Copak že neřekli, ono asi v noci ani nebylo moc komu povídat, ale hlavně nezapsali...zdepa píše:demone oni asi neřekli, že na 7058 kromě upadlého kola je přeskok v reverzu, co ?. proto jsem to v noci z po na ut, kdy se to táhlo do ÚD nechaly se staženým PTG.
T3, T3M, T3SU, T3SUCS
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS, T3A
demone oni asi neřekli, že na 7058 kromě upadlého kola je přeskok v reverzu, co ?. proto jsem to v noci z po na ut, kdy se to táhlo do ÚD nechaly se staženým PTG.
jinak ke skákání - u T3M znám spíš poklepávání do jednotek v regulátoru. 3-tí sedačka, jasný LS. "modří už vědí" že po ÚD je potřeba kouknout na LS a doseřídit.
se skákáním resp. přesouváním zátěže v T3 mám jiný zážitek staršího data. občas vynechala dynamika, ve vozovně bylo proměřeno, prozkoušeno, zkušební jízda. další den na linku, do 2 hodin doma pro vynechávání dynamické brzdy. vše znova a dokola. zase s lidma, zase zatažení. když už nikdo nevěděl kam, tak se rozhodlo jezdit - ÚD-Nadr.Host. a dokola. Stále fungovalo vše jak mělo, až někde se kolega zvednul a přešel přes vůz. no a brzda nenastoupila. při prázdné tramvaji vše OK, při obsazené závada. důvod? načatá podlaha /voda-sůl/ a víc se promačkávala. no a tlačila na kabelový svazek. krajní kabel se opíral o hranu a při promáčknutí se rozšklebil a proudíci neprudily.
konec pohádky
jinak ke skákání - u T3M znám spíš poklepávání do jednotek v regulátoru. 3-tí sedačka, jasný LS. "modří už vědí" že po ÚD je potřeba kouknout na LS a doseřídit.
se skákáním resp. přesouváním zátěže v T3 mám jiný zážitek staršího data. občas vynechala dynamika, ve vozovně bylo proměřeno, prozkoušeno, zkušební jízda. další den na linku, do 2 hodin doma pro vynechávání dynamické brzdy. vše znova a dokola. zase s lidma, zase zatažení. když už nikdo nevěděl kam, tak se rozhodlo jezdit - ÚD-Nadr.Host. a dokola. Stále fungovalo vše jak mělo, až někde se kolega zvednul a přešel přes vůz. no a brzda nenastoupila. při prázdné tramvaji vše OK, při obsazené závada. důvod? načatá podlaha /voda-sůl/ a víc se promačkávala. no a tlačila na kabelový svazek. krajní kabel se opíral o hranu a při promáčknutí se rozšklebil a proudíci neprudily.
konec pohádky
-
radek31
- Moderátor
byl tam KM, takže může někdy na šotosetkání povyprávět, ale foťák pokud vím nenosí
leda že by to nějaký cestující cvaknul mobilem, ale toho jsem si nevšimnul
leda že by to nějaký cestující cvaknul mobilem, ale toho jsem si nevšimnul
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V úterý jsem takhle bušil do strašnické 7058, kterou vozovenští přitáhli se spadlým kolem a po opravě se přišlo na stejný problém jako měl radek s tím motrem - odbrzdila nesepla - ale nezadařilo se, takže jako univerzální postup to asi použít nejde... 
Viděl jsem toho už ledacos, ale skákající tramvaják uprostřed salónu to teda néé
Šak říkám směry proudů zvlášť elektrického jsou nevyzpytatelné a nejdůležitější nástroj na opravu jemné elektroniky (třeba televize) i silných strojů (tramvaje) je pětikilové kladivo. Stačí jedna rána a je hotovo (nebo pořádný skok
)…
Pec nám spadla, zavoláme na dědečka ten má velké kladivo…
… ale zadokumentovat to stálo za to…
Šak říkám směry proudů zvlášť elektrického jsou nevyzpytatelné a nejdůležitější nástroj na opravu jemné elektroniky (třeba televize) i silných strojů (tramvaje) je pětikilové kladivo. Stačí jedna rána a je hotovo (nebo pořádný skok
Pec nám spadla, zavoláme na dědečka ten má velké kladivo…
… ale zadokumentovat to stálo za to…
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Správný šotoaparátčík má pro fotku (navíc takhle qualitní) i do krtka skočit! Omluva se nepřijímá. Píši 5.
