Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Tak už to vypadá ofikl...http://ropid.cz/cz/projekt/2007-06.htmKGX 63 píše:Nehádejte se, už je rozhodnuto.Pokud to dnes odpo klapne, tak s platností od 30.6. je linka 15 trvale zkrácena od Vypichu na Palmovku (kolečko proti 12) a linka 24 trvale od Strašnic ukončena v zastávce Kobylisy, resp. Březiněveská.
Tomuhle nezabrani zadne technicke ani informacni zarizeni, ale to, ze se to bude dlouhodobe praktikovat. Garantuji, ze po 1/2 roce to vsichni vezmou jako normalni a budou s tim pocitat.Petr píše:Přesto byli lidé nevšímaví, nastoupili do prvního vlaku, který najel do nástupní a mezitím z druhého nástupiště odjely jiné vlaky - lidé byli samozřejmě nerudní...
Jednou mi kolega vyprávěl, že vezl na dlouhý kabel totálně odstrojenou skříň vozu a to zadkem napřed. Kaštani bloumali, kroutili hlavama a divili se co to je za vůz bez dveří, Že tam nebyly plenty a místo stykačových rámu díry, kterými se dalo koukat do vozu to jim nevadilo. Vlastně byla vykuchaná i podlaha, takže by možná stáli po nástupu z levé strany pouze na zemi 
Jo a ještě ten vůz neměl čela.
Jo a ještě ten vůz neměl čela.
tramvaje a cestující
Pánové nevěřte na pověry, lidé polezou do čehokoli, co aspoň přibližně přijede po kolejích. V dobách mladosti jsem jezdil po Praze zelenou K5 a lidi se do ní pokoušeli dostat také. A to ještě o nějakých reklamních barvách nebylo ani potuchy. všechny vozy měly slušivou červeno- slonovou uniformu.
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Petr: No to už by pak byla chyba těch lidí a záleželo by na jejich výcviku, takhle když nic není, tak je to opravdu k zlosti. Ale souhlas, že lidi vidí velkou červenou věc a lezou do toho, kdyby přijel popelářskej vůz, nalezli by do něj taky.
Chicht, nemohu si odpustiti, že řešení je systémové: 1 bagr každou chvíli a druhá linka v trojnásobných intervalech, takže do ní poleze jen těch pár exotů, co pojede dál než k metru.... ale to říkám furt
Chicht, nemohu si odpustiti, že řešení je systémové: 1 bagr každou chvíli a druhá linka v trojnásobných intervalech, takže do ní poleze jen těch pár exotů, co pojede dál než k metru.... ale to říkám furt
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Kdyby byl DP co k čemu, tak by do takového vozu prodával zlevněné jízdenky. Mohlo by to být i odstupňované - bez čelního skla za 8 Kč, bez dveří za 6 Kč, v noci bez světel za 2 Kč na 90 minut atd. A vůbec by se daly nahnat peníze fšelijak. Co takhle umožnit přistiženým černým pasažérům, aby si své jízdné odpracovali rekuperací na firemních rotopedech? Možnosti jsou nedozírné ;-)Petr píše:Před lety jsem vezl na odstavení do Vokovic soupravu T3 po těžké nehodě z Karlova náměstí, v čumáku byla díra jak nechci říct kam, nemělo to sklo, reflektory, chyběla tomu půlka křídla dveří (podotýkám, že to nebyla má nehoda, jen jsem to odvážel :wink: ) a přesto se mi zastávku co zastávku drali do vozu lidé, protože prostě přijela tramvaj....
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, ale znovu podotýkám - tenhle pokus již proběhl, a protože technika u nás nebyla na takové úrovni, dávali řidiči za okno kabiny čelního vozu plastové hodiny, na nichž se nastavil čas odjezdu. Přesto byli lidé nevšímaví, nastoupili do prvního vlaku, který najel do nástupní a mezitím z druhého nástupiště odjely jiné vlaky - lidé byli samozřejmě nerudní... A tomu nezabrání ani BUSE panely s čímkoliv. Je to smutné, ale lidé se prostě dobývají do všeho. Před lety jsem vezl na odstavení do Vokovic soupravu T3 po těžké nehodě z Karlova náměstí, v čumáku byla díra jak nechci říct kam, nemělo to sklo, reflektory, chyběla tomu půlka křídla dveří (podotýkám, že to nebyla má nehoda, jen jsem to odváželKáem píše:Petr: Hm, peklo. Ale pravda, znám to z Liboce, kde soupravy najíždějí do nástupní, aby se do smyčky vešla třetí...
No označování by snad šlo až při skutečném odjezdu a moderní panely v oknech by mohly zobrazovat údaj Odjezd v... např. místo příští zastávky? Je to jistě jen pár řádek programu...
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
V zásadě nejsem proti, jenže.... To bychom museli být jinde než u nás. Tohle se totiž již jednou zkoušelo, dodnes jsou plné sklady vozoven plastových hodin s nápisem odjezd, kam řidič nastavil, v kolik že to odjíždí. Protože zatímco on čekal do času odjezdu, z vedlejší koleje odjela 4 a 7 (příklad Řep) jedoucí k Andělu, kam přesně lidé, co sedli do najeté 9 chtěli také. Takže z toho byl řev. Navíc si stihli označit i jízdenku, neb si mysleli, že ta tramvaj už jede a ona platí např. 20 minut... 10 ale prostáli na konečné. Dobrý, jak tohle řešit?I.am.good píše:A proč nějak nezměnit předpisy a co se týče vozů ála 14T a následujících neurčit řidičům, že ihned po odjezdu předchozího spoje má najet do zastávky a umožnit cestujícím nástup? Takhle je to v Budapešti a je to perfektní. Navíc právě u 14T díky obrovské soukromé kabině nebude řidič "rušen" cestujícími, pro chladné počasí se přímo vybízí použití funkce automatického zavírání dveří (nevím, jak přesně se ten čudl jmenuje), které se po několika sekundách samy zavřou, ale zůstanou odblokované a další cestující si je může otevřít bez zásahu řidiče.