(HU) Budapešť
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Budapest/hu/
teráz já vám nerozumimcelkem ? chcete puvodny cislo,pri hannoverské ? ked ano,, mám
- Absolut
- Moderátor
To je mi jasné, že nelze vyrobit nové vozidlo a tak se to "papírově" udělá jako modernizace - tohle přesně děláme s tramvajemi, nový vůz dostane techničák původního, v některých DP i číslo - třeba v Liberci. Jen mi připadá neuvěřitelné, že by se vyráběl celý vůz ZIU znovu, jak píšete.
Samozřejmě, že je docela pitomé, že jste nemohli mít svůj T260 z ik 260, mohlo to mít spoustu stejných dílů s ik280= jednodušší údržba apod.
Úplně stejně byly v CZ nuceny DP nakupovat kloubové autobusy Ikarus 280 a krátké Karosa ŠM11, později B731. Sice Karosa nabízela i kloubák (ŠM16,5), ale muselo se dovážet od vás. Až hodně dlouho poté se začal vyrábět kloubák od Karosy - typ B741. Krátké autobusy se ale dovážet nemohly, takže ani jednota ik260 + ik280 v CZ nebyla.
Spolupráce v RVHP vytvářela uměle ekonomické závislosti států, ale to už je off topic.
Není pravda, že bych Vás neměl rád, jen nerozumím někdy Vaší češtině.ˇPůvodní čísla z Hannoveru nechci, to mi není k ničemu dobré, nejsem mezinárodní sběratel evidenčních čísel jako Vy.
Samozřejmě, že je docela pitomé, že jste nemohli mít svůj T260 z ik 260, mohlo to mít spoustu stejných dílů s ik280= jednodušší údržba apod.
Úplně stejně byly v CZ nuceny DP nakupovat kloubové autobusy Ikarus 280 a krátké Karosa ŠM11, později B731. Sice Karosa nabízela i kloubák (ŠM16,5), ale muselo se dovážet od vás. Až hodně dlouho poté se začal vyrábět kloubák od Karosy - typ B741. Krátké autobusy se ale dovážet nemohly, takže ani jednota ik260 + ik280 v CZ nebyla.
Spolupráce v RVHP vytvářela uměle ekonomické závislosti států, ale to už je off topic.
Není pravda, že bych Vás neměl rád, jen nerozumím někdy Vaší češtině.ˇPůvodní čísla z Hannoveru nechci, to mi není k ničemu dobré, nejsem mezinárodní sběratel evidenčních čísel jako Vy.
bUDAPEST/HU/
PÁN ABSOLUT. 1,VOZZOVNA zUGLO, MÁ 18 VOZ z hannoverské.ztoho vypravuje 16.1-na trojke, 4 na 62 a 11-na 69. 2,trolejbusov : ci to verite,ci nie, ja dotoho nemozu nic robit.,dielna sallai celkem novy trolejbusov vyrábal. lenze tieto typ nemá rad nikto. lebo BKV urobil trolibusovej prototyp,ik-260,inv cislem 600 a chcel vyrábat dalej áj seria, ale rusi nutili svojho typ, a nepovolili 600 vyrábat, ale Ziu 9B, to nie je stabil typ,proto robili novy vuz, lenze dopravny podnik nesmie vyrábat, len opravit,preto dostal cislo ex stareho voz. inak ked chcete, som ochotny nádalej imformáce, co vim. oproti tomu ze nemáte rád namne.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to na zastávce Bosnyak tér a jmenuje se podle mě Zuglo..
Jó není nad vzpomínku na již památnou to jízdu linkou č.3, že pane kolego?
Jó není nad vzpomínku na již památnou to jízdu linkou č.3, že pane kolego?
Naposledy upravil(a) MOp dne 11.5.2007 15:10, celkem upraveno 3 x.
- Absolut
- Moderátor
Zdravím, 6514!
8) Díky za vysvětlení Kispest
12) Ze se te trase rika Millenium mi rekla kamoska - Madarka. Jinak je myslim jedno, jak jsem to nazval, šlo mi o to, aby bylo jasné, že jsme tam byli a líbilo se
10) Ano, ZIU vypadal opraveně. Nechce se mi věřit, že se trolejbusy staví celé nové, není to jen stavba na původní skříni, jako naše české modernizace tramvají? Nevěřím, že by Vaše dílny vyráběly celý nový trolejbus ZIU... to samé s tramvají GANZ KSCV7... no a nechápu to o cvičných vozech...
Mam DOTAZ: Jak se jmenuje vozovna na trase d-3 + d-62 někde mezi zastávkami "Örs Vezér tere" a "Czobor Utca" ??? Nenapsal jsem si název zastávky a mám tam fotky, je tam vozovna, kde bydlí Hannoverské TW6000, zatahuje se tam ve směru od "Örs Vezér tere" přes šturc a angličana...
