Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Vendelínek
15T je stezi na papire, posledni co plati je, ze jich bude 250 kusu a ma to byt finalni tramvaj pro Prahu, ktera udela generacni obnovu vozoveho parku. Koleje nici vse, nebot kolejnice jsou mekkci nez tramvajova kola. Ale 14T je problem, otazka je jak na tom budou za par let. Abychom nedopadli jak v nemecké Potsdami...
-
Vendelínek
Souhlasí, Dvorak hodla vuci Škodě uplatnovat penale, momentalní postoj vedeni je ze ty tramvaje vubec do Prahy nemely prijít. Bohuzel kostky jsou vrzeny a spatne smlouvy podepsany a neda se s tim nic delat. takze jich 60 asi opravdu bude, ale podnik Skodovce nic neodpusti a kdyz uz stoji takove prachy, tak at jsou bez problemů. Musim rict ze v tomhle je Dvorak rozumny...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Vendelínek v tématu "Vozovny""]Hele udajne co jsem zaslechl, tak v Plzni jsou 2 vyrobene, ale Praha je UDAJNE odmitla prevzit. fakt je, ze jsem osobne slysel od reditele Dvoraka, ze pujdou Skode tvrde po krku, dokud neodstani Skoda vsechny vady a zavady...[/quote]
Asi na tom něco bude, údajně běží i řízení o třímilionovém penále za zpožďování dodávek...
Že by se s novým ředitelem něco hnulo i v tomhle oboru ?
Asi na tom něco bude, údajně běží i řízení o třímilionovém penále za zpožďování dodávek...
Že by se s novým ředitelem něco hnulo i v tomhle oboru ?
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jistě. já mám od baráku tramvaje asi 100 metrů. Žádný tramvaje neslyšim, popř. velmi tichym zvukem.
Napotri tomu 14T poznám bezpečně v jakoukoli denní dobu a když si dám pozor, tak i přes zavřená okna.
Hlavně, že je 14T tichá tramvaj. Naopak je ve spojení s výhybkamia nepříliš kvalitními kolejemi, nejhlučnější tramvají.
Napotri tomu 14T poznám bezpečně v jakoukoli denní dobu a když si dám pozor, tak i přes zavřená okna.
Hlavně, že je 14T tichá tramvaj. Naopak je ve spojení s výhybkamia nepříliš kvalitními kolejemi, nejhlučnější tramvají.
Včra jsem spal na Podolské vodárně přímo naproti zastávce ZC a bohužel musím říct, že jediné, co jsem rozeznal z tramvajových typů(ostatní dokonce příliš nevystupovaly ze stále přítomného tichého hluku ozívajícího se za okny) byla tramvaj 14T svým rachocením přes výhybky a vysoko položeným pískáním prostě nepřeslechnutelnou... 
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- zastavaman
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono tam je příjemě pokud venku není naprosté vedro, pak to nasává horký vzduch s rozspálené střechy a je to na nic. Ale pokud je venku kolem 20 stupňu, tak je tam příjemně.Smurfx píše:Vypravení je na nic. Potřebuji vědět, kdy a kde tramvaj bude.
Jinak dneska na Hotelu Golf směrem ZC chcípla 14T 9115. řidič se snažil ze zastávky odjet, ale tramvaj vždy jenom sjela o kousek dolů. Po několika minutách stálého pípání v kabině a opakovaného restartování jsme se konečně dali do pohybu a kupodivu bez problému jeli až na konečnou. Jsem čekal že to zapíchne ve vozovně Motol a ono ne.
Jinak nevím, jak si někdo může stěžovat, že je ve 14T horko. Oproti jiným tramvajím je tam mnohem příjemněji (pokud je zapnuté větrání).
-
radek31
- Moderátor
to je přesně to, co jsem psal už x-krát - pokud řidič zapne ventilaci na 3. stupeň, tak se tam dá v pohodě vegetovatSmurfx píše:Jinak nevím, jak si někdo může stěžovat, že je ve 14T horko. Oproti jiným tramvajím je tam mnohem příjemněji (pokud je zapnuté větrání).
9115 je nejlepší MO 14T, takže snad to nebude nic vážného
btw - řidič, který na ní dneska odpoledne byl stejně všechny 14T nesnáší, takže ten zážitek mu asi nepřidal
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vypravení je na nic. Potřebuji vědět, kdy a kde tramvaj bude.jara píše:Stačí mrknout na páteřních stránkách na vypravení v Prac.den http://www.prazsketramvaje.cz/jizdnirady/20070730.xls
Jinak dneska na Hotelu Golf směrem ZC chcípla 14T 9115. řidič se snažil ze zastávky odjet, ale tramvaj vždy jenom sjela o kousek dolů. Po několika minutách stálého pípání v kabině a opakovaného restartování jsme se konečně dali do pohybu a kupodivu bez problému jeli až na konečnou. Jsem čekal že to zapíchne ve vozovně Motol a ono ne.
Jinak nevím, jak si někdo může stěžovat, že je ve 14T horko. Oproti jiným tramvajím je tam mnohem příjemněji (pokud je zapnuté větrání).
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Stačí mrknout na páteřních stránkách na vypravení v Prac.den http://www.prazsketramvaje.cz/jizdnirady/20070730.xls
ano na oficiálním JŘ nejsou, ale stále jsou určená 2 pořadí na l.26 a na l.22, kam se plánujou, pokud je nějáky odborník
zase svým kvalitním zásahem nezlikviduje. důvodem jsou řidiči, aby někdo bez papírů na 14T nepřišel pro vůz a tam místo milované T3 nestálo něco jiného. mrknu na to.
jinak pokud jsou provozní dvě, musí obě na l.26. někdo z dispečinku si stěžoval, když bylo nasazení 1x l.22 a 1x l.26
jinak pokud jsou provozní dvě, musí obě na l.26. někdo z dispečinku si stěžoval, když bylo nasazení 1x l.22 a 1x l.26