Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- pan Vedoucí
- Uživatel
-
Radim
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Při týhle logice by tady už nebyly sekce o T3, T6A5 a vlastně všech typech tramvají kromě wany. Proto tvoji logiku a roční argument trochu nechápuDushman_8252 píše:koukam celkem rozrostla diskuse na to ze uz tady ta tramvaj je neco pres rok .. podle me je uz diskuse zbytecna ..
Naposledy upravil(a) Smurfx dne 10.4.2007 19:09, celkem upraveno 1 x.
- Dushman_8252
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ten lepší průjezd a menší "rachtání" jsou dány jistou úpravou na přední ose, kde mají být přidány silenbloky (nebo nějáký gumový bloky), které zajišťují větší vůli 1.osy. prostě trochu se osa natáčí. víc než u prvních vozů.
jinak dnes a zítra nepotkáte na lince vůz 9112. ten odjel do motola, kde na něm proběhne KP a otočení podvozku (každá operace 1 den)
jinak dnes a zítra nepotkáte na lince vůz 9112. ten odjel do motola, kde na něm proběhne KP a otočení podvozku (každá operace 1 den)
No pravda, že 9111-9113 jsou velké rachtadla....to jsi zrovna na 12 měl smůlu, ale od 9115 (9114 ještě nevyjela a tak nevím) jsou vozy tiší,neskřípou a přide mi, že zatáčky zdolávají obstojněji, ale to se mi asi zdá.No snad jim to vydrží.Honza Šlehofer píše:Tak ještě jednou díky za info. Ráno si u mně 14T zlepšila trošku reputaci cestou na Barrandov. Za to na některých místech v centru pak rachtala 9113 dost a řekl bych že více, než zánovní 9122, kterou jsem si nenechal ještě ujít na lince č. 22. Sice jsem původně měl názor, že to jsou to pořád Astry s novějším designem a horším interiérem, ale musím uznat, že při nájezdech do oblouků, tu mírné zlepšení bude. Otázka zní, jak ty vozy budou vyrachtané za pár let, zda na tom nebudou podobně. Stále si ale myslím, že jsou to vozidla někam na rychlodráhu a ne do centra Prahy.
Pokud by se pak 14T dávaly na garantovaná nízkopodlažní pořadí, chtělo by to opravdu přizpůsobit jim jízdní řády, aby nejezdily tak narvané. Do toho se jim ale chtít nebude, protože si přece objednali tramvaj o kapacitě 2xT.
- Honza Šlehofer
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak ještě jednou díky za info. Ráno si u mně 14T zlepšila trošku reputaci cestou na Barrandov. Za to na některých místech v centru pak rachtala 9113 dost a řekl bych že více, než zánovní 9122, kterou jsem si nenechal ještě ujít na lince č. 22. Sice jsem původně měl názor, že to jsou to pořád Astry s novějším designem a horším interiérem, ale musím uznat, že při nájezdech do oblouků, tu mírné zlepšení bude. Otázka zní, jak ty vozy budou vyrachtané za pár let, zda na tom nebudou podobně. Stále si ale myslím, že jsou to vozidla někam na rychlodráhu a ne do centra Prahy.
Pokud by se pak 14T dávaly na garantovaná nízkopodlažní pořadí, chtělo by to opravdu přizpůsobit jim jízdní řády, aby nejezdily tak narvané. Do toho se jim ale chtít nebude, protože si přece objednali tramvaj o kapacitě 2xT.
- pan Vedoucí
- Uživatel