TT Václavské náměstí - studie
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: TT Václavské náměstí - studie
Pod Palmovkou, Nad Palmovkou, Vedle Palmovky, Před a Za Palmovkou a U Palmovky. Paráda

Z bus terminálu časem moc nezbyde a když někdo Na Žertvách zapomene přestoupit na metro, tak může přestoupit o zastávku dál. Palmovku na Sokolovské bych přejmenoval na Nad Palmovkou. Možná to není historicky přesné, ale cestující by to rozhodně nemátlo.MOp píše:zapominate proc se jmenuje palmovka na zertvach palmovka - kvuli bus terminalu a metru. je blbost aby obe melo jiny nazev. jediny mini problem je na sokolovske. problem se vyresi jednoduse 15 nebude jezdit dokolecka, ale skonci na starem hloubetine - obslouzi novou harfu. btw nechcete se vratit k tematu tram na vaclavaku?
Můžeš - její ukončení je polookružní, akorát aby se to kaštanům nepletlo, tak je JŘ napsán, jako by tam měla konečnou.DavidD píše:a jak to tam je?Můžu jet 15kou dokola?MF píše:Jo, též nechápu proč tam 15ka vozí lidi a není tam klasické ukončení jako u 12ky. Pochybuji, že na Sokolovskou někdo jezdí, nebo chce jezdit dokola
a jak to tam je?Můžu jet 15kou dokola?MF píše:Jo, též nechápu proč tam 15ka vozí lidi a není tam klasické ukončení jako u 12ky. Pochybuji, že na Sokolovskou někdo jezdí, nebo chce jezdit dokola
Jo, též nechápu proč tam 15ka vozí lidi a není tam klasické ukončení jako u 12ky. Pochybuji, že na Sokolovskou někdo jezdí, nebo chce jezdit dokola 
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To bude asi tím, že tramvajová zastávka u druhého výstupu z metra se jmenuje Karlovo náměstí, stejně jako stanice metra. Řekl bych, že porovnání s Palmovkou trochu kulhá. To spíš bych hledal srovnání s Vysočanskou nebo MůstkemMF píše:To mě napadlo, ale když už můžeme mít stanici metra Karlovo náměstí s výlezem na Palackého náměstí a není s tím problém...
Palmovka je však velký přestupní bod - tady bych o přejmenování uvažoval pouze u zastávek v Sokolovské, kde se navíc skrývá jiný problém. Linka 15 zde projíždí s cestujícími, ačkoliv zde sólo má dostatek prostoru ke zřízení manipulační zastávky. Linka 12 zde naopak má manipulační zastávku, jejíž prostory jsou velice stísněné
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
zapominate proc se jmenuje palmovka na zertvach palmovka - kvuli bus terminalu a metru. je blbost aby obe melo jiny nazev. jediny mini problem je na sokolovske. problem se vyresi jednoduse 15 nebude jezdit dokolecka, ale skonci na starem hloubetine - obslouzi novou harfu. btw nechcete se vratit k tematu tram na vaclavaku?
To mě napadlo, ale když už můžeme mít stanici metra Karlovo náměstí s výlezem na Palackého náměstí a není s tím problém...Absolut píše:Napadlo Vás, že se všechny zastávky jmenují Palmovka proto, že jsou v návaznosti na stejnojmennou stanici metra? Aby to cestující poznali ve všech JŘ atd? Jediná, která by stála za změnu názvu, je zastávka na Sokolovské.
- Absolut
- Moderátor
Já myslím, že je nesmysl měnit zažité názvy. Lidem to dělá bordel v hlavách. Pamatujete si přejmenování stanic metra, tramvají a busů v roce 1990? Na jednu stranu byli všichni rádi, že se národ otřepe ze sovětských vlivů, ale na druhou stranu se to pak pěkně dlouho pletlo. Moje mamka dodneška říká Gottwaldova 
-
Richard Sadílek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jistěže napadlo. Ale proč neudělat na jízdních řádech symbol metra u zastávek. Například Palackého náměstí M (správně se znak píše jako eM z šipkami okolo směřujícími dolů). Pak by nebyl problém. Samozřejmě tato změna by nebyla pouze kvůli problematice Palmovky - najdou se i jiné křižovatky či placy atd. hodné takovéto úplné přejmenovávací studie.Absolut píše:Napadlo Vás, že se všechny zastávky jmenují Palmovka proto, že jsou v návaznosti na stejnojmennou stanici metra? Aby to cestující poznali ve všech JŘ atd? Jediná, která by stála za změnu názvu, je zastávka na Sokolovské.
- Absolut
- Moderátor
Napadlo Vás, že se všechny zastávky jmenují Palmovka proto, že jsou v návaznosti na stejnojmennou stanici metra? Aby to cestující poznali ve všech JŘ atd? Jediná, která by stála za změnu názvu, je zastávka na Sokolovské.
-
Richard Sadílek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Problematika Palmovky
Na druhou stranu tahle zastávka (u Primy) je zase nejblíž k autobusové zastávce Palmovka, takže to by asi nebylo nejlepší.218 píše:Podle mě by stačilo přejmenovat jen Palmovku na Sokolovské, případně Palmovku před Primou na Na Žertvách.XSC píše:
Zastávku v Sokolovské by bylo lepší přejmenovat, jen mě nenapadá vhodný název. Sokolovská by asi nebyla nejlepší, vzhledem k délce ulice a k tomu, že se tak jmenoval Florenc, podle mapy by bylo asi nejlepší "V Mezihoří" nebo "U Pošty" podle přilehlých ulic... no a "U Pošty" je taky nic neříkajícíc název.[/quote]
V Mezihoří je taky nicneříkající název - já jsem použil Heydukova, což je nečeské jméno - může se lépe stát orientačním bodem pro pár ulic (což je u zastávky úžasné)
PS: Nějak mi a 218 nefunguje citování.
Podle mě by stačilo přejmenovat jen Palmovku na Sokolovské, případně Palmovku před Primou na Na Žertvách.[/quote]XSC píše:
Na druhou stranu tahle zastávka (u Primy) je zase nejblíž k autobusové zastávce Palmovka, takže to by asi nebylo nejlepší.
Zastávku v Sokolovské by bylo lepší přejmenovat, jen mě nenapadá vhodný název. Sokolovská by asi nebyla nejlepší, vzhledem k délce ulice a k tomu, že se tak jmenoval Florenc, podle mapy by bylo asi nejlepší "V Mezihoří" nebo "U Pošty" podle přilehlých ulic... no a "U Pošty" je taky nic neříkajícíc název.
Podle mě by stačilo přejmenovat jen Palmovku na Sokolovské, případně Palmovku před Primou na Na Žertvách.MF píše:Nojo, pravda! Ale myslím, že takto rozsáhlá oblast by se neměla jmenovat všude stejně. Vždyť i někdejší smyčka se jmenovala Pod Palmovkou a ne Palmovka.
Chtěl bych vidět některé bloudivší cizince, kteří omylem jedou linkou 15 nesprávným směrem a stále slyší hlásit Palmovku
Nojo, pravda! Ale myslím, že takto rozsáhlá oblast by se neměla jmenovat všude stejně. Vždyť i někdejší smyčka se jmenovala Pod Palmovkou a ne Palmovka.
Chtěl bych vidět některé bloudivší cizince, kteří omylem jedou linkou 15 nesprávným směrem a stále slyší hlásit Palmovku