No terezky tam nemůžou protože mají MG a po výpadku 600V by se při jízdě dolů přestalo chladit a vůz okamžitě musí zastavit...dp chce ,aby tramvaj dojela až do zastávky Hlubočeby. Tak jediná výjimka je 5519 a pluhy.jara píše:V nedávné době tam byla několikrát 9077. A prý již není problém....... Podle mého názoru je to vše politické. Trošku se zamyslete. Pokud se dělají všechny pluhy z Terezek aby mohli na barandov. A smí tam i 5518 či 19 která má také bednu. Tak proč tam nesmějí ostatní terezky???? Odpověd by mohla znít "protože jsou upravené" prý tam je opravdu něco vyndané. Ale má otázka zní proč tedy neuděláme úpravu na všech???? Já osobně v tom vidím pouze politikufricoolinek2 píše:NP z Hloubětína na 12? A KT8D5N zvládaj dobře Barrandov, nebyla tam naposled 9082 krátce po svém dodání na jaře 2005 ?
Vypravení vozů
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
Re: Vypravení vozů
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V nedávné době tam byla několikrát 9077. A prý již není problém....... Podle mého názoru je to vše politické. Trošku se zamyslete. Pokud se dělají všechny pluhy z Terezek aby mohli na barandov. A smí tam i 5518 či 19 která má také bednu. Tak proč tam nesmějí ostatní terezky???? Odpověd by mohla znít "protože jsou upravené" prý tam je opravdu něco vyndané. Ale má otázka zní proč tedy neuděláme úpravu na všech???? Já osobně v tom vidím pouze politikufricoolinek2 píše:NP z Hloubětína na 12? A KT8D5N zvládaj dobře Barrandov, nebyla tam naposled 9082 krátce po svém dodání na jaře 2005 ?
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
NP z Hloubětína na 12? A KT8D5N zvládaj dobře Barrandov, nebyla tam naposled 9082 krátce po svém dodání na jaře 2005 ?
Na štědrý večer bude na linkách 51 a 52 díky přejezdům garance KTN spojů.
KTN z 24:
51 Radošovická 18.46 -> 19.51 Divoká Šárka.
51 Divoká Šárka 20.19 -> 21.26 Nádraží Strašnice.
51 Radošovická 21.48 -> 21.56 Želivského.
KTN z 3:
52 Lehovec 18.23 -> 19.26 Sídliště Modřany.
52 Levského 19.44 -> 20.46 Lehovec.
52 Lehovec 20.55 -> 20.58 Kbelská.
KTN z 24:
51 Radošovická 18.46 -> 19.51 Divoká Šárka.
51 Divoká Šárka 20.19 -> 21.26 Nádraží Strašnice.
51 Radošovická 21.48 -> 21.56 Želivského.
KTN z 3:
52 Lehovec 18.23 -> 19.26 Sídliště Modřany.
52 Levského 19.44 -> 20.46 Lehovec.
52 Lehovec 20.55 -> 20.58 Kbelská.
abs.: souhlas, jak jsem již psal jinde
pawel v jiné diskusi píše:(...) v centru není moc snadný podle naplněnosti poznat, co je 22 a co 23. závisí spíš na nepravidelnostech. současná praxe tvůrců jř je nechávat 23 jezdit např. o minutu později než 22, což má své klady i zápory, v případě nasazení 14T na 22 ale lze mluvit o správné cestě. (...)
vozy 14T bych zatím ze strašnic nechal na 11,22,26 a na těchto linkách jejich provoz jen zahušťoval, o sedmičku by se SA měly podělit s motolem. 24 má KT8N, 23 by mohla zůstat plně vysokopodlažní, protože nezajíždí na kraje města a případné zájemce o np spoj obslouží 22.
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
TO chci vidět, jak tyristorka vytáhne krasin na Barr.Absolut píše:Vůz 9104 nepatří vozovně Hloubětín,i když tam je. Vypraví se T3M + krasin.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
K tý 22 a 23 se tedy také vyjádřím. Co se týče obsazenosti záleží nejvíce na tom, jak se sjedou/nesjedou.
Nedávno jsem měl dopravní průzkum na lince 23 (od cca 13 do 21 hodin) a jak se před 23 dostane 22 vozí vzduch, když ale se sekne 23 a jede třeba až 6 minut po 22 je natřískaná že se i nedostanete dovnitř.
Nedávno jsem měl dopravní průzkum na lince 23 (od cca 13 do 21 hodin) a jak se před 23 dostane 22 vozí vzduch, když ale se sekne 23 a jede třeba až 6 minut po 22 je natřískaná že se i nedostanete dovnitř.
