Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
radek31
- Moderátor
http://tramvajevpraze.websnadno.cz/RekoPalackeho01.JPG
no to snad není pravda, ta dlouho slibovaná splítka od Výtoně se evidentně nekoná
no to snad není pravda, ta dlouho slibovaná splítka od Výtoně se evidentně nekoná
U těch typů z hrubým povrchem se to projevuje,i utěch starších(prvních ).Nevím jestli to není tím že není přibodována k armatuře horní část rybin(žlabu),u hladkých panelů je to vidět ,že je to přibodované.Absolut píše:ad DPmPET: Panely s hrubým povrchem (po otočení formy) se vyrábějí někdy od roku 1991. Vypozoroval jsem nejhorší defekty u panelů z let 1995-1999. Třeba aktuální hodně poškozená Spálená ul. je myslím z roku 1997, ale nechci kecat. V druhé polovině 90. let již se používala dostatečně silná a výškově precizně provedená živičná vrstva (však máme taky excelentní geometry), ale panely za moc nestály.
Staré panely sice nemají problémy se žlaby, ale zato se u nich skutečně odcházejí povrchy.
Koukám, že fakt nemáš rád Elaugen
K firmě Eulagen:U této firmy se mi nelíbí navařování blokových kolejnic B1,protože dochází k deformacím kolejnic a jejich následnému lámání .U mírných poloměrů dochází i odpadávání návarů.K tomu také dochází k nadzvednutí panelů VL8 a VL 7,5 uděláto takzvaně střechu a jěště to dokáže změnit geometrii oblouku tím že se to naláme v krátkých kouskách.Krásně je to vidět po víkendovém navařování v Plzenˇské ulici,kde po jejich práci jsou vyvěšené pomalé rychlosti a dodatečně udělané vypálené dilatační mezery.Takže kde firma Elaugen vyvařuje ostré oblouky v panelech ,tak je skoro 100% záruka že tam bude žlutý terč nebo rychlost do 15 km.
- Absolut
- Moderátor
ad DPmPET: Panely s hrubým povrchem (po otočení formy) se vyrábějí někdy od roku 1991. Vypozoroval jsem nejhorší defekty u panelů z let 1995-1999. Třeba aktuální hodně poškozená Spálená ul. je myslím z roku 1997, ale nechci kecat. V druhé polovině 90. let již se používala dostatečně silná a výškově precizně provedená živičná vrstva (však máme taky excelentní geometry), ale panely za moc nestály.
Staré panely sice nemají problémy se žlaby, ale zato se u nich skutečně odcházejí povrchy.
Tenhle problém byl i před výměnou v Zenklově ulici.Všechny panely VL 6,VL 3,VL 15,VL 8,VL 7,5 měly odpadané a sežrané plechové žlaby+jěště k tomu firma Elaugen která při závěrečném finálním broušením je rapidně jěště přibrousí.Absolut píše:U Vyšehradského tunelu se výměna BKV chystá, avšak musí se koordinovat s vodovodem, který vede pod kolejištěm. Proběhne snad v létě 2008. Musím však oponovat, u Vyšehradského tunelu nejsou propadlé žlaby v panelech, ale uvolněné celé panely.
DPmPET
Velkoplošné panely
K opravám na Palackého mostě se vyjadřovat nebudu.Bohužel se na mostě v té době prováděli nejnutnější opravy tak to taky podle toho vypadá,bohužel v super krátkých výlukách se toho opravit moc nedá.Jinak u panelů s hrubou strukturou na povrchu právě dochází k defektům odlamování žlabů(rybin) a jěště k rozdrcení (nekvalitní beton?).U starších panelů s hladkým povrchem se tento defekt neprojevoval,protože horní hrany plechových žlabů a spodek je přibodován k armatuře,což u nových nějak asi odpadlo.Zase trpěl povrch,ale neodopadaly rybiny .Jestli je to technologickou nekázní při výrobě ,velkým automobilovým provozem ,nadměrným zimním solením nemohu už posoudit.Absolut píše:Jo, pane MOpe, a zapomněl jste na největší výhodu - dalo se to na tenkou vrstvu betonu položit PŘES PŮVODNÍ konstrukci jenom po odmontování kolejnic - pod panely máme leckde betonové desky ještě se šrouby, dřevěné i betonové pražce včetně podkladnic a podobně...
Dovolil bych si podotkonout, že techlologie BKV přes české nešvary zachránila svou jednoduchostí některé tratě před zrušením.
ad Vláčky 87: Jojo. Panel položený na mokrý nerovný povrch (mezera přes 1 cm pod panelem) i panel s chybějícím betonem pod žlabem hed z výroby už jsem viděl.
Musím však konstatovat, že cca posledních 5 let při rekonstrukčních akcích žádná zvěrstva neprobíhají, DP technologii BKV zvládá moc pěkně (viď DPmPete). Vyjímkou byla prasárna na palackého mostě loni v zimě, to jsem vůbec nepochopil, proč se dělalo, stav opravené koleje byl za 2 měsíce jako předtím...
DPmPET
- Absolut
- Moderátor
Jo, pane MOpe, a zapomněl jste na největší výhodu - dalo se to na tenkou vrstvu betonu položit PŘES PŮVODNÍ konstrukci jenom po odmontování kolejnic - pod panely máme leckde betonové desky ještě se šrouby, dřevěné i betonové pražce včetně podkladnic a podobně...
Dovolil bych si podotkonout, že techlologie BKV přes české nešvary zachránila svou jednoduchostí některé tratě před zrušením.
ad Vláčky 87: Jojo. Panel položený na mokrý nerovný povrch (mezera přes 1 cm pod panelem) i panel s chybějícím betonem pod žlabem hed z výroby už jsem viděl.
Musím však konstatovat, že cca posledních 5 let při rekonstrukčních akcích žádná zvěrstva neprobíhají, DP technologii BKV zvládá moc pěkně (viď DPmPete). Vyjímkou byla prasárna na palackého mostě loni v zimě, to jsem vůbec nepochopil, proč se dělalo, stav opravené koleje byl za 2 měsíce jako předtím...