8) Díky za vysvětlení Kispest
12) Ze se te trase rika Millenium mi rekla kamoska - Madarka. Jinak je myslim jedno, jak jsem to nazval, šlo mi o to, aby bylo jasné, že jsme tam byli a líbilo se
10) Ano, ZIU vypadal opraveně. Nechce se mi věřit, že se trolejbusy staví celé nové, není to jen stavba na původní skříni, jako naše české modernizace tramvají? Nevěřím, že by Vaše dílny vyráběly celý nový trolejbus ZIU... to samé s tramvají GANZ KSCV7... no a nechápu to o cvičných vozech...
Mam DOTAZ: Jak se jmenuje vozovna na trase d-3 + d-62 někde mezi zastávkami "Örs Vezér tere" a "Czobor Utca" ??? Nenapsal jsem si název zastávky a mám tam fotky, je tam vozovna, kde bydlí Hannoverské TW6000, zatahuje se tam ve směru od "Örs Vezér tere" přes šturc a angličana...
Budapest/hu/
ahoj pán absolut: 100507.13.19 ad-8 kispet =kispest,, pest:to vies coto je, a kis=maly,cize:maly pest. 12, minimetro ja -radsej by som hovoril,ze :podzemny tramvay :podzemny =földalatti. .slengove áj tak sa volaju. ad-10, od 1998 dost vela trolejbus ziu-9 dostal GO, to znamena, ze dielna vyrábal novy trolibus,stary zrusili, a jej cislo náfarbily na novy, puvodny :ve okne maly ventil,"po GO" velké ventyl. ad-21, originalny voz ganz okolo 1997,ták brali na go, ze hociktorych vozovny + aj hl dielna füzesi- brali na odmontovanie, potom pracovná motorová vozydla-muky-seria 7000. to brál do Ganz, a tam -okrem podvozek vsetko dostal novy, a inv cislo ostal toiste.
Díky.Absolut píše:Ad KZsoci: Samozřejmě to přelož. Až proberu fotky, tak napíšu ještě víc.
...
34) Jak to máte s noční dopravou? Koukal jsem, že metro končí před půlnocí (u nás na všech trasách provoz do cca 00:15) a tramvaje končí o půlnoci (u nás od 0:00 do 4:30 jezdí 9 zvláštních nočních linek tramvají, které mají v centru přestupní stanici, kde na sebe čekají kvůli přestupu)
34) Máme teď moc-moc dobrou noční dopravu. Od 1.9.2004 je nový síť, který je plánován od organizace VEKE a DP BKV. Ranější síť byl moc špatný, protože byli čtvrťe, které neměli kontakt v noci. Ale teď jsou moderní, dlouhe linky.
Ale tehdy byl síť cca. dvakrát větší a souvislý...
Plán nynějšího, nočního sítě: http://www.bkv.hu/kozlemenyek/ejsz_vona ... kisebb.jpg
JŘ: http://www.bkv.hu/ejszakai/index.html - První vozy odjiždí u 23:00-23:30
- Absolut
- Moderátor
Ad KZsoci: Samozřejmě to přelož. Až proberu fotky, tak napíšu ještě víc.
33) Napadla mě ještě jedna věc k těm bezdomáčum - tady v Praze se stává, že vlezeš večer do tramvaje a tam spí na sedačkách bezdomovci, řidiči je na konečných musí vyhazovat. Není to vždy ale stává se to. Jezdívám domů noční tramvají a tam občas bývají. Nicméně smrad u Vás v podchodech je horší - nebo jiný - prostě rozdíl mezi zápachem nemytého člověka a zápachem moči nějaký je a já občas v Praze cítím ten zápach sedícího a spícího a ne tu moč. A v tramvaji můžu jít na jiný konec vozu a otevřít si okénko, podchodem projít musím. U Vás jsem smraďocha v tramvaji nepotkal, možná je to náhoda, nevím...
34) Jak to máte s noční dopravou? Koukal jsem, že metro končí před půlnocí (u nás na všech trasách provoz do cca 00:15) a tramvaje končí o půlnoci (u nás od 0:00 do 4:30 jezdí 9 zvláštních nočních linek tramvají, které mají v centru přestupní stanici, kde na sebe čekají kvůli přestupu)
33) Napadla mě ještě jedna věc k těm bezdomáčum - tady v Praze se stává, že vlezeš večer do tramvaje a tam spí na sedačkách bezdomovci, řidiči je na konečných musí vyhazovat. Není to vždy ale stává se to. Jezdívám domů noční tramvají a tam občas bývají. Nicméně smrad u Vás v podchodech je horší - nebo jiný - prostě rozdíl mezi zápachem nemytého člověka a zápachem moči nějaký je a já občas v Praze cítím ten zápach sedícího a spícího a ne tu moč. A v tramvaji můžu jít na jiný konec vozu a otevřít si okénko, podchodem projít musím. U Vás jsem smraďocha v tramvaji nepotkal, možná je to náhoda, nevím...
http://www.villamosok.hu/nza/kurz/index_en.html#siemens (anglicky)Zdeněk píše:Díky za info. Jinak mám ještě jednu prosbičku, je možné se o těch combinech někde dozvědět něco více?