Á, pána vypravuje depo Kačerov ;-)jara píše:Přeci jen ty 9 nejezdím :-) :-) :-) Možná tak s kačerem na provázku za sebou :-)
Provoz na linkách
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Re: Provoz na linkách
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Čety jsou sestaveny různě. Platí, že řidič vozovny Motol začíná/končí buď v zastávce Vozovna Motol nebo zatahuje/vyjíždí z této vozovny, analogicky řidiči vozovny Žižkov. Platí ale, že všichni si vybírají přestávky v obou vozovnách.
Jeden příklad.
Četa 201 (Motol)
3/9 DepoMO výjezd 4.12 – Vápenka zc. 7.38 BP
22/9 Vápenka zc. 8:50 – Vozovna Motol zc. 12:03 BP
2/9 Vozovna Motol zc. 12:53 – Vozovna Motol zc. 15:01 (konec)
Jeden příklad.
Četa 201 (Motol)
3/9 DepoMO výjezd 4.12 – Vápenka zc. 7.38 BP
22/9 Vápenka zc. 8:50 – Vozovna Motol zc. 12:03 BP
2/9 Vozovna Motol zc. 12:53 – Vozovna Motol zc. 15:01 (konec)
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vždy je to udělané tak, že zatahnou či vyjedou ze své mateřské vozovny. A přestávky jsou různé. Například jednou jezdí dvě kola a střídá na Vápence. Ten další vystřídá na vápence(směr Spojka) a u Voz.motol(směr řepy) má BP či jsou čety (směny) jen třeba na jedno kolo.8750 píše:Pokud jsem to pochopil správně, tak:
Nastoupí u své vozovny a jezdí vždy 1 kolo, pak mají přestávku a vystřídají řidiče své vozovny, avšak s vlakem jakékoli vozovny. Pokud je potřeba zatáhnout nebo vyjet s vlakem své vozovny, tak to udělají a můžou pokračovat dál ve střídání. Co když ale mají zatáhnout vlak do jiné vozovny nebo naopak nastoupit na vlak, který z jiné vozovny vyjíždí?
Tak a teď mě opravte, jak je to ve skutečnosti, příp. popište ten systém podobným způsobem...
Pokud jsem to pochopil správně, tak:
Nastoupí u své vozovny a jezdí vždy 1 kolo, pak mají přestávku a vystřídají řidiče své vozovny, avšak s vlakem jakékoli vozovny. Pokud je potřeba zatáhnout nebo vyjet s vlakem své vozovny, tak to udělají a můžou pokračovat dál ve střídání. Co když ale mají zatáhnout vlak do jiné vozovny nebo naopak nastoupit na vlak, který z jiné vozovny vyjíždí?
Tak a teď mě opravte, jak je to ve skutečnosti, příp. popište ten systém podobným způsobem...
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1)Přestávky na lince 9 se vybírají v zastávkách Vápenka a Vozovna Motol + večer jsou psané na konečných také BP8750 píše:1 Kde vlastně si řidiči tu přestávku vybírají?
2 Začínají někteří řidiči směnu u jiné vozovny?
2)Někteří řidiči například během směny 2x zátáhnou a to třeba v 19:03 a pak v 1:00. Ale jestli začínají svojí četu na tramvaji například vozovny žižkov to se může stát. Ale že by motolák střídal na Vápence to jsem ve vypravení nenašel. Ale možná že se neumím pořádně koukat a Petr,MR.CROSS,Dušan či R31 doplní že tomu tak není. Přeci jen ty 9 nejezdím
Žižkovští, vokovičtí a strašniští řidiči jezdí hlavně se zrychlovači, takže co mají oni říkat, pokud ty si stěžuješ po jedné směně, kterých oni zažívají většinu...radek31 píše:taky už jsem na l. 9 měl tu čest se zrychlovačem a bylo to utrpenímartyn píše:Motolští tedy jezdí i se SUčky, ale tamější odbory si vymohly nasazení T6 i na pět žižkovských pořadí právě kvůli tomu, že zrychlovače byly mezi nimi krajně nepopulární.jízda v pohodě, ale tak neskutečně malá kabina
navíc v ní byla napasovaná ta novější sedačka, takže jsem si mohl vybrat jestli se mlátit do nohy při řízení nebo tam sedět jako skrčenec a nějak to přežít - vybral jsem druhou možnost a už po jednom kole jsem toho měl plné zuby - děkuji, ale stačilo ...
Jinak bych chtěl upřesnit svůj dotaz ohledně přestávek na 9: V tomto článku http://www.ospea.cz/clanek.php?page=401 je těch 5 žižkovských T6 pořadí, ale z nich mi není jasné:
1 Kde vlastně si řidiči tu přestávku vybírají?
2 Začínají někteří řidiči směnu u jiné vozovny?
-
radek31
- Moderátor
taky už jsem na l. 9 měl tu čest se zrychlovačem a bylo to utrpenímartyn píše:Motolští tedy jezdí i se SUčky, ale tamější odbory si vymohly nasazení T6 i na pět žižkovských pořadí právě kvůli tomu, že zrychlovače byly mezi nimi krajně nepopulární.
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přestávky s oddělením řidiče od vozu, které probíhají u vozovny Motol i na Vápence. Motolští tedy jezdí i se SUčky, ale tamější odbory si vymohly nasazení T6 i na pět žižkovských pořadí právě kvůli tomu, že zrychlovače byly mezi nimi krajně nepopulární.8750 píše:Jak funguje nově zavedený systém střídání řidičů na l.9?
Jinak letošní předvánoční posílení víkendového provozu (od víkendu 8.+9.12.)
d-4 v provozu i v neděli ráno, od 15.12. soupravy
d-7, 9, 11 i v neděli ráno v intervalu 7,5 minuty
d-6 a 18 ráno a odpoledne v půleném intervalu
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
tu 7010 jsem prave take videl v pondeli na 26. ale nepamatuji si celni.
co se tyce 7068, jsem vnitrne presvedcen, ze by to mohla byt 6929. ale radeji si pockam na overeni notyskaru..
No v neděli jezdila souprava 7068+7095 a 7094+7010 jsem snad viděl v pondělí na 26...ale tím jsi nejsem jistý.jara píše:Mám za to, že to bylo 7010. Dneska jsem jí tam viděl a koukal na to že je jako zadní vůz. čas cca 17:10 FlorencMOp píše:sos - need help
7068+6xxx @ 24 take hlinikovy naraznik
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám za to, že to bylo 7010. Dneska jsem jí tam viděl a koukal na to že je jako zadní vůz. čas cca 17:10 FlorencMOp píše:sos - need help
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
sos - need help
8012+80xx @ 24 hlinikovy naraznik, leva bocnice se svetlou reklamou mezi vydechama
8012+80xx @ 24 hlinikovy naraznik, leva bocnice se svetlou reklamou mezi vydechama
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
TAk už i tady si budou hrát s LV?
Už nejen v Budějkách, kde ho mění rok co rok? TAkovou práci mito dalo, než jsem se naučila konečné všech denních linek! 
Jak funguje nově zavedený systém střídání řidičů na l.9?
Jestli bydlíš v přízemí, tak by to šlo. V Liberci takhle jednou přijela tramvaj také někomu rovnou do obývákuJabberwocky píše:MF: Aha, tak děkuju. Já jen, jestli budu muset cestou do práce přestupovat, čili nic. Jinak, když už se o tom bavíme, uvítal bych, kdyby se čtyřiadvacítka protáhla až ke mně domů, abych měl přestup rovnou z postýlky, hrana-hranaŽe to komisi vzkazuju