I to je technika jízdy, ale speciálně s terezkou bych se tam pohybovat nechtěl.Karotka píše:... nebo si musí zvyknout na to, že má vozejk líný čelisti? Ono se to na rovině tolik neprojeví.
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karotka
- Uživatel
... nebo si musí zvyknout na to, že má vozejk líný čelisti? Ono se to na rovině tolik neprojeví.7080 píše:To si s tím vozem musíš trošku pohrát, pak se ti to jen tak nestane. Jasně, může se stát, že ti to klouzne a bez těch magnetů nic moc nenaděláš. Nebo musí kolegové začít sypat písek, třebas preventivně.
Je to jen a jen o technice jízdy.
To si s tím vozem musíš trošku pohrát, pak se ti to jen tak nestane. Jasně, může se stát, že ti to klouzne a bez těch magnetů nic moc nenaděláš. Nebo musí kolegové začít sypat písek, třebas preventivně.jara píše:V dnešní době tam podobné věci předvádějí vozy T6. Aby jsi zastavil podle předpisů musíš použít magnety. Takže většina řidičů přejede o ten nějakej metr.
Je to jen a jen o technice jízdy.
-
I.am.good
Nojo, neuměj jezditjara píše:V dnešní době tam podobné věci předvádějí vozy T6. Aby jsi zastavil podle předpisů musíš použít magnety. Takže většina řidičů přejede o ten nějakej metr.
- Karotka
- Uživatel
Pod Karlovem je zrovna ukázkový příklad, jak BZM nemá vypadat... je umístěno zrovna v největším sklonu, přestože má být před ním. Logičtější umístění by bylo na začátku klesání, po odbočení ze Zvonařky.
(Párkrát jsem zažil přejetí zast. Pod Karlovem o víc než půl vozu, ale to bylo ještě v časech vozů 65xx.)
(Párkrát jsem zažil přejetí zast. Pod Karlovem o víc než půl vozu, ale to bylo ještě v časech vozů 65xx.)
Re: BZM u Palmovky
Někteří řidiči totiž ještě nechápou na co je tlačítko "funkce ČB" - na odjištění brzdy. Jinak v předpise se z vybraných BZM rozjíždíme pouze samovahou. Jde o to že rozjetí se samovahou je odjištěním brzd a už nikde není psáno, že řidič nemůže zadat jízdu (kromě Geologické - tam se každý rozjezd provádí odjištěním ČB až do Hlubočep). Třeba stanice Pod Karlovem, rozjedu se odjištěním ČB, a po 1 m. zastavím. Jsem stále ve stejném sklonu a můžu se rozjet zadáním jízdy. Je to trošku nedomyšlené.Oskar píše:OT: Dneska jsem tam jel, a ten řidič se drze rozjížděl ZADÁNÍM JÍZDY! Progress ho prozradil i v druhém voze. A to jsem zrovna kolegovi vysvětloval, jak že to na takovém BZM funguje...
OT: Dneska jsem tam jel, a ten řidič se drze rozjížděl ZADÁNÍM JÍZDY! Progress ho prozradil i v druhém voze. A to jsem zrovna kolegovi vysvětloval, jak že to na takovém BZM funguje...Quetzalcoatl píše:Když se o tom bavíme, tak proč je BZM na dolním konci krejcárské estakády? Nahoře by dával větší smysl. Takhle když má vlak vadné brzdy, tak to stejně neubrzdí a když brzdy brzdí, tak stejně zastaví.
Jenže BZM je tam kvůli bezpečnosti provozu. Od BZM ke světlům na Palmovce není moho místa a když tam stojí souprava, tak je vidět až na poslední chvíli.Quetzalcoatl píše:Když se o tom bavíme, tak proč je BZM na dolním konci krejcárské estakády? Nahoře by dával větší smysl. Takhle když má vlak vadné brzdy, tak to stejně neubrzdí a když brzdy brzdí, tak stejně zastaví.
-
Quetzalcoatl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
BZM u Palmovky
Když se o tom bavíme, tak proč je BZM na dolním konci krejcárské estakády? Nahoře by dával větší smysl. Takhle když má vlak vadné brzdy, tak to stejně neubrzdí a když brzdy brzdí, tak stejně zastaví.
Re: Sklony TT
Tato místa se sice vyskytují, ale jsou natolik krátká, že prakticky není nutné žádné opatření. Např. výjezd ze zastávky Vltavská na Hlávkův most...Oskar píše:A které místo to je? Vždyť by tam muselo být BZM se SSZ a ještě značka nebezpečné klesání... A to je snad jen na Trojské, ne?
A které místo to je? Vždyť by tam muselo být BZM se SSZ a ještě značka nebezpečné klesání... A to je snad jen na Trojské, ne?MF píše:Je
A také 7120.MF píše: Takže se na Barandově několikrát objevil zrychlovač, RT6 i klasické KT.
JeOskar píše:Mám tu pár otázek:
Je v Praze i jiné místo s podélným sklonem víc než 8%, kromě Trojské?
třeba Jičínská, či Geologická - okolo 6 procentOskar píše:Jaký sklon mají ostatní úseky, před kterými je bezpečnostní zastavovací místo?
V BZM se ověřuje funkce brzd zastavením. Některé vlaky - pluh s majákem, sunoucí, vlekoucí, na HP, kombivlaky mohou za jistých podmínek zastávky projíždět. Proto BZM i v zastávce. Pak i tyto vlaky musí zastavit též.Oskar píše:Jaký význam mají bezpečnostní zastavovací místa, ze kterých se vlaky rozjíždí zadáním jízdy (a ještě většinou do kopce - Blatiny, Pohořelec)? Vždyť stejně u zastávkových sloupků musí každý tramvajový vlak zastavit.
Zkus se spíš podívat na nějaké stránky typu geodeti.cz Proč ale tam BZM není nevím.Oskar píše:Jaký sklon mají úseky, které vypadají taky strmě, ale bezpečnostní zastavovací místo u nich není (Chotkova, Lipanská - Husinecká) ?
Podle čísel to platilo ze začátku, kdy ještě vozy T3RP a T615 nebyly všechny upravené. Dle D1/2 mohou projíždět T6, T3R.P (je jedno jestli RPV LF) a již i 14T. Ostatní jen pokud jsou schváleny (5519, 5572) Ostatní na vyjímku tech. kontroly, která si za vyjímku ručí. Takže se na Barandově několikrát objevil zrychlovač, RT6 i klasické KT.Oskar píše:Mají na barrandovskou trať povolen vjezd vozy T3R.PV a T3R.PLF a 14T jinak než vyjmenováním všech jejich čísel?