Kdyby vyčtené z knížek, to by byla ta lepší varianta
Na internetu se totiž taky hodně cucá z prstů
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Na mezinárodních rychlících jezdí většinou vlaky vyšší kvality a místenkové vozy, které se podle mne na regionální dopravu nehodí, ale hlavně jak už jsem psal - jsou poměrně dost vytížené. Mám pocit, že ani nikde jinde ve světě podobná kombinace neexistuje.Radek píše:Jo, to je asi pravda. Já mám nejvíc vysledované východní rychlíky končící na Smíchově a tam opravdu problém s integrací nevidím. Jaký konkrétně by byl problém u mezinárodních rychlíků?
KM: o Radotíně nikdo nemluvil. Pokud vím, tak se tvrdí, že kapacita úseku Smíchov - HN je pro osobáky v podstatě vyčerpaná a průjezdný systém asi problémy spíš zhorší, než naopak. Na východních rychlících tedy trvám.
Tohle plati pri soucasnem zabezpecovacim zarizeni. Jeho vymenou lze kapacitu bez problemu zdvojnasobit.Radek píše:Pokud vím, tak se tvrdí, že kapacita úseku Smíchov - HN je pro osobáky v podstatě vyčerpaná a průjezdný systém asi problémy spíš zhorší, než naopak. Na východních rychlících tedy trvám.
Málo obsazené jsou pouze rychlíky, které začínájí na Smíchově a míří na východ. V opačném směru, tedy z Hlaváku na Plzeň, jsou rychlíky někdy tak vytížené, že se na Smíchově hledá volné místo velmi obtížně. Tenhle směr mám za poslední tři měsíce díky jisté šťastné náhodě dobře vysledovanýRadek píše:Proč dočasně? Naopak, tohle tady mělo být už dávno, stačí se podívat, jak málo obsazené tam ty rychlíky často jsou. Asi je to řešení příliš levné a jednoduché a není to METPO.
Proč dočasně? Naopak, tohle tady mělo být už dávno, stačí se podívat, jak málo obsazené tam ty rychlíky často jsou. Asi je to řešení příliš levné a jednoduché a není to METPO.Proxy píše:Myslím, že řešení by chtělo skoro hledat ve zřízení druhé metropolitní linky Smíchov - Vršovice nebo dočasná pidí integrace rychlíků mezi Hlavákem a Smíchovem - což je bezpochybně nejrychlejší a nejlevnější spojení s centrem - zákaznické jízdné ČD v tomto úseku vychází na pouhých 7 Kč, při použití zpáteční jízdenky je to ještě méně
Tramvaje v těch městech se zavedly prostě proto, že autobusy tehdá ještě jaksi neexistovaly. Standardem dopravní techniky pro místní přepravní vztahy byl omnibus tažený koňmi. Posazením na koleje a pozdějším nasazením elektrické trakce se dosáhlo přepravní kapacity odpovídající těm současným autobusům... Ostatně také dle podobného "vědeckého" přístupu, jen s jinými koeficienty, se ty tramvaje zas později rušily.Honzík píše:Trolejbus 50 000, tramvaj 100 000, lehké metro 500 000, metro 1 000 000. Kdyby tramvaj měla být na 500 000, tak v Brně a Ostravě jezdí max trolejbusy a v Plzni jen busy? To by to krásně vypadalo.