- Absolut
- Moderátor
Tohle si myslím, že je právě ta nebezpečná pověra - 23 bývá narvaná v centrálních úsecích stejně jako 22 a 4 v úseku Anděl - IPP leckdy vyjde nastejno s 10. Povař´žoval bych za lepší zajištění nějakého NP intervalu - jedno na jaké lince, může být dlouhá nebo krátká, ale tak, aby na to byl opravdu spoleh - třeba max. čekací doba na NP spoj 24 minut (ve špičce každá třetí tramvaj, v sedle každá druhá). Tohle mít na 3 linkách mi připadá mnohem lepší, než rozcamranost 14T a KT8D5R.N1 po půlce linek s jednou až dvěma na linku.
Páteřní linky bývají více obsazené než posilové a na vyšší obsazenost má 14T hůře uzpůsobený interiér než ostatní vozy, naopak při malé obsazenosti je 14T lepší. Jasně, přednostně 14T na 22 a 10, ale cca 3 pořadí stačí k zajištění nízkopodlažní dopravní obslužnosti a další vozy mohou klidně jít na 4 nebo 23, kde se lépe využije jejich prostorové uspořádání, přitom ale NP doprava do koncových úseků bude zajištěna několika spoji páteřních linek.pawel píše:mop: hm, jenze co na to reknou ti, ktere to vyhodi na malovance a kubani? myslim, ze za soucasneho stavu (=malo np vozu) je nutny je nasazovat hlavne na linky ukoncene v koncovych smyckach. posilove linky by naopak mely jit na radu az jako posledni. takze podle me ma zde jednoznacne prednost 22 pred 23, stejne jako 10 pred 4.
- Absolut
- Moderátor
Vůz 9104 nepatří vozovně Hloubětín,i když tam je. Vypraví se T3M + krasin.
No to by mě zajímalo kdo to říkal, že tam smějí. Zákaz nebyl ani tak kvůli splítce i když ve směru dc je zapotřebí sklopit levé zrcadlo, ale hlavně kvůli nadcházení zadku při vyjíždění z Letenské ulice vlevo do zastávky Malostranská. Tam ten zadek nadchází dost nad chodník kde je zrovna přechod pro chodce, který je dost exponovaný. Do splítky zatím nemohou ani kůpele a to i přesto, že tam byla udělaná zkouška při kolaudaci křižovatky letos (i když bylo nad slunce jasné, že tam projede tak se to zkoušelo).jara píše:No prej už opět smějí. Nevím já jsem osobně žádný papír neviděl ale věřil bych tomu, že tam již smí. To víš politika ta je dneska hodně zlá.MF píše:To by mě zajímalo co bude ten Hloubětín n atu 12ku nasazovat za nízkopodlažní vůz, když vozy řady KT pro zákaz magisrátu nesmějí v pravidelném provozu pojíždět Letenskou ulicí
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No prej už opět smějí. Nevím já jsem osobně žádný papír neviděl ale věřil bych tomu, že tam již smí. To víš politika ta je dneska hodně zlá.MF píše:To by mě zajímalo co bude ten Hloubětín n atu 12ku nasazovat za nízkopodlažní vůz, když vozy řady KT pro zákaz magisrátu nesmějí v pravidelném provozu pojíždět Letenskou ulicí
No že mě to hned nenapadlo. Nízkopodlažní vlek už tu dlouho nebyl, naposledy křasin.Isidor píše:9104 přeceMF píše:To by mě zajímalo co bude ten Hloubětín n atu 12ku nasazovat za nízkopodlažní vůz, když vozy řady KT pro zákaz magisrátu nesmějí v pravidelném provozu pojíždět Letenskou ulicí
9104 přeceMF píše:To by mě zajímalo co bude ten Hloubětín n atu 12ku nasazovat za nízkopodlažní vůz, když vozy řady KT pro zákaz magisrátu nesmějí v pravidelném provozu pojíždět Letenskou ulicí
To by mě zajímalo co bude ten Hloubětín n atu 12ku nasazovat za nízkopodlažní vůz, když vozy řady KT pro zákaz magisrátu nesmějí v pravidelném provozu pojíždět Letenskou ulicí. Ledaže by bylo nové linkové vedení a 12ka jezdila jinudy.jara píše:Obavám se že až dojde k přesunu vozů jestli tomu bude někdy. (Co slychávám od lidí od DPP tak tam člověk neví co bude zítra) tak již není problém aby vozovna Pankrác vypravovala také 3 pořadí na lince 22pawel píše:mop: hm, jenze co na to reknou ti, ktere to vyhodi na malovance a kubani? myslim, ze za soucasneho stavu (=malo np vozu) je nutny je nasazovat hlavne na linky ukoncene v koncovych smyckach. posilove linky by naopak mely jit na radu az jako posledni. takze podle me ma zde jednoznacne prednost 22 pred 23, stejne jako 10 pred 4.Ale od nového roku od ledna či unora by se měl objevit Hloubětín na garancích na lince 12 udajně. Takže možná budou garance všude možně a na lince 22 bude chybět. Tak se necháme překvapit co z toho bude.