TT Laurová - Radlická

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: TT Laurová - Radlická

Příspěvek od MOp » 09.11.2007 12:47

pokud si dobre pamatuji vizualizaci, kotas navrhoval pouze vybaveni smycky, nikoliv celou trat.

Richard Sadílek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Richard Sadílek » 09.11.2007 12:35

To, že na pana arch. Kotase má každý svůj názor, je samozřejmě pravda. Mě osobně se to, co pan Kotas navrhuje, docela líbí. Barrandovské prvky zde asi budou těžko, to je pravda, ale nějaký standard, jak zde už někdo výstižně poznamenal, TT na Radlickou asi mít bude. Budova ČSOB není zas tak výrazná, proto si myslím, že tak 30% pozornosti by mohlo být věnováno zastávce Radlická :MB:. Čili jako tohle i můj předchozí příspěvek bylo konstatování :) .

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 09.11.2007 9:35

Richard Sadílek: Ale prdlajs. Machrujete tady a ten projekt jste asi ani neviděl. Křižovatka u ČSOB se sice trošku změní, protože tam bude vyjíždět tramvaj do smyčky, ale žádné veliké výstřelky se konat nebudu. To, že je v něčem zapojen přední český dopravní archirtekt nemusí znamenat, že to bude monstrózní. Barrandov měl jisté důvody, proč jsou zde použity výrazně nadstandartní prvky u TT nezvyklé. Bohužel politická situace se od projektu do realizace změnila a tak se nepodařilo třeba kamery a blikající nástupní hrany rozšířit více, ale Barrandov jako pilotní projekt zůstal, protože už měl stavební povolení. Zda je dobře nebo špatně, že takové prvky nejsou i jinde, to si udělejte obrázek sám. Nové zastávky budou samozřejmě držet nějaký standart, ale jiný než na Barrandově.

Jinak co se týče Patrika Kotase, kterého někteří zde na fóru nemohou ani cítit a jiní ho vynášejí do nebes... Ve své pozici musí řešit tisíce kompromisů, například na Hlavním nádraží budete jistě všichni nadávat, že je tam milión obchodů a málo místa pro cestující, ale přitom toto řešení je kompromisem mezi požadavky invastora (samé obchody) a potřebóu dopravy (usměrnění toků cestujících).

Prakticky to samé je tramvaj 15T. Z hlediska technického jsou některé představy architekta projektantům trnem v oku, ale výsledek je opět kompromis, protože tramvaj již ze svojí koncepce prostě nemůže vypadat tak, jak by ji architekt chtěl ve svých ideálních představách.

Nesuďte člověka podle několika věcí, na kterých se podílel. Je to moc černobílé. Malý příklad - mám dobrého známého, pracuje se mnou ve stejné budově a v letech 1978-1988 velikým podílem přispěl k rozšíření panelů BKV v Praze. Dnes se spousta z těch tratí nákladně předělává zpět do klasiky, nebo se zde panely donekonečka opravují. Ale já si tohoto pana inženýra vážím, protože kdyby nebylo tlaku na BKV, tak jsme některé tramvajové tratě v centru dnes nemuseli vůbec mít. Panely BKV nám zachránily několik tramvajvých tratí před zrušením. A je mnohem jednodušší v zástavbě rekonstruovat trať z BKV než stavět novou.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 08.11.2007 23:09

Moc kotasího tam asi nebude, vždyť se tam už sázejí klasické osmihranné sloupy místo obloukových bran.

Neral
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neral » 08.11.2007 23:06

Richard Sadílek píše:Nějak mám pocit, že to tu jaksi nevyniklo: tuto trať bude dělat slavný architekt Patrik Kotas, který mimo jiné navrhoval stanici metra Rajská zahrada, TT Hlubočepy-Barrandov či desing soupravy metra M1 a mnoho jiného )myslím si ale že trať na Sídliště Barrandov asi hovoří o všem). Jinak zde jsou jeho internetové stránky: http://www.patrikkotas.com/. Takže okolí nové pobočky ČSOB na Radlicích asi bude vypadat jinak a banka už nebude dominantou této křižovatky 8-) .
Stránky pěkné, ale tenhle projekt mu tam jaksi chybí...

