To je.Fořtík píše: Pochybuju, že by depo nová sedadla demontovalo a montovalo tam "na dožití" ta stará. To je na hlavu...
Nemíním se hádat, bo si nejsem jist svým názorem, přeptám se. .)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
To je.Fořtík píše: Pochybuju, že by depo nová sedadla demontovalo a montovalo tam "na dožití" ta stará. To je na hlavu...
Pokud se nepletu, tak z výroby mají pneu 8412, 8413 a 8300. 8300 jezdí sám a 8412+8413 jezdí logicky v soupravě.Petr píše:U některých vozů T6A5 a T3R.PV se toto stalo... Prostě vadnou vzduchovou sedačku nahradili odpruženou, aby vůz nemusel stát, ale vzduchovou již nikdy nikdo nevrátil.... Ale faktem je, že mám pocit, že pneusedačky se začaly dávat nějak od ev.č.8410 +-, proto pankráčtí si stěžovali, že je má jen posledních pár vozů, co navíc jezdí (jezdili) trvale na nočních a tak si jich neužijí
U některých vozů T6A5 a T3R.PV se toto stalo... Prostě vadnou vzduchovou sedačku nahradili odpruženou, aby vůz nemusel stát, ale vzduchovou již nikdy nikdo nevrátil.... Ale faktem je, že mám pocit, že pneusedačky se začaly dávat nějak od ev.č.8410 +-, proto pankráčtí si stěžovali, že je má jen posledních pár vozů, co navíc jezdí (jezdili) trvale na nočních a tak si jich neužijíFořtík píše:Je sice pravda, že 8400+8401 nepatří mezi nejstarší pankrácké soupravy, ale z výroby pneusesle určitě tyto vozy neměly. Jak už jsem říkal - tyhle zásuvky lze najít i na jiných, starších vozech. Pochybuju, že by depo nová sedadla demontovalo a montovalo tam "na dožití" ta stará. To je na hlavu...I.am.good píše:Ad dušan a Fořtík - tak to je jasná práce depa - na vozech 8400+8401 určitě z výroby byly pneu sedačky, takže samozřejmě proto tam je vývod. A že je tam teď nepneu, to už je věc depa... Jinak já měl předtím namysli jiné vozy, ne GO.![]()
V pondělí se přeptám a upřesním.
Pneu sedačky měli snad od 8405. Vím že jich pankrác má fakt strašně málo.Fořtík píše:Je sice pravda, že 8400+8401 nepatří mezi nejstarší pankrácké soupravy, ale z výroby pneusesle určitě tyto vozy neměly. Jak už jsem říkal - tyhle zásuvky lze najít i na jiných, starších vozech. Pochybuju, že by depo nová sedadla demontovalo a montovalo tam "na dožití" ta stará. To je na hlavu...I.am.good píše:Ad dušan a Fořtík - tak to je jasná práce depa - na vozech 8400+8401 určitě z výroby byly pneu sedačky, takže samozřejmě proto tam je vývod. A že je tam teď nepneu, to už je věc depa... Jinak já měl předtím namysli jiné vozy, ne GO.![]()
Je sice pravda, že 8400+8401 nepatří mezi nejstarší pankrácké soupravy, ale z výroby pneusesle určitě tyto vozy neměly. Jak už jsem říkal - tyhle zásuvky lze najít i na jiných, starších vozech. Pochybuju, že by depo nová sedadla demontovalo a montovalo tam "na dožití" ta stará. To je na hlavu...I.am.good píše:Ad dušan a Fořtík - tak to je jasná práce depa - na vozech 8400+8401 určitě z výroby byly pneu sedačky, takže samozřejmě proto tam je vývod. A že je tam teď nepneu, to už je věc depa... Jinak já měl předtím namysli jiné vozy, ne GO.![]()
Dík za podporu mých slov. Dnes jsem měl možnost řádit na 8400+8401 a vzpomněl jsem si, že bych se na to mohl mrknout - a ty vývody tam byly! A na obou vozech! Důkazní materiál z místa činu pořízen...dušan píše:nechci být rejpal, ale....
již za mého působení na alstomech na PA byly na některých vozech udělány vývody pro vzduchové sedačky a není to jen jeden vůz. též mi bylo sděleno, že je to příprava pro vzduch. sedačku, nebo si vážně někdo myslí, že to depo demontovalo?
nechci být rejpal, ale....Fořtík píše:No, vypadalo to tak. Na mou duši, na psí uši! Až to někde objevím, tak si to schválně vyfotím. Kdybych já to číslo vozu věděl...I.am.good píše:[To jsi si s něčím spletl, montáž kabeláže pro pneusedačku se dělala pouze, když se dávala nová pneusedačka - teda alespoň v UD. Jedině, že by si depo nějakou vyndalo a udělalo si jí na jiném voze - to tedy možné je...
Jak vidím, tak příchod dalších vozů T3R.P do Kobylis (zatím) začíná lichými ev.č.demon píše:Na zkušebkách 8555
No, vypadalo to tak. Na mou duši, na psí uši! Až to někde objevím, tak si to schválně vyfotím. Kdybych já to číslo vozu věděl...I.am.good píše:To jsi si s něčím spletl, montáž kabeláže pro pneusedačku se dělala pouze, když se dávala nová pneusedačka - teda alespoň v UD. Jedině, že by si depo nějakou vyndalo a udělalo si jí na jiném voze - to tedy možné je...Fořtík píše:Taky jsem koukal a viděl jsem, že v některých starších vozech (čísla si nepamatuji, ale je jich víc), už je připraven takový ten vývod, na který se pneusedačka připojuje - když už se tam instaloval, proč tam spolu s ním nebyla dodána i nová sedačka? Některá stará sedadla nabízejí opravdu luxusní posezeníčko. V každém případě díky za dotaz.
To jsi si s něčím spletl, montáž kabeláže pro pneusedačku se dělala pouze, když se dávala nová pneusedačka - teda alespoň v UD. Jedině, že by si depo nějakou vyndalo a udělalo si jí na jiném voze - to tedy možné je...Fořtík píše:Taky jsem koukal a viděl jsem, že v některých starších vozech (čísla si nepamatuji, ale je jich víc), už je připraven takový ten vývod, na který se pneusedačka připojuje - když už se tam instaloval, proč tam spolu s ním nebyla dodána i nová sedačka? Některá stará sedadla nabízejí opravdu luxusní posezeníčko. V každém případě díky za dotaz.
NE NE demon píše do závorek z jaké vozovny to šlo a jaké číslo bude mít. Nepletu li se. Již jsem se jednou ptalgabuliatko píše:Kobylisy uz maj plno ?na GO 6903 (SA-8569), 6958 (SA-8261),
Kobylisy uz maj plno ?na GO 6903 (SA-8569), 6958 (SA-8261),
tak proto jsem dneska jezdil s 8628+8662 ....demon píše:na PÚ 8661 (MO)
Taky jsem koukal a viděl jsem, že v některých starších vozech (čísla si nepamatuji, ale je jich víc), už je připraven takový ten vývod, na který se pneusedačka připojuje - když už se tam instaloval, proč tam spolu s ním nebyla dodána i nová sedačka? Některá stará sedadla nabízejí opravdu luxusní posezeníčko. V každém případě díky za dotaz.demon píše:Obecně platí, že rozsah a druh opravy a výčet konkrétních dílů na výměnu určují dispečer dílen a diagnostici provozů na základě aktuálního stavu, pokynů technologie, technického odboru a požadavků depa.
Jak je to konkrétně se sedačkami netušim (neni to můj job), ale zkusim se optat.