Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 18.7.2007 16:41

Nám dnes ráno ve čtvrt na sedm rozdávala na vrátnici také moc pěkná slečna jakýsi bulletin, mno, pár lidí si to vzalo jenom proto, aby se na ní kouklo zblízka (hezké to opravdu bylo). :)
Jinak to nikdo nečetl. .)

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 18.7.2007 13:04

Martin Šubrt píše:Ježišmarjááááááááááááááá, to je zase počin. Máš fotky? A co tam dělaly? Jestli jde Martin Hurá Dvořák do boje, tak to martin Nehurá Šubrt bude muset taky...:-)
Pan Petr je vyfotil na Karlově náměstí, pakliže neumřu vedrem a slečny přede mnou neutečou, chystám se ven kolem 15hodiny.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 18.7.2007 13:03

MOp píše:Nevím, co se stalo, ale asi jde Martin Hurá Dvořák do boje, jelikož dnes se na zastávkách Národní divadlo a Karlovo náměstí objevily Hurá hostesky s Hurá letáky v oranžových stáncích..

p.s. Jen doufám, že stihli do rána opravit tiskové chyby zmíněné ve tvém příspěvku.
Ježišmarjááááááááááááááá, to je zase počin. Máš fotky? A co tam dělaly? Jestli jde Martin Hurá Dvořák do boje, tak to martin Nehurá Šubrt bude muset taky...:-)

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 18.7.2007 12:51

Nevím, co se stalo, ale asi jde Martin Hurá Dvořák do boje, jelikož dnes se na zastávkách Národní divadlo a Karlovo náměstí objevily Hurá hostesky s Hurá letáky v oranžových stáncích..

p.s. Jen doufám, že stihli do rána opravit tiskové chyby zmíněné ve tvém příspěvku.

KGX 63
Uživatel

Příspěvek od KGX 63 » 18.7.2007 12:51

Martin Šubrt píše:Já společně s Petrovým úvodníčkem toto nadšení nesdílíme. Viz úvodníček a http://www.prazsketramvaje.cz/jizdnirad ... ha2007.pdf
Já měl na mysli ty letáky např. v metru proč se rekonstruuje, atd. Ten zbytek už tak pěkný teda moc není.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 18.7.2007 12:45

KGX 63 píše:Souhlasím, pozitivní krok směrem k cestujícím. Jen malý detail. Zaráží mě ta fotka. Toto křížení v trávě v Praze neexistuje, pravděpodobně se jedná o Brno. Je to podobné jako když před lety začaly v metru obrazovky SWIFT a nějakou dobu tam dávali fotky plzeňských tramvají. :(
Já společně s Petrovým úvodníčkem toto nadšení nesdílíme. Viz úvodníček a http://www.prazsketramvaje.cz/jizdnirad ... ha2007.pdf

KGX 63
Uživatel

Příspěvek od KGX 63 » 18.7.2007 12:41

9001 píše:Musím pochválit letáky v HURÁ akci. V metru se objevily s fotkou kolejového křížení v trávě. Jsou tam informace proč se rekonstruje a jak poznat změnu trasy a co znamená přeskrtnutá linka na sloupku atd . + vše i v angličtině. Takže velký pokrok =D> =D>
Souhlasím, pozitivní krok směrem k cestujícím. Jen malý detail. Zaráží mě ta fotka. Toto křížení v trávě v Praze neexistuje, pravděpodobně se jedná o Brno. Je to podobné jako když před lety začaly v metru obrazovky SWIFT a nějakou dobu tam dávali fotky plzeňských tramvají. :(

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 17.7.2007 22:52

radek31 píše:nechápu jak je možné, že tohle nenapadne člověka, který tvoří jízdní řády a je za to placený
To víš on jde do práce na 7 hodinu a vrací se okolo 4 a to je vždy špička jemu to jezdí dobře.

Předpokládám odpověd ze strany oddělení JŘ že jsou na tyto spoje udělané přípoje po Praze a tak by se musela překopat celá Praha. Přitom když tedy člověk projde "čekačky" tak linka 508 odjiždí o pár minutek dříve z Andělu než je psán odjezd linky 59 a s linku 510 má čekačky v zastávce Motol linka 58. Takže by to klidně šlo!!!!!!! Hold by se muselo chtít. Ale zase se jich musím zastat. Už jednou jsem se tam ptal na důvod proč linka 11 první z Černokostelecké vyjíždí z Pankráce přes kubán. Když objiždí vozovnu Strašnice odkud v té době žadná linka 11 ještě nevyjela. A odpověd zněla. Oddělení dostane počet vozů které jaká vozovna má vypravit na jakou linku a naše oddělení to musí nějak nakreslit do grafikonu. A pak je sranda když tam je chyba a nevychazí přestávky apod. Tak tady nad tím třeba celý den ležíme a zjištujeme co s tím a pak se přijde na chybu!!!! Takže od té doby mám k oddělení jízdních řádů trošku ostych. A věřím že to asi není zase taková sranda. A snaží se držet standartů a tohle zrovna u těch nočních je. Oni asi většinou za to také nemůžou. Případně v té kopě grafikonů co furt dělají se začnou ztrácet. A to se musí opravdu uznat že jich dělají na muj vkus až moc zbytečně. Vždyt se nám furt jizdní řády mění. Kdyby se jízdní řády měnili vždy jednou za čtvrtletí určitě by se to dalo více propracovat. Takhle když za posledních 14 dní se jizdní řády měnili cca 4x a to máme 17.den. Tak to už samo osobě o něčem svědčí.

