Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Daniel Ryška
- Uživatel
A ještě ad arny - pásmový provoz:
6 - Kubánské nám. - černokostelecká (CD, CT - spolu s linkou č. 4 zde nahrazují dnešní zkrácenou 7 s krátkými intervaly)
7 - Barrandov - Smíchovské nádr. (náhrada za dnešní 20)
8 - Vypich - Bílá Hora (není třeba tolik spojů na BH - ve špičkách řada z nich vozí vzduch)
10 - Sídl. Řepy - Kotlářka (náhrada za dnešní 7)
16 - Nádr. Braník - Sídl. Modřany (plná náhrada za dnešní 21 - proto by jezdila špičky PD, sobota a neděle odpol. v tomto úseku)
20 - až se dostaví bytový komplex Podkovářská půlila by v důležité doby dlouhý interval l.č.3 - proto až v Hloubětíně a nikoli na Nádr. libeň)
22 - dnešní stav po sloučení s l.č. 23 (nikoli Kubáň ale ČN)
6 - Kubánské nám. - černokostelecká (CD, CT - spolu s linkou č. 4 zde nahrazují dnešní zkrácenou 7 s krátkými intervaly)
7 - Barrandov - Smíchovské nádr. (náhrada za dnešní 20)
8 - Vypich - Bílá Hora (není třeba tolik spojů na BH - ve špičkách řada z nich vozí vzduch)
10 - Sídl. Řepy - Kotlářka (náhrada za dnešní 7)
16 - Nádr. Braník - Sídl. Modřany (plná náhrada za dnešní 21 - proto by jezdila špičky PD, sobota a neděle odpol. v tomto úseku)
20 - až se dostaví bytový komplex Podkovářská půlila by v důležité doby dlouhý interval l.č.3 - proto až v Hloubětíně a nikoli na Nádr. libeň)
22 - dnešní stav po sloučení s l.č. 23 (nikoli Kubáň ale ČN)
-
Daniel Ryška
- Uživatel
-
Daniel Ryška
- Uživatel
Máš pravdu - 6 a 7 v postatě můžu nechat tak jak jsou dnes (s jedinou vyjímkou - 7 na Smíchovské nádr. a Barrandov) s tím, že na každém konci bude pásmový provoz (Barrandov - Smíchov a Kubáňské nám. - Černokostelecká) a 6 bez pásem tak jak je dnes akorát 2xT (po zprovoznění radlické trati)
No a 23 mám ukončenou na čechově nám. z jedoduchého důvodu - na Kubáni už mám 3 linky a 4. už se nevejde (btw. končila by tam jako náhrada za 4 která jede dál)
zapracuju úpravy! díky
No a 23 mám ukončenou na čechově nám. z jedoduchého důvodu - na Kubáni už mám 3 linky a 4. už se nevejde (btw. končila by tam jako náhrada za 4 která jede dál)
zapracuju úpravy! díky
Pár drobných připomínek k tvému návrhu z mého pohledu.
Dobrý nápad je zavedení pásmového provozu u linek 6, 8,10, 16, 22 jako u metra, lidé by to ze začátku trochu mátlo, ale zvykli by si. Navrhuji, aby ve špičkách jezdili všechny linky v celé trase, a sedle se zvedly pásma. K pásmu 22 doporučil bych ji ukončit ne na Čechovo, ale na Kubáňském náměstí (stejně jako dnes 23). Zde je lepší možnost přestupu na jiné linky než na Čechovo.
Linka 21 v převážné části kopíruje 24, proto bych spíše doporučil jí ukončit na Radošovický a místo ní linku 10 vést až na Hostivař, napojení na M-Strašnická.
Linka 4 je v podstatě dnes 7 vedená přes Vršovice. Proto bych nechal 7 jak vede dnes (po výluce)+prodloužit, zkrátit konečný, zavést pásmový provoz. Linku 4. bych vedl jako v tvém návrhu 7, ale přes Vršovice do Trilobitího kopce . Jinak bych řekl, docela dobré.

Dobrý nápad je zavedení pásmového provozu u linek 6, 8,10, 16, 22 jako u metra, lidé by to ze začátku trochu mátlo, ale zvykli by si. Navrhuji, aby ve špičkách jezdili všechny linky v celé trase, a sedle se zvedly pásma. K pásmu 22 doporučil bych ji ukončit ne na Čechovo, ale na Kubáňském náměstí (stejně jako dnes 23). Zde je lepší možnost přestupu na jiné linky než na Čechovo.
Linka 21 v převážné části kopíruje 24, proto bych spíše doporučil jí ukončit na Radošovický a místo ní linku 10 vést až na Hostivař, napojení na M-Strašnická.
Linka 4 je v podstatě dnes 7 vedená přes Vršovice. Proto bych nechal 7 jak vede dnes (po výluce)+prodloužit, zkrátit konečný, zavést pásmový provoz. Linku 4. bych vedl jako v tvém návrhu 7, ale přes Vršovice do Trilobitího kopce . Jinak bych řekl, docela dobré.
A já a jáJabberwocky píše:Ten odpůrce budu asi já...
