Provoz na linkách
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V tomhle případě s KM naprostý souhlas. Zde je spíš výhodnější aby linky jezdily za sebou a byl umožněm vzájemný přestup, vzhledem k úplně jiným směrům kam míří.Absolut píše:Káemíčku, nabídka komfortních služeb a tedy i pokus o proklad v libovolném úseku není duševní nemoc, ale tržní chování a pokud by se dodržovalo, tak by míň lidí jezdilo IAD.
Tvůj problém je, že běžné věci považuješ za luxus. Bohužel, už je rok 2007 ne 1987 a na banány se nestojí fronty a zákazník nás zajímá.
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Protože jezdíš autem, prd víš o tom, co se kdy mění. Přátelská služba musí být především k dispozici aby se vůbec mohl stupeň její přátelskosti posoudit. V tvém pojetí k dispozici není. Prosím tě, stoupni si na Dejvickou, na Výtoň, k Andělu odpoledne zc.,a pak něco vykládej. Stoupni si tam a necituj mi z jízdních řádů.
A k měmění JŘ jen namátkou:
10 a 16: 30/6 přechod na prázdninové jízdní řády, 18/7 výluka Palackého nám, na začátku srpna havárie vodovodu v Korunní, 30/8 přechod na poprázdninové JŘ, 17/9 výluka Korunní, 13/10 ukončení výluky Korunní, 31/10 ukončení výluky Palackého, 21/11 ukončení výluky karlák, 21/11 výluka Řepy, 11/12 ukončení výluky Řepy, a ještě někdy výluka Podolí. TAK NENÍ TI TO MÁLO??? To je podle tebe přátelský? Kdo tady účelově píše?
Ještě maličkost - abys mi neargumentoval jako "že se snad nemá opravovat???" - kdyby byla jedna linka s int. 4/5/7/10 tak by se nikdo o minuty nezajímal a pár prokladářů by ztratilo práci. O tom to je.
A k měmění JŘ jen namátkou:
10 a 16: 30/6 přechod na prázdninové jízdní řády, 18/7 výluka Palackého nám, na začátku srpna havárie vodovodu v Korunní, 30/8 přechod na poprázdninové JŘ, 17/9 výluka Korunní, 13/10 ukončení výluky Korunní, 31/10 ukončení výluky Palackého, 21/11 ukončení výluky karlák, 21/11 výluka Řepy, 11/12 ukončení výluky Řepy, a ještě někdy výluka Podolí. TAK NENÍ TI TO MÁLO??? To je podle tebe přátelský? Kdo tady účelově píše?
Ještě maličkost - abys mi neargumentoval jako "že se snad nemá opravovat???" - kdyby byla jedna linka s int. 4/5/7/10 tak by se nikdo o minuty nezajímal a pár prokladářů by ztratilo práci. O tom to je.
- Absolut
- Moderátor
Káemíčku, já autem jezdím do 17.10. Protože výluka Palackého náměstí mi prodloužila cestu do práce o 10 min a zvýšila obsazenost spojů, ačkoli to tak nemuselo být, neboť se moje trasa výluky nedotýká.
Zklamu Tě, nemohu s Tebou souhlasit. Již není doba "nikdy se to tak nedělalo" a tak nejde bezhlavě cpát lidi do preferovaných směrů s tisícem přestupů jen aby jeli svatým metrem. Víš, je potřeba zajistit aby lidi vnímali službu DP jako přátelskou. Tvoje ideály jsou to, co je překonáno, přestože se léta (konkrétně 1970-1990) razilo, že jedině tak se to může dělat.
Účelově lžeš. Zpoždění 7-8 min je vyjímečné. JŘ se nemění každé dva týdny.
Zklamu Tě, nemohu s Tebou souhlasit. Již není doba "nikdy se to tak nedělalo" a tak nejde bezhlavě cpát lidi do preferovaných směrů s tisícem přestupů jen aby jeli svatým metrem. Víš, je potřeba zajistit aby lidi vnímali službu DP jako přátelskou. Tvoje ideály jsou to, co je překonáno, přestože se léta (konkrétně 1970-1990) razilo, že jedině tak se to může dělat.
Účelově lžeš. Zpoždění 7-8 min je vyjímečné. JŘ se nemění každé dva týdny.
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ne Absolutošotoušku, problém je TVŮJ a tobě podobných nádražníků, kteří uvažují v hranicích "nikdy se to jinak nedělalo". Komfort není vyskládat 2 minuty z 5 linek po deseti minutách, ale komfort je jedna linka po dvou minutách. Tak jako je to na metru.Absolut píše:Káemíčku, nabídka komfortních služeb a tedy i pokus o proklad v libovolném úseku není duševní nemoc, ale tržní chování a pokud by se dodržovalo, tak by míň lidí jezdilo IAD.
Tvůj problém je, že běžné věci považuješ za luxus. Bohužel, už je rok 2007 ne 1987 a na banány se nestojí fronty a zákazník nás zajímá.
Komfort není, pamatovat si, jaká linka s jakým vozem z kterého směru kterého dopravce a s jak velkým zpožděním přijede, komfort je přijít na stanici a vědět že MHD prostě přijede.
Praktický výsledek sám popisuješ - namísto intervalu 7-8 je interval 15-0, tak jak můžeš něco takového obhajovat? A to nemluvím o tom, že při int. 7-8 je stejně int. 15-0 kvůli rozdílnému zpoždění linek.
Komfort není každý týden měnit jízdní řády. Přesně z tohoto důvodu jsem opravdu přestal jezdit z Orionky 10 a 16 a chodím na Flóru na metro, protže KAŽDÉ DVA TÝDNY byl večerní jízdní řád jiný a jelo to v jiné minuty. A to jsem šotouš. Tohle je tvůj komfort.
