
Jinak, jestli ěkdo máte zkušenost s troplejbusy typu 15Tr, tak jistě znáte jejich způsob otevírání dveří. Jsem považována za celkem normálního přůměrně inteligentního člověka. Trolejbusem 15Tr jsem jezdila 4 roky denně do školy. po ránu to bylo na stupni 5+ v obsazenosti. Tedy jsem si stoupla do rohu schodu ke dveřím. Světe, div se, oni mě ty dvěře moc praštily do hlavy!! Nebo mi tam přiskříply nohu tak, že mi ji zkroutily a nacpaly mezi své křídlo, ketré vletělo dovnitř a laminátovou (či jakou) ochrannou plentu, kerá bránila sedícím v propadnutí do schodiště.
A výstraha nikde žádná.
MMCH: Jak to vypadá s poršešroty? Dost jich jezdí, tak by pomaličku mohly dorazit nějkaé další kuosky, třeba...
A výstraha nikde žádná.
MMCH: Jak to vypadá s poršešroty? Dost jich jezdí, tak by pomaličku mohly dorazit nějkaé další kuosky, třeba...
Re: K vaší diskuzi
jaké drbydemon píše:No vidíš a já na metroweb nechodim, protože se tam nic novýho a pro mě zajímavýho nedozvim. Prostě každýho asi zajímá něco jinýho, tady se řeší víc technický věci, na metrowebu drby....![]()
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem měl dneska po delší době možnost svézt se 9117 a ty vibrace motorů se podle mě zhoršily, navíc se objevilo takové podivné šumění. Ostatní kusy to nedělají, vibruje jenom 9117, a to furt. Nemá ona nějaký problémek? 
btw. dveřní mechanismus si u sériových modelů drží tichost, snad to tak bude i nadále a dveře nebudou otravovat cestující svým hlukem.
btw. dveřní mechanismus si u sériových modelů drží tichost, snad to tak bude i nadále a dveře nebudou otravovat cestující svým hlukem.
- pan Vedoucí
- Uživatel
Nejsi výjimka, chováš se stejně.Honzík píše:Na metrowebu se mi líbí, že tam ve fóru člověk najde důležité informace. To zde nenajde, protože místo fóra tu máte chat. Aby se o jedné věci kecalo na několika stránkách, to už je silné kafe. Fórum tu je zamořeno hovadinama.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš a já na metroweb nechodim, protože se tam nic novýho a pro mě zajímavýho nedozvim. Prostě každýho asi zajímá něco jinýho, tady se řeší víc technický věci, na metrowebu drby....Honzík píše:A druhá poznámka. Na metrowebu se mi líbí, že tam ve fóru člověk najde důležité informace. To zde nenajde, protože místo fóra tu máte chat. Aby se o jedné věci kecalo na několika stránkách, to už je silné kafe. Fórum tu je zamořeno hovadinama.
Mimochodem fórum je zamořený hovadinama třeba i proto, že tu kdekdo (jako teď ty) nacpe takovejhle nesmyslnej příspěvek do naprosto nesouvisejícího tématu (14T) !!!
Mechurav: Člověče ty hned všude vidíš blbce, přitom to posuzuješ optikou zkušeného člověka. Kdo příslušnou zkušenost nemá, určitě uvítá, když ho nápis nebo piktogram upozorní, než aby to poznal tím méně příjemným způsobem.
Že se někdo postaví do kouta kde nikomu nepřekáží, mimochodem znamená že je ohleduplný. Představ si že někdo rád stojí i v poloprázdném voze, třeba proto že nemá valné mínění o hygieně potahů.
A to s tím jak ses výtečně bavil nad přejetým člověkem, radši komentovat nebudu.
Že se někdo postaví do kouta kde nikomu nepřekáží, mimochodem znamená že je ohleduplný. Představ si že někdo rád stojí i v poloprázdném voze, třeba proto že nemá valné mínění o hygieně potahů.
A to s tím jak ses výtečně bavil nad přejetým člověkem, radši komentovat nebudu.
-
Honzík
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
K vaší diskuzi
Jenom k tomu výhledu pro autobusáky. Cestující řidičům vadí, ale to, že skoro denně jsem svědkem veselých rozhovorů řidiče autobusu s jiným řidičem autobusu či zaměstnancem DP na tomto místě i přes zákaz mluvení s řidičem za jízdy, to jim nevadí. A mnohdy se baví víc než jeden další řidič.
A druhá poznámka. Na metrowebu se mi líbí, že tam ve fóru člověk najde důležité informace. To zde nenajde, protože místo fóra tu máte chat. Aby se o jedné věci kecalo na několika stránkách, to už je silné kafe. Fórum tu je zamořeno hovadinama.
