Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Simpanz
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 14T (Porschetra)
Včera i dnes ráno jsem jel poršákem hned ráno. Doufám, že tyto poršákové jízdy linkou 20 v 7:32 z HR budou pokračovat.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Prazatím určitě ne, neb od nás nikdo ani do Motola, ani do Strašnic nešel. Co další kurz, to netuším.Jabberwocky píše:Takže rozumím tomu správně, že muž jménem Buchal bude v zásadě zodpovědný za vyšší počet obutých 14T? Tak tomu říkám nomen omen!Fořtík píše:...vymyslel to jakýsi pan Buchal.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Takže rozumím tomu správně, že muž jménem Buchal bude v zásadě zodpovědný za vyšší počet obutých 14T? Tak tomu říkám nomen omen! :-)Fořtík píše:...vymyslel to jakýsi pan Buchal.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nám on osobně tvrdil, že je to jeho nápad, proto jsem to psal.dušan píše:toto není jeho výmysl, ač je pod tím podepsán, je jen vykonavatelem vyšší vůle!Fořtík píše:Ovšem není to nápad můj, ani nikoho z nově příchozích - vymyslel to jakýsi pan Buchal.
-
gabuliatko
- Uživatel
ja jsem zas zaznamenal, ze
na IPP smer NM trva vyrazne dele vymena cestujich nez u 2x T3
v tramvaji 14T je v tomto pocasi lehce zatuchlo
na IPP smer NM trva vyrazne dele vymena cestujich nez u 2x T3
v tramvaji 14T je v tomto pocasi lehce zatuchlo
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
toto není jeho výmysl, ač je pod tím podepsán, je jen vykonavatelem vyšší vůle!Fořtík píše:Ovšem není to nápad můj, ani nikoho z nově příchozích - vymyslel to jakýsi pan Buchal.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
S upraveným sw je testován v ulicích vůz 9121. Kdy bude schválen a nasazen je dílem patřičných schvalovacích procesů a lhůt.
tak jsem zvědav, kdy škodovka vyřeší "drobný" problém se SW, na jehož konci je rachtadlo stejné ne-li horší než byly 14T do podzima 2007. snad to nebude trvat zase dva roky. dnes jsem potkal 9115 u anděla a nestačil jsem se divit...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslím, že jenom proto, že je člověk nováčkem by měl být ostudou DP. Ať si každý myslí, co chce, ale vztah k cestující veřejnosti reprezentuje u nováčků nepopsaný list a nováček se snaží být pro cestujícího prvním a posledním, tak jak je mu to v průběhu tří měsíců vštěpováno v kurzu - naopak, starý pardál, který bere cestující jako otravnou chamraď bývá díky svému přístupu k cestujícím někdy tou ostudou DP. Neposuzuji ovládání vozidla, techniku jízdy, znalost provozu atd., ale schopnost komunikovat s klienty.Petr píše:takovéhle rychlokvašky nám budou jen pro ostudu
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
I já s tím souhlasím. Je to podle mě blbost, cpát nové řidiče na drahé stroje. Ovšem není to nápad můj, ani nikoho z nově příchozích - vymyslel to jakýsi pan Buchal. Otázka zůstává - až budou v nějaké vozovně JENOM vozy za 60 mega a je jedno, jestli 14T, 15T nebo úplně jiné - na čem se budou mět noví řidiči zacvičit, když je daná vozovna na své stroje nepustí???Mr.Cross píše:Bez urážky ale dávat vozy 14t za cca 60 mega řidičům kterým teprve zasychá barva od razítka na řidičáku je podle mne velká odvaha mluvím totiž z vlastní zkušenosti když jsem začínal tak jsem toho měl plný kecky a to jsem měl papíry jen na T3 a T6,dnes vylejzaí řidiči z kurzu s oprávněním na všechny tipy tramvají takže si dovedu představit jakej mají v hlavě asi guláš což potvrzují i instruktoři... Myslím že na vozy 14t by řidiči měli mít minimálně půlroční praxi! Já jen až se něco stane tak už bude pozdě...
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel s tímhle musím 100% souhlasit. Řidič, který čerstvě opustí kurz má co dělat hlavně se sebou. Pokud kurz opouští se sotva uschlým inkoustem oprávnění na 7 typů tramvají (T3 / T3M / T3R.P / T6A5 / KT8D5 / KT8D5.RN2P / 14T) a to nepočítám modifikace [T3->T3SU->T3SUCS] opravdu se i já bojím. Pustit řidiče do vozu v němž má Dopravní podnik reprezentovat, když neznáme jeho vztah k cestujícím, když nevíme co v něm je a není. No, jak ti nahoře chtěli, tak mají. Motolská praxe však mluví o něčem jiném a zcela vážně si myslím, že takovéhle rychlokvašky nám budou jen pro ostudu. V základním kurzu by prostě stačilo nožní + ruční řízení (T3 / T6). Cokoliv navíc až po určité praxi.Mr.Cross píše:Bez urážky ale dávat vozy 14t za cca 60 mega řidičům kterým teprve zasychá barva od razítka na řidičáku je podle mne velká odvaha mluvím totiž z vlastní zkušenosti když jsem začínal tak jsem toho měl plný kecky a to jsem měl papíry jen na T3 a T6,dnes vylejzaí řidiči z kurzu s oprávněním na všechny tipy tramvají takže si dovedu představit jakej mají v hlavě asi guláš což potvrzují i instruktoři... Myslím že na vozy 14t by řidiči měli mít minimálně půlroční praxi! Já jen až se něco stane tak už bude pozdě...
Bez urážky ale dávat vozy 14t za cca 60 mega řidičům kterým teprve zasychá barva od razítka na řidičáku je podle mne velká odvaha mluvím totiž z vlastní zkušenosti když jsem začínal tak jsem toho měl plný kecky a to jsem měl papíry jen na T3 a T6,dnes vylejzaí řidiči z kurzu s oprávněním na všechny tipy tramvají takže si dovedu představit jakej mají v hlavě asi guláš což potvrzují i instruktoři... Myslím že na vozy 14t by řidiči měli mít minimálně půlroční praxi! Já jen až se něco stane tak už bude pozdě...Fořtík píše:No, když připočtu moje komplice z kurzu, tak jsme na sedmi, teď k nám přišli další dva, takže jsme na devíti. Krom toho už licenci na 14T někdo určitě taky vlastní, takže si myslím, že bychom se prozatím mohli motat okolo čísla 15-20 řidičů - hrubý odhad, co je na tom pravdy, netuším...
To zní tak důležitě - liccenciFořtík píše: už licenci na 14T někdo určitě taky vlastní
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, když připočtu moje komplice z kurzu, tak jsme na sedmi, teď k nám přišli další dva, takže jsme na devíti. Krom toho už licenci na 14T někdo určitě taky vlastní, takže si myslím, že bychom se prozatím mohli motat okolo čísla 15-20 řidičů - hrubý odhad, co je na tom pravdy, netuším... 
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Však ty jsi pátý, tudíž jedno pořadí byste vypravit mohli..