Nene. To už budou tramvaje myslet samy!Oskar píše: Navíc se dá díky takové krátké vzdálenosti lehce měřit průměrná rychlost, a to se určitě JPT moc líbí. Vsadím se, že tam sní o budoucnosti, kdy bude každý označník zastávky vybaven inframajákem, každá zastávka bude kontrolní bod a v každém mezistaničním úseku bude alespoň jeden další maják na měření rychlosti
Jen nevím, kdo ty tramvaje bude pak řídit. Ale lidi to asi nebudou.
Výhybky
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Trojsměrová výhybka
Zde popisovaná trojcestná symetrická výměna pochází dnes již zrušené tramvajové tratě Kreischa-Dresden,NiederSedlitz .Číslo linky 31.Výměna byla umístěna před Halou vozovny v městečku Kreischa,v dnešní době hala přestavěna na místní Samoobsluhu.DPmPETjara píše:Jako autor fotografie také budu reagovat. Opravdu to je již historie. Mám k tomu vyfocenou i informační tabulku na které je fotografie vyhybky v provozu. Případně napište do SZ mail a já vám jí zašlu.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Trojsměrová výhybka
Jako autor fotografie také budu reagovat. Opravdu to je již historie. Mám k tomu vyfocenou i informační tabulku na které je fotografie vyhybky v provozu. Případně napište do SZ mail a já vám jí zašlu.Quetzalcoatl píše:Docela mě překvapilo tohle. Používá se to i v provozu, nebo je to jen ukázka? Jaké to má nevýhody? Kdyby se to uchytilo, tak by bylo fajn, zmenšily by se křižovatky.
No ono asi pořízení a provoz takového majáku snad nebude tak drahé - myslím si, že pořizovačka kolem 10000 by byla tak nějak "reálně nadsazená" cena, jak se u takových zařízení dělá. No a provoz - těch 230 V z VO rozvodů dá snad magistrát zadara a zároveň jde o bezúdržbové zařízení, které je poměrně vysoko a nenápadně umístěné, takže případné pachatele vandalských útoků lze hledat jen mezi v poslední době potrestanými tramvajákyradek31 píše:evidentně nechápeš o čem je řeč
já se ptám, proč se k tomu nepoužije maják v zastávkovém sloupku STross. nám. - v tu dobu už je výhybka přehozená a signál se klidně může změnit
jara mi psal, že je to snad kvůli nějaké naprogramované prodlevě, imho by bylo levnější to přeprogramovat než koupit a mnoho let provozovat extra maják
Navíc se dá díky takové krátké vzdálenosti lehce měřit průměrná rychlost, a to se určitě JPT moc líbí
-
Quetzalcoatl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Používalo, nepoužívá a nebude používat. Stávající typy tramvají při průjezdech oblouky vybočují do stran a tak je v obloucích nutné zvětšovat osovou vzdálenost, navíc přibyl moderní požadavek na přechodnice při nájezdu do oblouku. Trojcestné symetrické výhybky toto umožňují pouze s obtížemi a lze je použít pouze na křižovatkách, které jsou do velké míry symetrické a kterých pohříchu v Praze mnoho není.
Za svůj život jsem viděl jedinou pojížděnou trojcestnou symetrickou výhybku, a to v Grazu ve vozovně Steyrergasse.
Za svůj život jsem viděl jedinou pojížděnou trojcestnou symetrickou výhybku, a to v Grazu ve vozovně Steyrergasse.
-
Quetzalcoatl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Trojsměrová výhybka
Docela mě překvapilo tohle. Používá se to i v provozu, nebo je to jen ukázka? Jaké to má nevýhody? Kdyby se to uchytilo, tak by bylo fajn, zmenšily by se křižovatky.
-
radek31
- Moderátor
evidentně nechápeš o čem je řečscoffer píše:Viz DP kontakt 11/2006 str. 8, v případě dvou kolejových uzlů v jednom mezizastávkovém úseku, musí být přidán maják na změnu signálu. Při automatickém stavění jízdní cesty.
já se ptám, proč se k tomu nepoužije maják v zastávkovém sloupku STross. nám. - v tu dobu už je výhybka přehozená a signál se klidně může změnit
jara mi psal, že je to snad kvůli nějaké naprogramované prodlevě, imho by bylo levnější to přeprogramovat než koupit a mnoho let provozovat extra maják