A druhá poznámka. Na metrowebu se mi líbí, že tam ve fóru člověk najde důležité informace. To zde nenajde, protože místo fóra tu máte chat. Aby se o jedné věci kecalo na několika stránkách, to už je silné kafe. Fórum tu je zamořeno hovadinama.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
S blbostí se budeš muset smířit. ***** je základní atavistický typ, navíc zcela definitivní. Udává tón v kultuře i spotřebě, no a teď jsi jeho absolutnost odhalil i v tramvaji. Žiješ obklopen blbci ;-)mechurav píše:... takže problém vidím 50:50 - trochu ne zrovna vhodné řešení měchů 14T proti absolutní blbosti lidí.
Edit: To je pěkné, jak fórum blokuje jen nominativ singuláru :-)
Jinak řečeno ten návod řiká, že můžeš zařatit zpátečku a tím zajistit auto před pohybem a v klidu odejít, aníž by jsi musel mít strach, že se ti vybije baterka.XSC píše:Zrovna v tomhle bych nehledal klasickou americkou blbinu. Je to informace, že ty couvačky svítí při zapnutém zapalování, ne jako přední světla i při zapalování vypnutém.
ale bez zapnutýho zapalování asi auto necouvá? nebo jak startuješ motor? ty neotáčíš klíčkem? teda možná máš nejmodernější auto, tam už jsou i jiný systémy, ale u Felicie je pořád potřeba otočit klíčkem. v tom je ta americká blbina. v tom, že každýho normálního člověka to napadne.XSC píše:Zrovna v tomhle bych nehledal klasickou americkou blbinu. Je to informace, že ty couvačky svítí při zapnutém zapalování, ne jako přední světla i při zapalování vypnutém.
jinak kolem 18 h, nevím kolik přesně bylo jsem se svezl 9118 na lince 3. a koukal jsem, že si tam lidé stoupají i při poměrně prázdné tramvaji. mohl jsem si opravdu vybrat kam si sednout. takže problém vidím 50:50 - trochu ne zrovna vhodné řešení měchů 14T proti absolutní blbosti lidí.
Zrovna v tomhle bych nehledal klasickou americkou blbinu. Je to informace, že ty couvačky svítí při zapnutém zapalování, ne jako přední světla i při zapalování vypnutém.mechurav píše:jen dodatek k inteligenci národa, zrovna jsem se kouknul do manuálu k mojí Felicii z roku 1996 a co nevidím: Upozornění
Při zařazeném zpětném chodu a zapnutém zapalování svítí zpětné světlomety.
jen dodatek k inteligenci národa, zrovna jsem se kouknul do manuálu k mojí Felicii z roku 1996 a co nevidím: Upozornění
ale koho by to napadlo? že auta mají "couvačky" bílé barvy a že dokonce svítí
stále víc věcí mě utvrzuje v tom, že zvýraznit to místo, nebo ho označit nápisem, je úplně k ničemu, viz. v busem vyznačené místo žlutou barvou a nápis, děkujume že nebráníte řidiči ve výhledu - normálního nedementního člověka by ani bez zvýraznění tam nenapadlo stát. - jednou jsem jel autobusem, na vyznačené místo si stouplo pár lidí, řidič se odmítl rozjet ze zastávky pokud lidi nepopojdou nebo nevystoupí. naštěstí se mu je podařilo donutit vystoupit.
to je jen tak na okraj, ze 14T to nemá nic společného, chtěl jsem tim říct, že to žluté místo v autobuse taky na první pohled nevypadá pro někoho nebezpečně, ale když nemá řidič výhled tak to nebezpečné je. lidí holt nechápou důsledky svého bezmyšlenkového jednání.
stále víc věcí mě utvrzuje v tom, že zvýraznit to místo, nebo ho označit nápisem, je úplně k ničemu, viz. v busem vyznačené místo žlutou barvou a nápis, děkujume že nebráníte řidiči ve výhledu - normálního nedementního člověka by ani bez zvýraznění tam nenapadlo stát. - jednou jsem jel autobusem, na vyznačené místo si stouplo pár lidí, řidič se odmítl rozjet ze zastávky pokud lidi nepopojdou nebo nevystoupí. naštěstí se mu je podařilo donutit vystoupit.
to je jen tak na okraj, ze 14T to nemá nic společného, chtěl jsem tim říct, že to žluté místo v autobuse taky na první pohled nevypadá pro někoho nebezpečně, ale když nemá řidič výhled tak to nebezpečné je. lidí holt nechápou důsledky svého bezmyšlenkového jednání.