RT6N1 a RT6N2
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
září roku 1995 v rámci MSV přijíždí na trajleru již oživený a následně pro provoz v Brně připravený (změna polarity napětí) prototyp mezitím označený 0028. Po vykonání TBZ byl vůz po několik dnů v provozu na trase Pisárky–Mendlovo náměstí. Na Mendlově náměstí se setkal s parní Carolinou a zkušebně byl vyslán na sklonově náročnou trať do Masarykovy čtvrti, jíž se vůz nezhostil příliš přesvědčivě.
Re: 14T
no já nevím, ale čím dál tím víc lidí mi říká něco jiného než tvrdíš ty, dokonce jsem to našel i v jednom článku:PvvS píše:Chjo , nesmysly prokladayn volovinama. Snad cislo a datum/cas prispevku jsou pravdivy.
Neslo o TBZ, ty zvladla levou zadni, ale o zkousku uvaznuti. A uvazla na nejvetsim stoupani v CR (oficielne 100 promile). A to pri jizde na jeden podvozek. Jinak v provozu tam normalne jezdily.
Na výstavě Autotec v Brně v červnu 1993 byl poprvé vystaven prototyp tramvaje RT6N1 v zelenobílém nátěru nesoucí evidenční číslo 0028, ještě jako nepojízdný vzorek. Po oživení březnu 1994 byl zkoušen v Praze. V září 1995 byl ku příležitosti mezinárodního strojírenského veletrhu zkoušen také v Brně, kde vykonal TBZ. Avšak sklonově náročnou trať do Masarykovy čtvrti vyjel s problémy
Vyjede, ale je to bída, protože kdyby software povolil vyšší rychlost než 20km/h při vypnutých dvou podvozkách, tak by se do toho svahu dalo více rozjet. U bývalé boudy je již rychlost někde na 10 km a nahoře, kde se silnice přimyká na koleje je rychlost tak 8km a to s bídou. Ještě navíc tam vychází mírný oblouček a hranice dvou minut, kdy zasahuje plná dynamika, takže řidič musí hbitě reagovat na signál a hnout řadičem, aby mu to nezastavilo. Mě se to stalo, ale i tam jsem se kupodivu rozjel asi na 3 km, ale stále se jelo! Potom na rovině, byť ve svahu se rychost zvyšovala.pan Vedoucí píše:Zmiňovanou Trojskou vyjede 14T v naprosté pohodě na 1 podvozek!
S RT6 jsem tam nejel, ale dle jednoho z bývalých zkušebních řidičů ČKD vyjela na zadní podvozek. Na přední prý ne.
jinak je opravdu škoda, že ČKD nedokázalo uvést RT6 k dokonalosti jako své ostatní produkty. myslím že by porážela i "západní" výrobce tramvají.
většina nízkopodlažních tramvají v té době měla jen pevné podvozky ale RT6 otočné, to byl hodně velký trumf. opravdu je to škoda, při přestavě například 300 kusů RT6 v Praze. RT6 mi v mnoha věcech přišla dál než třeba Astra nebo Trio, bohužel
většina nízkopodlažních tramvají v té době měla jen pevné podvozky ale RT6 otočné, to byl hodně velký trumf. opravdu je to škoda, při přestavě například 300 kusů RT6 v Praze. RT6 mi v mnoha věcech přišla dál než třeba Astra nebo Trio, bohužel
No hlavně dp nechtěl, aby to dopadlo jako s RT6 a proto ty všechny hnané podvozky. Dnes jsou 14T ve výkonu omezé cca o 40% a když by jsi vypnul jeden podvozek, tak by to dělalo cca 33%.Tak že v tom, že by 14T něco nevyjelo na dva podovozky to není.mechurav píše:proč měl tedy DPP požadavky na všechny hnané podvozky orpti RT6, když je to zbytečné? nezdá se vám to trochu divný? to jsme mohli mít hned lépe řešenou 16T
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Chjo , nesmysly prokladayn volovinama. Snad cislo a datum/cas prispevku jsou pravdivy.mechurav píše: když prý dělala TBZ po veletrhu v Brně, ani nemohla vyjet do kopce do Masarykovy čtvrti.
Neslo o TBZ, ty zvladla levou zadni, ale o zkousku uvaznuti. A uvazla na nejvetsim stoupani v CR (oficielne 100 promile). A to pri jizde na jeden podvozek. Jinak v provozu tam normalne jezdily.
tohle vím, protože známý je inženýr a pracoval v ČKD právě na projetku RT6. prý se používaly díly od neznámých a levných výrobců, protože na drahé a kvalitní díly nebylo dostatek financí.kdyby se z RT6 vyhodil střední článek tak by to byla dobrá tramvaj s málo chybama. bohužel dobrý projekt je základ všeho. podle toho známé jsou např. na každém kusu pražské ověřovací série některé díly úplně jiné. ČKD se na ně prý uklízelo co se dalo.demon píše:Tohle víš, nebo jsi to taky "někde" zaslechl ?![]()
Co já už slyšel na téma konstrukce RT6 fám...
Naposledy upravil(a) mechurav dne 23.4.2007 11:31, celkem upraveno 1 x.
- pan Vedoucí
- Uživatel