martyn
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martyn » 17.7.2007 22:42

Taky mě to překvapuje, kor když zrušit čekačku na Strossu při výluce Letenského tunelu nezapomněli... :roll:

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 17.7.2007 21:19

musím říct, že jsem opět trochu překvapený oddělením jízdních řádů
výluku Palackého nám. pokládám za natolik dlouhou, že by se někdo mohl zamyslet nad jejíma důsledkama do větší hloubky, než je vytvoření odklonu

linky 54 a 59 na sebe v bezvýlukovém provozu čekají v obou směrech na Andělu - to je logické a správné - ale proboha proč to platí i při výluce Palačáku, kde mají mezi Andělem a Lazarskou stejnou trasu a na obou bodech v obou směrech zůstala čekačka?
jediný výsledek je, že pokud někdo jede na Řepy (nebo do MO jako v mém případě) jede naprosto zbytečně o 3 minuty déle (to samé na Barrandov) a to je například pro mě někdy zásadní rozdíl (pokud jedu na výjezd, tak i mizerné 3 minuty znamenají velmi často jet o 30 minut dříve z Modřan, protože další tramvají bych to už nestihnul - zvlášť, když je teď zrušený služebák s kterým se dalo jezdit i na zálohu od 4:00 - teď na ní budu jezdit o 30 minut dřív)
to samé platí i v opačném směru - proboha proč nemůže jet ta 59 o 2 nebo 3 minuty později z Řep, když potom naprosto zbytečně čeká na Andělu na 54 a pak s ní po stejné trase pokračuje? to pro mě opět znamená velmi často dalších 30 minut navíc, protože když mám zátah v 0:04 tak se to v MO nedá stihnout, ale pokud by tramvaj jela o 3 později, tak je to v pohodě (většinou)

nechápu jak je možné, že tohle nenapadne člověka, který tvoří jízdní řády a je za to placený

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 15.7.2007 18:29

Někde jsem to už možná uváděl (teď nevím), ale i ta webová prezentace HURÁ se mi také celkem líbí... :wink:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 15.7.2007 18:19

Musím pochválit letáky v HURÁ akci. V metru se objevily s fotkou kolejového křížení v trávě. Jsou tam informace proč se rekonstruje a jak poznat změnu trasy a co znamená přeskrtnutá linka na sloupku atd . + vše i v angličtině. Takže velký pokrok =D> =D>

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 14.7.2007 13:27

MF píše:To si teda ještě mladý ucho. To my Harfu jako nácestnou pamatujeme. I jiné krásné názvy: Mostárna, Lokomotion....
To já je pamatuju taky :D Ale teď je nějak neznám a žádnej vyhledávač mi je nechce najít... :D

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 14.7.2007 11:42

I.am.good píše:Já mám jen dotaz - kudy že na Starý Hloubětín jede 10 a 25? Neznám nácestnou zastávku Harfa a obratištěm Harfa ty linky určitě neprojíždějí. Teda, linkové vedení, pánové. :D:D :twisted:
To si teda ještě mladý ucho. To my Harfu jako nácestnou pamatujeme. I jiné krásné názvy: Mostárna, Lokomotion....

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 14.7.2007 10:31

Na pátěřních stránkách hned na začátku někdo píše:Úsek Palmovka-Ke Stírce od cca 5:00 do cca 24:00 hodin. Linky 10 a 25 odkloněny z Palmovky přes Harfu na Starý Hloubětín, linka 24 z Palmovky na Nádraží Libeň. Zavedena NTD 37 v trase Vozovna Kobylisy-Sídliště Ďáblice a NAD X-10 Palmovka-Kobylisy.
Já mám jen dotaz - kudy že na Starý Hloubětín jede 10 a 25? Neznám nácestnou zastávku Harfa a obratištěm Harfa ty linky určitě neprojíždějí. Teda, linkové vedení, pánové. :D:D :twisted:

Odpovědět