Martin
Uživatel

Příspěvek od Martin » 08.11.2007 21:04

Richard Sadílek píše:Nějak mám pocit, že to tu jaksi nevyniklo: tuto trať bude dělat slavný architekt Patrik Kotas, který mimo jiné navrhoval stanici metra Rajská zahrada, TT Hlubočepy-Barrandov či desing soupravy metra M1 a mnoho jiného )myslím si ale že trať na Sídliště Barrandov asi hovoří o všem). Jinak zde jsou jeho internetové stránky: http://www.patrikkotas.com/. Takže okolí nové pobočky ČSOB na Radlicích asi bude vypadat jinak a banka už nebude dominantou této křižovatky 8-) .
Jaksi nechápu smysl příspěvku: zda to má být pro arch. Kotase kritika či pochvala nebo jenom konstatování. Asi většina zde přítomných ví nebo tuší, na čem se už Kotasův ateliér podílel a má na to svůj názor. Za sebe musím říct, že se mi jeho návrhy líbí (až na busy a t-busy) a nemyslím si, že by se potřeboval zviditelňovat ještě tím, že před ČSOB v Radlicích prskne nějaké zastávkové monstrum.

Richard Sadílek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Richard Sadílek » 08.11.2007 20:51

Nějak mám pocit, že to tu jaksi nevyniklo: tuto trať bude dělat slavný architekt Patrik Kotas, který mimo jiné navrhoval stanici metra Rajská zahrada, TT Hlubočepy-Barrandov či desing soupravy metra M1 a mnoho jiného )myslím si ale že trať na Sídliště Barrandov asi hovoří o všem). Jinak zde jsou jeho internetové stránky: http://www.patrikkotas.com/. Takže okolí nové pobočky ČSOB na Radlicích asi bude vypadat jinak a banka už nebude dominantou této křižovatky 8-) .

Richard Sadílek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Richard Sadílek » 08.11.2007 11:43

No, spíš kvůli 4 zastávkám: Braunova, nová Laurová, Radlická škola, Radlická :MB:. :lol:
Tak ale teď vážně: nechtěl jsem tím tak doslova říct, že kvůli této TT budou předělávat celé linkové vedení. Myslel jsem tím fakt, že jednou to linkové vedení prostě změní třeba kvůli jiné trati, to my nevíme. Jednou ty linky prostě budou jinak a nemá cenu o tom takto předběžně diskutovat! Koneckonců máme jen odhady na přepravní zátěž této nové tratě, neznáme spoustu jiných určujících okolností... :roll: .

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 07.11.2007 21:53

Richard Sadílek píše:
arny píše: A myslím si, že debata o 6 jako o lince, která přímo souvisí s touto tratí sem i částečně patří, ale je to jen můj názor.
8-)
Debata o lince 6 by zde teoreticky patřila, pokud by se "dožila" na této konečné Laurová, otevření této TT. Jinými slovy, pokud by 6 jezdila na Radlickou, tak to sem bude patřit. Ale že tam teď nejezdí, tak nemáte právo diskutovat o tom zde. A že už se staví, to jsi mě fakt překvapil :P :twisted: =D> . Jupí!
Jasně. Už vidím jak budou překopávat celé linkové vedení kvůli dvěma zastávkám. Jinak nevidím důvod proč by se tam měla tahat jiná linka. 6 se jenom hodí do souprav a je to.

Richard Sadílek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Richard Sadílek » 07.11.2007 21:14

arny píše: A myslím si, že debata o 6 jako o lince, která přímo souvisí s touto tratí sem i částečně patří, ale je to jen můj názor.
8-)
Debata o lince 6 by zde teoreticky patřila, pokud by se "dožila" na této konečné Laurová, otevření této TT. Jinými slovy, pokud by 6 jezdila na Radlickou, tak to sem bude patřit. Ale že tam teď nejezdí, tak nemáte právo diskutovat o tom zde. A že už se staví, to jsi mě fakt překvapil :P :twisted: =D> . Jupí!

