Asi jsi špatně slyšel. Musíš se víc vcítit do toho podvozku při brždění a třeba ti něco pošeptájara píše:Oni umějí ty nové brzdy už hlásit i zastávky?? To je pěkná novinka, která zajisté osloví nejednoho šotouše. Jen mě mrzí, že na nových prtkách stále toto hlášení není ke stažení to tedy staré prtky vždy když něco pěkného objevý tak hned vyfotí. Já tento vůz dnes viděl jen jednou a při brždění nic neříkal
T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Oni umějí ty nové brzdy už hlásit i zastávky?? To je pěkná novinka, která zajisté osloví nejednoho šotouše. Jen mě mrzí, že na nových prtkách stále toto hlášení není ke stažení to tedy staré prtky vždy když něco pěkného objevý tak hned vyfotí. Já tento vůz dnes viděl jen jednou a při brždění nic neříkalviva.tv1-T6A5 píše:O víkendu jezdí wana ev.č. 8251 na lince 25
Ale to brždění je hrozný! Na druhou stranu je v něm úplně nové hlášení zastávek.
-
I.am.good
Re: Proč nevydrží brzdění protiproudem
totální blbost, smazáno 
Naposledy upravil(a) I.am.good dne 17.6.2007 12:43, celkem upraveno 1 x.
-
I.am.good
Není to tím, že jsou řádově o 50% lehčí?MF píše:Měl jsem možnost jet s dvounápravovým vozem v Bratislavě. Bylo pěkně, takže žádné obavy ze smyku. Když jsem z donucení stavěl na plnou brzdu, tak tramvaj stála téměř na fleku! Přišlo mi, že mi někdo mezi ty loukotě vrazil lešenářskou trubku! Rozhodně lepší EDB než jakýkolov vůz T. Magnety to nemělo.
Měl jsem možnost jet s dvounápravovým vozem v Bratislavě. Bylo pěkně, takže žádné obavy ze smyku. Když jsem z donucení stavěl na plnou brzdu, tak tramvaj stála téměř na fleku! Přišlo mi, že mi někdo mezi ty loukotě vrazil lešenářskou trubku! Rozhodně lepší EDB než jakýkolov vůz T. Magnety to nemělo.
Opravdu byly magnety spojeny s EDB? Magnety se hodí hlavně při nižších rychlostech, to ovšem EDB moc proudu nedodává.MF píše:Vozy magnety měly (tedy alespoň v pozdějších letech), ale byly napájené z obvodu elektrodynamické brzy (staré vozy brzdily lépe než vozy T). Takže když vůz dostal šmejra, tak magnety nešly, neb je nebylo možné napájet, když kola stála a tramvaj jela. Nezbylo tedy než brzdit protiproudem - i když účinnost nic moc a šofér se modlil, aby tramvaj popojela
Vozy magnety měly (tedy alespoň v pozdějších letech), ale byly napájené z obvodu elektrodynamické brzy (staré vozy brzdily lépe než vozy T). Takže když vůz dostal šmejra, tak magnety nešly, neb je nebylo možné napájet, když kola stála a tramvaj jela. Nezbylo tedy než brzdit protiproudem - i když účinnost nic moc a šofér se modlil, aby tramvaj popojelaadam_r píše:V pripade, nevyhnutelne srazky se mohlo brzdit protiproudem i na vyssi stupne. Hlavne ve chvilich, kdy cena previnuti/vymeny motoru byla vyrazne nizsi, nez pripadne nasledky srazky.
Vozy totiz nemeli magnety a meli pouze rucni brzdu, ktera brzdila vyrazne hure nez celisti.