kočky, kocouři , koťata a vodní sporty
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
Re: kočky, kocouři , koťata a vodní sporty
Kdysi dávno jsem jel na svém motocyklu Jawa 50 Pionýr. Byla už pomalu tma a já nezkušený řidič (dva roky jezdící bez nehod
) jsem nepřizpůsobil rychlost stavu a povrchu kočky, která se již bez známek života vyskytovala v cestě mému plechovému oři. S ohledem na to, že dotyčná kočka zde neležela mnoho hodin - bylo jí tedy ještě dost, tak jsem do ní nerad najel a měl jsem co dělat, abych toho fichtla nepoložil. Bylo to jak vjet na olej. Ministr dopravy varuje: Kočky a kocouři způsobují nesjízdnost pozemních komunikací a nehody
Kdo přejede kočku, budou mu odečteny veškeré trestné body a do foroty dostane další 
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslím si, že označení věc je tím správným označením pro živého tvora. Myslím si, že správným pojmem by mohlo býti zvíře. Věc, která se nesmí týrat - je to divné, ale podle této definice třeba nemůžu trápit (týrat) traktor, fotbalový míč, nebo zahradní konev - to jsou věci. Pes, kočka, kráva, kůň, prase a další jsou zvířata. O tom, že trestné sazby za týrání věci jsou dnes směšné není třeba polemizovat - to je fakt.
Já to beru tak, že ta kočka je jenom něco, co uniklo. Myslím, že problém prohnilosti dnešní mládeže je daleko rozsáhlejší, než si dovedeme představit. A teď jenom namátkou pár těch všeobecných jako jsou trápení zvířat, či neúcta k věku a všeobecně ke společnosti.
Já to beru tak, že ta kočka je jenom něco, co uniklo. Myslím, že problém prohnilosti dnešní mládeže je daleko rozsáhlejší, než si dovedeme představit. A teď jenom namátkou pár těch všeobecných jako jsou trápení zvířat, či neúcta k věku a všeobecně ke společnosti.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
No, nerad Ti bourám některé iluse, ale jsem o deset let starší a byl jsem svědkem, jak mí vrstevníci, když jim bylo cca šestnáct, kočku polili ředidlem a zapálili. Takže bohužel, ale nic nového pod sluncem :-(
Dále: Pojetí zvířete jako věci pochází už z římského práva a nejsem si jist, jak to udělat jinak. Zákon proti týrání, jistě, ale co dál? Zvláštní status pro psy a kočky? A co třeba prasata nebo slepice ve velkochovech? Jak ty k tomu přijdou? Prase je mimochodem chytřejší než kočka... Či snad uzákonit, že kráva se smí jíst, a pes ne? Ono jak jednou řekneme A, vynoří se všelijaká neodbytná B, která věc komplikují. Ďábel se, jak známo, skrývá v detailech.
Takže zvíře=věc (kterou je ovšem zakázáno týrat, a to i s odpovídajícími sankcemi!), to mi přijde v pořádku, obzvlášť proto, že za případné škody či zranění způsobená zvířetem zodpovídá vlastník.
Edit: Teď si to po sobě čtu a skoro to vypadá, že jsem se toho kočičího autodafé účastnil. Tak to prosím ne, ty "vrstevníky" jsem neznal a celé věci jsem si všiml, až když už šlehaly plameny ;-(
Dále: Pojetí zvířete jako věci pochází už z římského práva a nejsem si jist, jak to udělat jinak. Zákon proti týrání, jistě, ale co dál? Zvláštní status pro psy a kočky? A co třeba prasata nebo slepice ve velkochovech? Jak ty k tomu přijdou? Prase je mimochodem chytřejší než kočka... Či snad uzákonit, že kráva se smí jíst, a pes ne? Ono jak jednou řekneme A, vynoří se všelijaká neodbytná B, která věc komplikují. Ďábel se, jak známo, skrývá v detailech.
Takže zvíře=věc (kterou je ovšem zakázáno týrat, a to i s odpovídajícími sankcemi!), to mi přijde v pořádku, obzvlášť proto, že za případné škody či zranění způsobená zvířetem zodpovídá vlastník.
