T3, T3M, T3SU, T3SUCS
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS, T3A
To je fakt, jenom mě to trochu zklamalo, že už nepoznám, zda je to původem esůčko či ne. Ale aspoň se to sjednotilo, to je výhoda.
- Absolut
- Moderátor
Stupátka na střechu v původní poloze a provedešní mají pouze vozy 8211-8245 dělané v Šumperku, tam jsou dokonce na některých vozech k vidění původní stupátka z prvních sérií T3 (má to myslím 8221, 8222, 8235 a myslím ještě něco). Na vozech dělaných v UDDP je již tento prvek sjednocen, protože upravit stupátka (klidně i přemístit) je v poměru k rozsahu rekonstrukce vozu fakt minimální položka... Jak píše Démon...
díkdemon píše:a) Mám tušení že ještě 8067, 8074, 8082, 8083, 8087, 8088.DavidD píše:Které T3M2DVC ještě neprošly PO
Kolik asi tak ještě zbývá 7003?
b) Velmi málo.
Předělat je možné všechno. Vzhledem k tomu, že při přestavbě z vozu nezbyde téměř nic, tak s jistou nadsázkou se dá říct, že při troše práce navíc by se mohl i vůz otočit - udělat stanoviště řidiče tam, kde dříve byla zadní plošina...slimman píše:Nedávno jsem viděl vůz č.8545. Je to původem "esůčko" č.7272 a přitom má stupátka na střechu umístěná u prostředních dveří. Myslel jsem, že se to při GO předělávat nebude. Takhle nepůjde poznat, že to bylo SUCS. Nebo jo ?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
a) Mám tušení že ještě 8067, 8074, 8082, 8083, 8087, 8088.DavidD píše:Které T3M2DVC ještě neprošly PO
b) Velmi málo.
Nedávno jsem viděl vůz č.8545. Je to původem "esůčko" č.7272 a přitom má stupátka na střechu umístěná u prostředních dveří. Myslel jsem, že se to při GO předělávat nebude. Takhle nepůjde poznat, že to bylo SUCS. Nebo jo ? 
Které T3M2DVC ještě neprošly PO 
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Tak to je jedině dobře!demon píše:K tomu jedna zajímavost: Nemýlím-li se, tak dne 30.10.2007 počet rekonstruovaných vozů - T3R.P/PV/PLF převýšil počet vozů s odporovou regulací T3/SU/SUCS (veškeré pracovní vozy vynechány) a to předáním vozu T3R.P ev.č.8545 !
K tomu dni bylo ve stavu 43 vozů T3 a 275 vozů T3SU/SUCS, tj.celkem 318 ks a na straně "progressů" bojovalo 57 vozů T3R.P_A, 224 vozů T3R.P_D, 35 vozů T3R.PV a 3 vozy T3R.PLF, tj.celkem 319 ks.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K tomu jedna zajímavost: Nemýlím-li se, tak dne 30.10.2007 počet rekonstruovaných vozů - T3R.P/PV/PLF převýšil počet vozů s odporovou regulací T3/SU/SUCS (veškeré pracovní vozy vynechány) a to předáním vozu T3R.P ev.č.8545 !Damir Holas píše:Jen ať se erpéčka a jiné modernizace (a samozřejmě dodávky nových vozů) jen množí, starých jsme si užili dost.
K tomu dni bylo ve stavu 43 vozů T3 a 275 vozů T3SU/SUCS, tj.celkem 318 ks a na straně "progressů" bojovalo 57 vozů T3R.P_A, 224 vozů T3R.P_D, 35 vozů T3R.PV a 3 vozy T3R.PLF, tj.celkem 319 ks.
Mezery nad dveřma jsou hrozné, nechápu proč se tam nedají nějaké těsnění...Snad nejvetší fuky má 8410. Ten je hroznej!!!!MF píše: Ono to díky mezerám u dveří není žádný med i u eRPesa. Velmi tudy táhne. Ale stále o stopro lepší než klasika. Zlatý T3SoUček.
Asi nevíš jak v T3 topení funguje. Tedy: T3 klasika 1. st. první tři sedačky kvůli pískovačům 2. st. všechny
T3SU stejné + můžeš použít odpadní teplo od zrychlu, což je super.
T3M stejné jako T3, ale jak jsem již psal mám pocit, že tam něco překopali
T3R.P + verze 1. st. pískovače, další tři stupně - tři třetiny vozu. Vytápění pískovačů
se zapne samo klesne-li teplota pod 5 st.C
T6 1.st. pískovače, pak dva stupně topení
KT nastavení klapek (dříve servo samo, nyní snad jen depo) na stropě přivádějící teplo
od odporů + možnost zapnout topnice ve stropě
KTN něco jako RP, ale s kalorifery ve stojanech sedaček
14T Kalorifery ve článcích, temperování stropem. Prý je tam zima.
K těm tyrityri - kdyby dali tu bednu s odpory na zimu dovnitř, to by bylo teplíčko. Šikovná tramvajačky by za směnu stihla upéct i vánoční cukroví.

T3SU stejné + můžeš použít odpadní teplo od zrychlu, což je super.
T3M stejné jako T3, ale jak jsem již psal mám pocit, že tam něco překopali
T3R.P + verze 1. st. pískovače, další tři stupně - tři třetiny vozu. Vytápění pískovačů
se zapne samo klesne-li teplota pod 5 st.C
T6 1.st. pískovače, pak dva stupně topení
KT nastavení klapek (dříve servo samo, nyní snad jen depo) na stropě přivádějící teplo
od odporů + možnost zapnout topnice ve stropě
KTN něco jako RP, ale s kalorifery ve stojanech sedaček
14T Kalorifery ve článcích, temperování stropem. Prý je tam zima.
K těm tyrityri - kdyby dali tu bednu s odpory na zimu dovnitř, to by bylo teplíčko. Šikovná tramvajačky by za směnu stihla upéct i vánoční cukroví.
- Karotka
- Uživatel
Že by to bylo tím, že tyristory netopí tolik jako odporová výzbroj?Jabberwocky píše:Mně tedy bývá celkem pravidelně největší kosa v tyristorkách. I když letos mám dojem, že se to zlepšilo. Nebo jsem si zvykl? (Ovšem taková zima, jaká blahé paměti panovala v berlínské U1, proti tomu jsou pražské tyristorky ještě tropy!)
(A ta prušákovic U1 je z větší části nadzemka, ni? "Ü-Bahn")
Jabberwocky píše:Mně tedy bývá celkem pravidelně největší kosa v tyristorkách. I když letos mám dojem, že se to zlepšilo. Nebo jsem si zvykl? (Ovšem taková zima, jaká blahé paměti panovala v berlínské U1, proti tomu jsou pražské tyristorky ještě tropy!)MF píše:Jen ale u T3.
Čéče, asi by ti někdo zasvěcený řekl více. Mám pocit, že se tam dávali místo tří topnic do série čtyři a proto to topí méně. Je však pravda, že je tam klendra víc než v jiných typech.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Mně tedy bývá celkem pravidelně největší kosa v tyristorkách. I když letos mám dojem, že se to zlepšilo. Nebo jsem si zvykl? (Ovšem taková zima, jaká blahé paměti panovala v berlínské U1, proti tomu jsou pražské tyristorky ještě tropy!)MF píše:Jen ale u T3.
Ono to díky mezerám u dveří není žádný med i u eRPesa. Velmi tudy táhne. Ale stále o stopro lepší než klasika. Zlatý T3SoUček.