Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 30.6.2007 16:59

Jabberwocky píše:radek31 & 9001: Vy dva jste si něco provedli, nebo se nemáte rádi jen tak od přírody? ;-)
nevím co se s 9001 stalo - asi před 2 až 3 rokama byl v pohodě, normálně jsme se bavili, ale pak najednou přestal zdravit, začal se všech stranit a co je nejhorší - začal psát na tramforum systematicky naprosté kraviny s jediným cílem - napadat tramvajovou dopravu a řidiče - takže jsem si na něj vypěstoval takovou menší alergii :-)

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 30.6.2007 0:16

radek31 & 9001: Vy dva jste si něco provedli, nebo se nemáte rádi jen tak od přírody? ;-)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 29.6.2007 22:17

radek31 píše:á je to zase tady, opět jeden příspěvek od 9001,který je naprosto mimo realitu
zajdi si tam, vem si papír, propisku a stopky a spočítej si, kolik tramvají tam projede a co by se stalo, kdyby tam každá druhá čekala 1-2 minuty na BUS

1) pokud mají zpoždění z centra, tak to je o důvod víc na BUS nečekat - proč by l. 14 měla jet na Barrandov o 5 pozdě, když může být jen o 3? alespoň tak vytvoří zdání nějakého prokladu s l. 12
2) při intervalu, který tam je neexistuje rozumný důvod čekat na BUS - během 2 minut pojede další tramvaj, tak proč by ta první 2 minuty čekala?
3) není ti už trapné neustále psát kraviny o tramvajích? slyšel jsem, že je to proto, že tě jednou v autoškole nějaká tramvaj asi o 15s zdržela na Karláku - to je fakt? protože pokud jo, tak se chováš jak malé dítě :-(
Měl jsem na mysli zastávku Otakarova a přestup z X-24 na tram.. Za to se omlouvám že jsem to nenapsal.

K bodu 3. Ubohost některých lidí nezná mezí

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 29.6.2007 21:35

radek31 píše:teda to je zase reportáž jako noha
1. "řidiči si o měření řekli vysílačkou" - už vidím řidiče jak volá na dispečink aby pomocí generální volby varoval ostatní :-) to je fakt komedie
No známe TV ale co vím tak ve středu opravdu v dopoledních hodinách na radiu impuls bylo v sekci doprava informováno o radaru na křižovatce u národního divadla a radar tam opravdu byl.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 29.6.2007 21:26

demon píše:Jo a ve zprávách na Primě zas reportáž o měření rychlostí tramvají...A bude hůř, okurková sezona je tu ! :wink:
teda to je zase reportáž jako noha
1. "řidiči si o měření řekli vysílačkou" - už vidím řidiče jak volá na dispečink aby pomocí generální volby varoval ostatní :-) to je fakt komedie
2. nikde tam neřeší toleranci rychlosti (pokud naměří třeba 13 km/h tak řidič může klidně na tacho vidět 10 km/h) - je dost možné, že těch 8 ze 48 v Praze se klidně může změnit na 2 nebo 3 ze 48 - jinak to měření je na opravdu "nebezpečném místě" - sjezdová výhybka, která se může jet 30 km/h si trochu sedla (dál se po ní několik měsíců jezdilo 30) a pak se tam dalo omezení do 10 km/h - je pravda, že by se to mělo dodržovat, o tom není sporu
ale když se tam pojede 15, tak se prostě nic nestane (to není jako Palačák a jeho hororové křížení)