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 07.11.2007 19:44

Richard Sadílek píše: ...je trochu hloupé - vždyť trať s ještě ani nestaví :roll: . Jinak mám pocit že tady nepadlo ani slovo o architektovi P. Kotasovi, který by měl dělat celou tramvajovou trať. Tak očekáváme 8-) .
...že se nestaví :?: V pondělí jsem projížděl služebně Radlickou a ty sloupy co tam stojí kolem rozhodně nejsou veřejné osvětlení. (-X
asi to budou trolejbusy :lol: Co ty díry v zemi, kvůli přeložkám IS. :roll:
Takže tato trať se vesele staví 8-)
A myslím si, že debata o 6 jako o lince, která přímo souvisí s touto tratí sem i částečně patří, ale je to jen můj názor.
8-)

Richard Sadílek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Richard Sadílek » 06.11.2007 20:59

Proxy píše:
Kalič píše:Nevíte někdo jaké změny se příští rok chystají v Radlicích co třeba vést 6 na Barandov (spojení s metrem C) 4 do Radlic a 20 na Kotlářku (vymazání duplicty spojení Barrandow - Malostranská s linkou 12).
Nějaké změny jsou možné, ale tohle je asi vyloučeno, neb je zde stále požadavek na sjednocení odjezdových stání na Andělu ve směru Vinohrady a ve směru Malá Strana :wink:
Spíš bych tipoval, že d-6 půjde do dvojic, ale to zas možná bohužel narazí na kapacitu křižovatek na Karláku a Pavláku :( resp. na představě policie o kapacitě těchto křižovatek :^o
Nechápu jakou mají tyto věci (+ citace 9001) souvislost s touto TT. Pokud vás zajímá zda na novou točnu Radlická bude jezdit jeden vůz (sólo) či souprava... víte co, když tu bude jezdit 6, tak tu bude například souprava, 4 tak sólo, 35 třeba 5/2 vozu atd. prostě pokud se tato TT nezruší (což je velice mizivá šance) tak budou tak co sedm let měnit linkové vedení a to ještě nepočítám výluky a omezení a takové věci. Takže to vidím na rok provozu bez přerušení úplně stejný provoz ve všem a i to je trochu optimistické...Takže diskutovat o takto pomíjivých věcech je trochu hloupé - vždyť trať s ještě ani nestaví :roll: . Jinak mám pocit že tady nepadlo ani slovo o architektovi P. Kotasovi, který by měl dělat celou tramvajovou trať. Tak očekáváme 8-) .

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 06.11.2007 19:58

Proxy píše:
Kalič píše:Nevíte někdo jaké změny se příští rok chystají v Radlicích co třeba vést 6 na Barandov (spojení s metrem C) 4 do Radlic a 20 na Kotlářku (vymazání duplicty spojení Barrandow - Malostranská s linkou 12).
Nějaké změny jsou možné, ale tohle je asi vyloučeno, neb je zde stále požadavek na sjednocení odjezdových stání na Andělu ve směru Vinohrady a ve směru Malá Strana :wink:
Spíš bych tipoval, že d-6 půjde do dvojic, ale to zas možná bohužel narazí na kapacitu křižovatek na Karláku a Pavláku :( resp. na představě policie o kapacitě těchto křižovatek :^o
Proč by to nemělo projít. Stejně projedou na IPP najednou 2 soupravy popř. souprava/solo, takže nic by jse nezměnilo.

Richard Sadílek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Diskuze o linkovém vedení zde

Příspěvek od Richard Sadílek » 06.11.2007 13:29

Nechci vám kecat do této diskuze, pánové Kalič a Proxy, ale ta by se měla podle pravidel odehrávat na poli Linkového vedení, ne tu. Chápu že na Kaličův dotaz Proxy ochotně odpověděl, ale přesto - zbytečně se o tyto příspěvky ubírá již zmíněná diskuzní místnost a cizí lidé (nebo ani nemusí být cizí) se chtějí něco o Vašich nápadech dozvědět a tímto je právě o tyto informace ochudíte, což je docela škoda a vlastně i přestupek vůči pravidlům fóra. Nechapte to zle, ale příště si na to radši dejte pozor :wink: .
PS: Vím, že nejsem moderátor :lol: .

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 06.11.2007 10:24

Odpovědět