Díky za info - tak už budu vědět, kam si mám příště v noční tramvaji sednoutMF píše:Od těch dob, co topíme až od 5st níže na 1. stupeň (u T3 jen první tři sedačky, takže jako by nic) a od 0st. na plno si cestující jistě libují. Já topím naplno už když to klesne na 10st. Jen ale u T3. U ostatních typů je více možností než téměř nic a rádoby plné topení.
T3, T3M, T3SU, T3SUCS
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS, T3A
Od těch dob, co topíme až od 5st níže na 1. stupeň (u T3 jen první tři sedačky, takže jako by nic) a od 0st. na plno si cestující jistě libují. Já topím naplno už když to klesne na 10st. Jen ale u T3. U ostatních typů je více možností než téměř nic a rádoby plné topení.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi tramvaje stále trochu hodnotím okem cestujicího, a proto mne v zimním období hlavně zajímá, zda je zapnuté topení. A vzhledem k mé pracovní době mne zajímá, jestli mne nebudou tlačit sedačky, abych se mohl trochu cestou dospatMF píše:Nejsi nějaký náročnýpawel píše:no jako cestujícího mě to teda zrovna nepotěšilo...ale musím říct, že jela ok, dokonce i teplota v salónu byla slušná.![]()
Radši pojedu klasikou s řidičem, který s ní umí, než eRPesem s řidičem , který s ním jezdí jako s klasikou.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
No, nevím, co je náročného na tom chtít na začátku 21. století něco jiného, než tramvaj, která svým komfortem 21. století příliš neodpovídá... Jen ať se erpéčka a jiné modernizace (a samozřejmě dodávky nových vozů) jen množí, starých jsme si užili dost.MF píše: Nejsi nějaký náročný![]()
![]()
To máš Radku pravdu. Bohužel však těch, kteří chtějí je hrstka. Ve čtvrtek jsem jel od metra Kobylisy 25 do vozovny pro auto a přijel zrychlovač. 11 nášlapů přes křižovatku Střelničná, 8 nášlapů přes OR 10km na výjezdu ze smyčky Střelničná a 7 nášlapů na odbočení do smyčky u vozovny. Tak jsem trochu řidiči naznačil, že to není to pravé ořechové a on mi ještě povídá, že to je výkon. Asi si myslel, že jede dobře a tak jsem mu řekl, že má co zlepšovat a raději šel 
-
radek31
- Moderátor
to je pravda, čím modernější tramvaj tím spíš s ní řidič (který to neumí nebo nechce umět) jede jako dobytekMF píše:Radši pojedu klasikou s řidičem, který s ní umí, než eRPesem s řidičem , který s ním jezdí jako s klasikou.
ale na druhou stranu pokud má řidič zájem a není *****, tak platí: čím modernější tramvaj tím pohodlnější svezení
Nejsi nějaký náročnýpawel píše:no jako cestujícího mě to teda zrovna nepotěšilo...ale musím říct, že jela ok, dokonce i teplota v salónu byla slušná.
no jako cestujícího mě to teda zrovna nepotěšilo...ale musím říct, že jela ok, dokonce i teplota v salónu byla slušná.
Tak jsem si dneska krásně zajezdil s 6816+6932 na 25ce. Jezdila luxusně a tímto bych chtěl depu Kobylisy poděkovat, že mi tam klasiku dali, protože tam měl být eRPes.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
O nehodách nejrůznějšího druhu s stupně tu slyším dost často, ale o zranění ne, takže usuzuji, že to zas tak horké naštěstí nebude. Samozřejmě, pokud z vozu zbyde šrot, tak asi nějaká zranění budou...
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Dochází při těchto nehodách ke zraněním (i banálním) cestujících či tramvajáka nebo spíš skoro vůbec ne ?radek31 píše: horší to je s nehodama, já teda letos neměl, ale průměrně to vychází zhruba 1 nehoda na řidiče a rok - to se pak vlak odstavuje okamžitě (v naprosté většině případů)
Ano, problém je v tom, že SM je chlazen jen náporem vzduchu a tak při stání na koncích při nevypnutém řízení se přehřívá a pak dostane záhul tím, že začne krmit brzdiče... ty nejvíce žerou.
-
radek31
- Moderátor
není závada jako závada2217 píše:k odstavení: Když to dojede do nejbližšího vhodného místa, tak proč se s tím nejede rovnou do vozovny??
třeba v létě, když je velké vedro, u T6 často přestane pracovat statický měnič a tramvaj nedobíjí - to není moc příjemná závada a řidič sám může jet jen pár zastávek a pak a) sunutí/vlečení nebo b) odstavení na vhodném místě
stačí tu T6 na chvilku odstavit, SM vychladne a tramvaj může manipulačně přejet do vozovny - sám jsem to zažil, pomohlo 20 minut ve stínu na Výstavišti
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
2217: Chm, takže slečna dostává do Erudia za 4 a příští semestr si předmět Postřehy v terénu (známý též jako Focení sexy tramvajáků v neobvyklých polohách) zapíše znovu!
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jabberwocky: Už dáávno v posteli!!!
v takové neslušné hodiny ven nechodím...
k odstavení: Když to dojede do nejbližšího vhodného místa, tak proč se s tím nejede rovnou do vozovny??
k odstavení: Když to dojede do nejbližšího vhodného místa, tak proč se s tím nejede rovnou do vozovny??