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 29.6.2007 21:12

2 demon - já to pochopil tak, že 9001 myslí zastávku Moráň - ale možná se pletu

jinak pokud jde o čekání do času a předjetí - kdyby byla funkční preference na SSZ, tak se to dá odhadnout velmi snadno, ale zrovna úsek Otakarova - Solidarita se dá jet -3 i +6 a je to jen o tom, co před tebe vjede, jak rychle ti budou nastupovat cestující, jak bude vycházet volno atd. (samozřejmě pokud to bylo v dobu, kdy jsou vypnuté semafory, tak je řidič *****, protože tam se to dá vypočítat snadno)

btw řidič l. 24 pochopitelně nechce přijet o 10 pozdě, protože to potom na trasu vyjíždí už zpožděnej (mám dojem, že jsou přestávky na druhé straně) a díky dalším problémům na trase (Bruselská, I.P.P, ...) přijde navíc o velkou část přestávky

když bude v každé zastávce kontrolní bod, tak počítej s brutálním prodloužením jízdních dob (bod dob - to se rýmuje :-) ), protože dnes jde u SSZ pomalu o každou vteřinu - auta jezdí 30s na zelenou, ale tramvaj má 5s volno
třeba takový Újezd nebo Hradčanská - musí se tam čekat do času, pak to o sekundu uteče a čeká se další minutu i víc - kdyby tam kontrolní bod nebyl (to platí hlavně pro Újezd), tak l. 20 i 12 jezdí s mnohem menším zpožděním

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 29.6.2007 19:54

radek31 píše:3) není ti už trapné neustále psát kraviny o tramvajích? slyšel jsem, že je to proto, že tě jednou v autoškole nějaká tramvaj asi o 15s zdržela na Karláku - to je fakt? protože pokud jo, tak se chováš jak malé dítě :-(
VIdíš já slyšel dokonce i jiné věci. Ale co je na tom pravdy.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 29.6.2007 19:36

Tak nevim, ale interval 2 minuty... :shock:
Tenhle tejden sem ráno dvakrát dobíhal l.24, protože interval 20 minut...
V obou případech nadjetí 2 minuty a následné čekání na Obloukové a další na Solidaritě.
V prvnim případě, tušim v úterý, jsem dokonce nastupoval za jízdy po roztržení dveří a čekal, jestli dojde řidič na konfrontaci. Měl kliku... :x
Fakt by byly potřeba KB na každý zastávce, když někteří závodníci nejsou schopni udržet tempo víc než jednu dvě zastávky.

Jo a ve zprávách na Primě zas reportáž o měření rychlostí tramvají...
A bude hůř, okurková sezona je tu ! :wink:

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 29.6.2007 18:52

9001 píše:No oni tramvaje to s čekáním taky nepřehání. Z centra když je bus vidět na světlech,tak mu stejně ujedou. A při tom zpoždění co mají je ty 1-2 min. čekání na bus už nevytrhnou.
á je to zase tady, opět jeden příspěvek od 9001,který je naprosto mimo realitu
zajdi si tam, vem si papír, propisku a stopky a spočítej si, kolik tramvají tam projede a co by se stalo, kdyby tam každá druhá čekala 1-2 minuty na BUS

1) pokud mají zpoždění z centra, tak to je o důvod víc na BUS nečekat - proč by l. 14 měla jet na Barrandov o 5 pozdě, když může být jen o 3? alespoň tak vytvoří zdání nějakého prokladu s l. 12
2) při intervalu, který tam je neexistuje rozumný důvod čekat na BUS - během 2 minut pojede další tramvaj, tak proč by ta první 2 minuty čekala?
3) není ti už trapné neustále psát kraviny o tramvajích? slyšel jsem, že je to proto, že tě jednou v autoškole nějaká tramvaj asi o 15s zdržela na Karláku - to je fakt? protože pokud jo, tak se chováš jak malé dítě :-(

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 29.6.2007 18:36

No oni tramvaje to s čekáním taky nepřehání. Z centra když je bus vidět na světlech,tak mu stejně ujedou. A při tom zpoždění co mají je ty 1-2 min. čekání na bus už nevytrhnou.