Ve skutečnosti ty lidi do IAD ženeš ty a tobě podobní. Ostatně, i ty sám tím autem jezdíš. To já tedy ještě ne.
- Absolut
- Moderátor
Káemíčku, nabídka komfortních služeb a tedy i pokus o proklad v libovolném úseku není duševní nemoc, ale tržní chování a pokud by se dodržovalo, tak by míň lidí jezdilo IAD.
Absolut:
Zapomněl jsi na linku 7. Ta se "trhá" do sól s polovičním intervalem.
viva.tv:
Od roku 1998 resp. od 8.11, kdy se otevíralo metro na Černý Most přišla i reorganizace provozu tramvají. Všechny linky mají interval odvozený od 8 minut ve špičkách pracovního dne, 10 minut dopoledne pracovního dne, 20 minut večer celotýdenně a 15 minut přes den o víkendu.
Odvozený znamená, že pokud linka jede v daném časovém období, měla by mít výše zmíněný interval. Jsou ovšem linky, které jezdí např. jen ve špičkách pracovního dne 13,21 nebo nejezdí večer 2,15 apod. Přesto v období, kterém jedou mají výše zmíněný interval.
Přesto existují výjimky. Linka 9 je zdvojená linka a má poloviční interval tedy 4 minuty ve špičkách prac. dne, 5 minut dopoledne, 10 minut večer a 7,5 minuty o víkendu. Další výjimkou je linka 11, která má večer taktéž půlený interval a to 10 minut. Posledními výjimkami jsou linky 7 a 11, které jezdí o víkendu v sólech a mají tedy poloviční interval 7,5 minuty.
Zapomněl jsi na linku 7. Ta se "trhá" do sól s polovičním intervalem.
viva.tv:
Od roku 1998 resp. od 8.11, kdy se otevíralo metro na Černý Most přišla i reorganizace provozu tramvají. Všechny linky mají interval odvozený od 8 minut ve špičkách pracovního dne, 10 minut dopoledne pracovního dne, 20 minut večer celotýdenně a 15 minut přes den o víkendu.
Odvozený znamená, že pokud linka jede v daném časovém období, měla by mít výše zmíněný interval. Jsou ovšem linky, které jezdí např. jen ve špičkách pracovního dne 13,21 nebo nejezdí večer 2,15 apod. Přesto v období, kterém jedou mají výše zmíněný interval.
Přesto existují výjimky. Linka 9 je zdvojená linka a má poloviční interval tedy 4 minuty ve špičkách prac. dne, 5 minut dopoledne, 10 minut večer a 7,5 minuty o víkendu. Další výjimkou je linka 11, která má večer taktéž půlený interval a to 10 minut. Posledními výjimkami jsou linky 7 a 11, které jezdí o víkendu v sólech a mají tedy poloviční interval 7,5 minuty.
- Absolut
- Moderátor
Vivo,
od roku 1998 je v Praze jednotné schéma intervalů. O víkendech jezdí všechno v násobcích 7,5 minuty. Většina linek má interval 15 minut, ale d-9 a d-11 mají také interval 7,5 minuty (střídá se 7 a 8).
Od podzimu 1998 je na linkách 9 a 11 o víkendech použit mimo jiné interval 7,5 minuty. Na lince 11 je to kvůli nasazení sólo vozů. Předtím jezdila o víkendech ve dvojicích po 10 minutách.
Stejně tak jsou stanovené intervaly i v jiných dnech / denních dobách.
Je opravdu nutné psát červeně nebo vykřičníkama apod. věci, které nevíš, jenom si myslíš, že by to tak nějak mohlo být? Já se docela snažím s Tebou komunikovat, protože je ještě docela dost věcí, které nevíš a můžeš se je tady na fóru od starších kolegů naučit...
od roku 1998 je v Praze jednotné schéma intervalů. O víkendech jezdí všechno v násobcích 7,5 minuty. Většina linek má interval 15 minut, ale d-9 a d-11 mají také interval 7,5 minuty (střídá se 7 a 8).
Od podzimu 1998 je na linkách 9 a 11 o víkendech použit mimo jiné interval 7,5 minuty. Na lince 11 je to kvůli nasazení sólo vozů. Předtím jezdila o víkendech ve dvojicích po 10 minutách.
Stejně tak jsou stanovené intervaly i v jiných dnech / denních dobách.
Je opravdu nutné psát červeně nebo vykřičníkama apod. věci, které nevíš, jenom si myslíš, že by to tak nějak mohlo být? Já se docela snažím s Tebou komunikovat, protože je ještě docela dost věcí, které nevíš a můžeš se je tady na fóru od starších kolegů naučit...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby byla aspoň s tou d-24 skutečně proložená, tak mi to nevadí, ale jede-li v úseku Otakarova >> KohinoorAbsolut píše:No a s čím bys chtěl prokládat d-6? Je-li proložena s d-24 v úseku absence d-7, pak mi nevadí, že na tři zastávky není proložena s 11, která má navíc většinu víkendu interval 7,5 min a není potřeba ji s ničím prokládat.
d-24: 5.19-39-59-6.14 a
d-6: 5.25-45-6.05,
tak mě to akorát tak nase...
Protože já tu d-6 dlouhá léta využívam jako přípoj a takhle zpras... to nikdy nebylo !
A soudě podle toho, jak jezdí d-24 oproti bývalé d-7 v předvýlukovém stavu poloprázdná, tak to nasr... víc lidí a hádejte čím se asi teď dopravujou do práce...