- Absolut
- Moderátor
Byl jsem na Budějovické, to je na Palmovku daleko a navíc metpem - bleee 
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
No a jak to, že to nikdo ze skalních šotoušů nevyfotil? Kde jste byli, fotoaparátčíci? ;-)radek31 píše:skákal jsem u třetí sedačky metr vysoko a dupal jsem do podlahy jak nejvíc jsem uměl :-)
-
radek31
- Moderátor
neřekl bych, že to s poruchovostí bude zase tak strašné
letos jsem odjezdil cca 1800-1900 hodin především s T6 a vlak jsem musel měnit 3x (vždy jsem v pohodě dojel a cestující si přestupovali do přistavené náhradní soupravy - 2x Anděl a 1x Malovanka)
tipuju, že tak jednou za 2500 až 3000 hodin z důvodu poruchy nedojedu k náhradnímu vlaku a musím se odstavit na nejbližším vhodném místě
horší to je s nehodama, já teda letos neměl, ale průměrně to vychází zhruba 1 nehoda na řidiče a rok - to se pak vlak odstavuje okamžitě (v naprosté většině případů)
letos jsem odjezdil cca 1800-1900 hodin především s T6 a vlak jsem musel měnit 3x (vždy jsem v pohodě dojel a cestující si přestupovali do přistavené náhradní soupravy - 2x Anděl a 1x Malovanka)
tipuju, že tak jednou za 2500 až 3000 hodin z důvodu poruchy nedojedu k náhradnímu vlaku a musím se odstavit na nejbližším vhodném místě
horší to je s nehodama, já teda letos neměl, ale průměrně to vychází zhruba 1 nehoda na řidiče a rok - to se pak vlak odstavuje okamžitě (v naprosté většině případů)
pekna historka:))
jen tak mimochodem, existuje nejaka statistika jak jsou na tom prazske vozy s poruchovosti (idealne podle typu)? pripada mi, ze ruzne trable se konaji celkem casto (staci jezdit denne kolem kralovky a odstavene soupravy tu jsou celkem beznou zalezitosti..). zajimave by bylo take srovnani mezi mesty, treba praha x berlin apod.
jen tak mimochodem, existuje nejaka statistika jak jsou na tom prazske vozy s poruchovosti (idealne podle typu)? pripada mi, ze ruzne trable se konaji celkem casto (staci jezdit denne kolem kralovky a odstavene soupravy tu jsou celkem beznou zalezitosti..). zajimave by bylo take srovnani mezi mesty, treba praha x berlin apod.
-
radek31
- Moderátor
musím se podělit o včerejší zážitek s T3M
jel jsem v cca 23:30 na l. 12 s T6 z konečné zastávky Palmovka a v oblouku do ulice U Balabenky chcípla T3M na l. 19 (sólo) - evidentně nespínal linkový stykač (odbrzdila, ale nejela) - řidič zkoušel vše možné, ale bez úspěchu
dispečink hned, že máme nakuplovat a sunout - to se nám ale moc nechtělo
(malá vsuvka - spojování není pro běžného řidiče nic běžného, já jsem to zkoušel za 3,5 roku jen jednou v základním kurzu, tady to jako bonus bylo v oblouku a do mírného svahu - navíc je potřeba mezikus a to je ta nejšpinavější věc v tramvaji
- prostě opruz - a to ani nemluvím o sunutí, taky pěkná otrava)
takže jsme si řekli, že ještě zkusíme jednu metodu (řekli nám o tom kdysi v kurzu, ale moc vážně jsme to nebrali) než půjdeme kuplovat a sunout
kolega si sednul za panel a zadával jízdu a já jsem dělal klauna pro cestující
skákal jsem u třetí sedačky metr vysoko a dupal jsem do podlahy jak nejvíc jsem uměl
a po 20 sekundách tohoto cvičení se tramvaj chytla a v pohodě pokračovala po své trase 
já potřeboval, aby zmizela za výhybku na opačnou stranu, než jsem jel já a to se podařilo
snad to zvládla až k vozovně HL
jel jsem v cca 23:30 na l. 12 s T6 z konečné zastávky Palmovka a v oblouku do ulice U Balabenky chcípla T3M na l. 19 (sólo) - evidentně nespínal linkový stykač (odbrzdila, ale nejela) - řidič zkoušel vše možné, ale bez úspěchu
dispečink hned, že máme nakuplovat a sunout - to se nám ale moc nechtělo
(malá vsuvka - spojování není pro běžného řidiče nic běžného, já jsem to zkoušel za 3,5 roku jen jednou v základním kurzu, tady to jako bonus bylo v oblouku a do mírného svahu - navíc je potřeba mezikus a to je ta nejšpinavější věc v tramvaji
takže jsme si řekli, že ještě zkusíme jednu metodu (řekli nám o tom kdysi v kurzu, ale moc vážně jsme to nebrali) než půjdeme kuplovat a sunout
kolega si sednul za panel a zadával jízdu a já jsem dělal klauna pro cestující
já potřeboval, aby zmizela za výhybku na opačnou stranu, než jsem jel já a to se podařilo
- Absolut
- Moderátor
MF: Májka
Fuj, já mám hlad...
No fuj... Tak to já být tramvajákem, tak u takových šrotů šahám na panel jen v dielektrických rukavicích 
Včera Žižkov zdědil soupravu z Vokovic 7200-7201 a dnes byla poprvé hrát za Žižkov na lince 1. A hned přeskok 600V do 24V na linkáči vozu 7201. Samozřejmě to prošlo přes kabel dopředu a tak se celá souprava sunula následující osmnáctkou z Baterie na Špejchar.
ZLATÉ DĚDICTVÍ
ZLATÉ DĚDICTVÍ
- Škoda 7 Tr
- ovocnář
- Kontaktovat uživatele:
No tak včera jela s 7060 na 11. Tady jsou nějaké fotky:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.