Matošo
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matošo » 29.6.2007 15:39

Káem píše:Jestli ono to nebude tím, že NAD v Nuslích není určena (jako většina NAD) pro PRŮVOZ, ale jen pro cílové cesty. Ano, ono to tím bude, takže to cos zažil je zasloužený trest.
Sice moc nechápu rozdíl. Tramvaj me odveze z A do B a když místo ní jezdí NAD, tak by mě taky měla odvézt z A do B.
Problém je ale i to, že třeba na Otakarce Hotlineři nečekaj na tramvaj a často odjížděj právě ve chvíli, kdy přijedou 6 a 24 (píšu přijedou, protože jezděj hned za sebou), což tu cestu prodlouží alespoň o 10 minut a to mi teda připadá hodně.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Nusle při Palačáku

Příspěvek od Káem » 29.6.2007 14:38

Martin Šubrt píše:Ty dvě linky v Nuslích při výluce Palačáku fakt nechápu. Bude po dlouhé výluce, v níž lidem chyběla linka 7 a museli stát i desítky minut ve 24 přes Pavlák. Sedmička nepojede i nadále a intervaly na 18 a 24 se prodlouží na 10 minut. Vždyť těm lidem v Nuslích by se mělo alespoň nabídnout, co nejpohodlnější spojení na Karlák na metro a ne je zase cpát do plných dvou linek, na které budou déle čekat. Vždyť se tam nabízela ta linka 4. Proč proboha kličkuje na Podolskou vodárnu, vždyť tam jede 16. Klidně mohla jet na Otakarovu...
Kterejm lidem v Nuslích? Z Alberova a BZ pojede 5 linek k metru. Jaromírova je na okraji území, na jehož druhém okraji jsou Nuselské schody. Tam jsou taky 2 linky. Divadlo Nusle je na dosah Otakarky. Takže jedině pár lidí z Ostrčiláku, línejch dojít na Alb. a ty se chvíli vydržej mačkat. Osobně jsem přesvědčen, že k mačkání stejně nedojde.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 29.6.2007 14:35

Matošo píše:díky Nuslím a geniálně vymyšlený náhradní dopravě se pro mě stalo cestování tímto směrem téměř hororovou záležitostí. Cesta na Výtoň, která mi trvala 18 minut maximálně (když mi 7 ujela před nosem), ale průměrně spíš 12. Teďka jsem to ještě nestlačil pod 40 minut(!!). Navíc je mnohem lepší projít Nusle pěšky než čekat na "autobus".
Jestli ono to nebude tím, že NAD v Nuslích není určena (jako většina NAD) pro PRŮVOZ, ale jen pro cílové cesty. Ano, ono to tím bude, takže to cos zažil je zasloužený trest.

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 29.6.2007 14:06

Matošo píše:díky Nuslím a geniálně vymyšlený náhradní dopravě se pro mě stalo cestování tímto směrem téměř hororovou záležitostí. Cesta na Výtoň, která mi trvala 18 minut maximálně (když mi 7 ujela před nosem), ale průměrně spíš 12. Teďka jsem to ještě nestlačil pod 40 minut(!!). Navíc je mnohem lepší projít Nusle pěšky než čekat na "autobus".
Nejhorší ovšem je, že podle jízdních řádů (už ani orientačně) nejezdí 24 a 6...
A ani NAD - Hotliner občas vynechá nějaké pořadí, což mě štve ani ne tolik z pohledu cestujícího, ale spíš šotouše (vždy je lepší vozem jet, než na něj jen koukat).

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Nusle při Palačáku

Příspěvek od Martin Šubrt » 29.6.2007 13:47

Ty dvě linky v Nuslích při výluce Palačáku fakt nechápu. Bude po dlouhé výluce, v níž lidem chyběla linka 7 a museli stát i desítky minut ve 24 přes Pavlák. Sedmička nepojede i nadále a intervaly na 18 a 24 se prodlouží na 10 minut. Vždyť těm lidem v Nuslích by se mělo alespoň nabídnout, co nejpohodlnější spojení na Karlák na metro a ne je zase cpát do plných dvou linek, na které budou déle čekat. Vždyť se tam nabízela ta linka 4. Proč proboha kličkuje na Podolskou vodárnu, vždyť tam jede 16. Klidně mohla jet na Otakarovu...

Odpovědět