-
Daniel Ryška
- Uživatel
Naprosto spuhlasím - spojení Flora, Želivského, Černokostelecká není možné bez náhrady zrušit...
Ještě k té 22 - něco na tom je, tak jsem zapracoval do návrhu změnu:
4 - Sídl. Řepy - ... - Průběžná - Černokostelecká
22 - (Bílá Hora) - Malovanka - ... - Čechovo nám. - (Nádr. Hostivař)
Ještě k té 22 - něco na tom je, tak jsem zapracoval do návrhu změnu:
4 - Sídl. Řepy - ... - Průběžná - Černokostelecká
22 - (Bílá Hora) - Malovanka - ... - Čechovo nám. - (Nádr. Hostivař)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tak to ti řeknou rovnou teď že k ničemu, z Černokostelecký by byly na Strašnickou dvě linky a na Želivského žádná... fakt neMapl píše:Že se do toho vměšuju..., ale 22 rozhodně neměnit!!
Když už, tak něco provést s 23 (třeba protáhnout na Černokosteleckoualespoň) nebo někde v centru něco s ní, ale na 22 raději nesahat.
A pak by se dala teoreticky linka 11 vést do obratiště Kubánské náměstí. Otázkou ovšem je, jestli byto k něčemu bylo.
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Že se do toho vměšuju..., ale 22 rozhodně neměnit!!
Když už, tak něco provést s 23 (třeba protáhnout na Černokosteleckoualespoň) nebo někde v centru něco s ní, ale na 22 raději nesahat.
A pak by se dala teoreticky linka 11 vést do obratiště Kubánské náměstí. Otázkou ovšem je, jestli byto k něčemu bylo.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Ten odpůrce budu asi já. Takže - já tam přihodil dolů smajlík, tzn. že jsem to myslel vážně jen tak napůl. Přinejmenším tón a vykřičníky byly myšleny v žertu. Jinak bych ale tradici tak úplně nezavrhoval, ona má taky docela důležité místo v životě jak jednotlivce, tak společnosti. Zakořenění do regionu a pocit zodpovědnosti vůči okolí se značnou měrou dějí právě díky identifikaci s tradicí. Tím vůbec nechci brzdit pokrok - vznikne-li nějaký návrh, který překope celou Prahu a bude výrazně lepší něž současné vedení (to se stalo v Brně, ne?), pak budu pro. To ovšem neznamená, že mi té 22 nebude líto. Jako je mi líto oné prastaré 11. Obě patří k lokální strašnické tradici...4021 píše:...když se zde objevil nějaký návrh na změnu trasy 22 tak místo toho aby ten odpůrce řekl, že současná trasa nejvíc vyhovuje potřebám cestujících tak řekl že takhle jezdí celej můj život tak jí laskavě neměň... a to právě nesnášim :!:
To jo, proti tomu nic nemám, ale když se zde objevil nějaký návrh na změnu trasy 22 tak místo toho aby ten odpůrce řekl, že současná trasa nejvíc vyhovuje potřebám cestujících tak řekl že takhle jezdí celej můj život tak jí laskavě neměň... a to právě nesnášim9001 píše:Jenže ty linky jsou takhle využívaný. Proto se léta neměnilyProč by asi jinak byly na linkách 9 a 22 jako jediných půlené intervaly
Neřešim teď konkrétní případ linky 22, ale vůbec obecně prostě.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Nu, jazyk je živý organismus a vyvíjí se. Co je dnes nespisovné, zítra bude normou. A někdy je hovorová forma vlastně specifičtější než spisovná. Třeba trhal zuby (trhal koho co, nebo kým čím?) V hovorové formě je to jasné - trhal zuby (koho co) vs. trhal zubama (kým čím). Čímž ovšem nechci nikoho nabádat k lajdáckému užívání jazyka, neb si to tento nezaslouží.arny píše:Tohle to slovní spojení mě naprosto fascinuje :lol:
To jen tak na okraj, moc si mě nevšímejte :-)
-
Daniel Ryška
- Uživatel
jj, 9 a 22 rulezz... a dvaadvacítce by půlený interval slušel, co takhle přeznačit spoje 23 na zkrácenou 22 :))
22 jezdí kolem hradu a do břevnova od té doby, co vznikla :) na druhé straně města se postupně přesunula trochu víc na jih (z vinohradostrašnic do vršovicostrašnic a nakonec i do hostivaře).
trojka je sice taky fajn, ale ta už prodělala změn více (z kobylis do hloubětína a z pankráce do podolí.
22 jezdí kolem hradu a do břevnova od té doby, co vznikla :) na druhé straně města se postupně přesunula trochu víc na jih (z vinohradostrašnic do vršovicostrašnic a nakonec i do hostivaře).
trojka je sice taky fajn, ale ta už prodělala změn více (z kobylis do hloubětína a z pankráce do podolí.
Tohle to slovní spojení mě naprosto fascinuje4021 píše:...všema těma návrhama...
Jinak souhlasím s příspěvkem níž. Proč měnit něco co je vytížené a hojně využívané jako 9, 3 a 22. Neříkám, že by nešlo měnit linkové vedení, ale myslím si, že je blbost měnit "páteřní" linky.
Až v pak jde o tradice a konzervatismu některých lidí