Edit: Teď si to po sobě čtu a skoro to vypadá, že jsem se toho kočičího autodafé účastnil. Tak to prosím ne, ty "vrstevníky" jsem neznal a celé věci jsem si všiml, až když už šlehaly plameny ;-(
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je debilismus první třídy. Nemůžu si pomoci, ale stejný debilismu panuje i u našich zákonodárců - když jsou dodnes kočka a pes pořád jen věci, tak co by se někdo nepobavil. Rok v báni přece není tolik. Hovada, dementi, ******. Je mi sice pouhých 22 let, ale nepomatuji si, že by se moji vrstevníci bavili podobnými aktivitami. Nestačím žasnout nad zálibami současných teenagerů a to přitom nejsem od nich tak vzdálen. Nevím, co nám z těch mladých dnes roste...
Btw: Není to tak dávno, co jsem hovořil s mojí bývalou třídní ze SŠ a ta povídala - byli jste raubíři, ale kam se na ty dnešní hrabete. Mluvil jsem i s naším bývalým školníkem ze ZŠ - jako děti jsme ho neměli rádi, byl odměřený, přísný, nepříjemný. Nyní se se mnou baví naprosto normálně a já vím, že je to naprosto férový a super chlap - slyšel jsem od něj to samé - vymýšleli jste spoustu lumpáren, ale to co si dovolí ti dnešní...
Btw: Není to tak dávno, co jsem hovořil s mojí bývalou třídní ze SŠ a ta povídala - byli jste raubíři, ale kam se na ty dnešní hrabete. Mluvil jsem i s naším bývalým školníkem ze ZŠ - jako děti jsme ho neměli rádi, byl odměřený, přísný, nepříjemný. Nyní se se mnou baví naprosto normálně a já vím, že je to naprosto férový a super chlap - slyšel jsem od něj to samé - vymýšleli jste spoustu lumpáren, ale to co si dovolí ti dnešní...
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Souhlas, ale bohužel, tohle bylo, je a bude. Stačí si přečíst nějakou starší knihu, kde se popisují klukovské zábavy na vesnici. Nehledě na to, že kohoutí/býčí/jánevímjaké zápasy jsou víceméně totéž, podobně jako třeba hon na lišku a v zásadě jakákoli štvanice na zvěř se psem. Pro aktuální situaci na českém venkově (a potažmo v parlamentu) klik třeba sem: http://www.respekt.cz/clanek.php?fIDCLA ... CNIKU=2008 (nicméně k tomu norování je tam v diskusi i reakce jakéhosi vrchního myslivce, která tvrdí, že praxe se od té popisované liší).davidtk píše:Střílet ... ty debily samozřejmě
Takže nerad to říkám, ale asi to tak nějak bude v lidech odpřírody :-(
Střílet
... ty debily samozřejmě, mám kočky rád (jak dvou nohý, tak čtyř nohý
)
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bezobratlý mimozenšťan je kytka.itelv píše:Jen pokud není bezpáteřní (rozuměj nemá obratle)P_V píše:A hele, teď už vím, že dle zákona je mimozemšťan považován za zvíře.
Jen pokud není bezpáteřní (rozuměj nemá obratle)P_V píše:A hele, teď už vím, že dle zákona je mimozemšťan považován za zvíře.
A hele, teď už vím, že dle zákona je mimozemšťan považován za zvíře.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Který zákon řeší týrání předivky zhoubné a jaké jsou zhruba sazby?
- MKzB
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Týrání bezobratlých je řešeno v jiných zákonech, např. zákon o rostlinolékařské péči řeší ochranu včel.Beatlesák píše: A neobratlovec např. šnek snad zvíře není? To je pak legální týrat neobratlovce? No fuj...
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, tak nějak to tuším je. A les je vše, co se nachází na pozemku určeném k lesnímu hospodaření, když už jsme u toho.
- Beatlesák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A neobratlovec např. šnek snad zvíře není? To je pak legální týrat neobratlovce? No fuj...MKzB píše:...
(Pod pojmem zvíře se v zákoně rozumí každý živý obratovec mimo člověka.)
- MKzB
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Podívejte se na zákon 246/1992 Sb..
1. Topení koťat i ostatních zvířat je zakázaná metoda usmrcení.
2. Hra na přetrženou by se dala považovat za propagaci týtrání zvířat.
1. Topení koťat i ostatních zvířat je zakázaná metoda usmrcení.
2. Hra na přetrženou by se dala považovat za propagaci týtrání zvířat.