Černé destičce za oknem kabiny respektive transparentu s pořadím, jediná zaručená informace z které vozovny daný vůz je (pokud nepočítám výluky vozoven a tím způsobené zápůjčky)dušan píše:nechci se nikoho zastávat, ale kde je (a že jsme těchh informací slyšeli poslední dobou dost a dost) naprosto jasné rozhodnutí napsané o tom, kde jaká tram bude? fakt jsem toho slyšel dost a dost, vrcholem všeho je to, že řidiči vozovny Pa byli honem posíláni na 14T.
takže komu-čemu v tomto podniku máme věřit?
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 14T (Porschetra)
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
nechci se nikoho zastávat, ale kde je (a že jsme těchh informací slyšeli poslední dobou dost a dost) naprosto jasné rozhodnutí napsané o tom, kde jaká tram bude? fakt jsem toho slyšel dost a dost, vrcholem všeho je to, že řidiči vozovny Pa byli honem posíláni na 14T.Mr.Cross píše:Myslím že Petr to tady napsal dost jasně ale ty máš asi zajisté přesnější informace...
A na 15T si nech honem rychle zajít chuť do Motola nepříjdou!, leda že bys v budoucnu zase změnil vozovnu...
takže komu-čemu v tomto podniku máme věřit?
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
místo pro invalidy a držitele ZTP (ZTP-P) je vyznačeno dle mne správně do doby, než si tam někdo sedne a dělá mrtvého brouka. ono zakrýt tu samolepku je strašně jednoduché. nicméně to dokazuje, jaký ten člověk ve skutečnosti je - hulvát.cwapa píše:Chtěl bych se zeptat zde znalých ,zda u 14T jsou všechna místa ve snížené části vyhrazená pro invalidy nebo jen ty 1,5 sedačky? Ono to tam ,tedy alespoň podle mne ,není pořádně vyznačený a "normální" lidi nechtějí moc pouštět.
Dík za odpověď.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud tedy bereme linku 23 tak tam se v prac. Den napojují 3 pořadí na I.P.Pavlova normálně do inervalu zbytek najíždí na Kubán. O víkendu najíždí na linku ze smyčky kubán jen jedno pořadí a to Pankrácké zbytek jsou Strašnické a ty najízdějí rovnou z vozovny a jako nástup.zastávku mají výstupní pro linku 19. Prostě tu nahlavní. To samé jde udělat i s vypravením z Motola. Podle mě daleko lépe. Neb tam můžeš vypustit do času ty 23 rovnou do dvou směrů.8750 píše:Jalové km pouze mimo pravidelnou trasu linky bych počítal jen v případě, kdy vyjíždějící/zatahující spoj dodržuje interval a jede jako běžný spoj - např. na 9 ŽI - Řepy, což ale případ 22 nebo 23 není.
- 7001
- Uživatel
A mohu se zeptat pročpak?Petr píše:Já nic neobhajuju. Já jsem z toho naopak nešťastný....
Ano, s tím souhlasím.Petr píše:Pak je tedy třeba porovnávat Vozovna Strašnice - Nádraží Hostivař.... Vozovna Vokovice - Bílá Hora.
To je ale trochu nelogické, ne? I když vyjíždějící/zatahující spoj je veden po trase linky, tak jede navíc, mimo interval. Jalové km pouze mimo pravidelnou trasu linky bych počítal jen v případě, kdy vyjíždějící/zatahující spoj dodržuje interval a jede jako běžný spoj - např. na 9 ŽI - Řepy, což ale případ 22 nebo 23 není.Petr píše:Jenže ono vždycky platí, že za "jalový" se považuje ten kilometr, který je mimo pravidelnou trasu linky.
Chtěl bych se zeptat zde znalých ,zda u 14T jsou všechna místa ve snížené části vyhrazená pro invalidy nebo jen ty 1,5 sedačky? Ono to tam ,tedy alespoň podle mne ,není pořádně vyznačený a "normální" lidi nechtějí moc pouštět.
Dík za odpověď.
Dík za odpověď.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Já nic neobhajuju. Já jsem z toho naopak nešťastný....7001 píše:Ale, jo je mi jasné, že to teď budou Motolští obhajovat, kdo by se jim divil, když mají dostat všechny vozy 14T. Rozhodně jim to přeju víc než Pankráckým a nebudu v SA asi sám.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Pak je tedy třeba porovnávat Vozovna Strašnice - Nádraží Hostivař.... Vozovna Vokovice - Bílá Hora. Jenže ono vždycky platí, že za "jalový" se považuje ten kilometr, který je mimo pravidelnou trasu linky.8750 píše:Jenže je potřeba porovnávat MO - Bílá Hora (nebo Malovanka, ale po přesunu 14T do Motola bych je na 23 nedával) ne MO - Újezd. Z Újezda do Břevnova a zpět vozy sice pojedou po své trase, ale budou tam jaksi navíc, takže tento úsek je třeba započítat do porovnávání vozokm.
Myslím že Petr to tady napsal dost jasně ale ty máš asi zajisté přesnější informace...radek31 píše:pochybuju
už docela dlouho platí, že 9111-40 do MO a zbytek na PA - vše do MO jsem zatím nikde neslyšel
nebyl bych rád za všechny 14T v MO, protože by nezbylo dost místa na 15T a na ty se těším víc
ale 30 14T v MO od února/března? to beru!
A na 15T si nech honem rychle zajít chuť do Motola nepříjdou!, leda že bys v budoucnu zase změnil vozovnu...
- 7001
- Uživatel
Radek31: pokud mě zrak nešálí, tak je zde psáno všechny nové vozy 14T...Petr píše:Podle posledních informací (vše se ale může samozřejmě změnit během pár minut) již všechny nové vozy 14T zamíří přímo do domovského Motola, kam se v průběhu měsíce března přesunou také všechny nyní ještě strašnické.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky by to tak hrozné být nemuselo, neb 11 i 26 mají ve všední dny dostatek celodenních pořadí s nájezdem až mezi 5:30 - 6:00, které by mohl pokrývat právě Motol...MOp píše:ty najezdy na 11 budou libovy. uz vidim rozjezdy 3:00 apod.
-
radek31
- Moderátor
p. Tarant před chvilkou na K-Reportu píše:14T a obouvání:
O férovém narovnání situace s obouváním kol jedná současný projektový manažer projektu 14T s odpovědnými funkcionáři Dopravního podniku. Jedná se o obchodní jednání a není tedy veřejné.
Situaci řeší komplexně až nový software zkoušený na vozidle 9121. Pro ostatní vozidla bylo nalezeno přechodné řešení neměnící schválený software vozidla, které díky laskavému pochopení Drážního úřadu může být aplikováno v reálně krátké době. Řešení odstraňuje následek, nikoliv pravou příčinu. Po aplikaci tohoto řešení a jeho odzkoušení předpokládám, že budou kola přebroušena. Před úpravou by to byl nákladný hazard.
-
radek31
- Moderátor
pochybuju7001 píše:Nevím jestli jsi četl dobře, ale všechny 14T mají jít do Motola. Jseš rád?
už docela dlouho platí, že 9111-40 do MO a zbytek na PA - vše do MO jsem zatím nikde neslyšel
nebyl bych rád za všechny 14T v MO, protože by nezbylo dost místa na 15T a na ty se těším víc
ale 30 14T v MO od února/března? to beru!
Jenže je potřeba porovnávat MO - Bílá Hora (nebo Malovanka, ale po přesunu 14T do Motola bych je na 23 nedával) ne MO - Újezd. Z Újezda do Břevnova a zpět vozy sice pojedou po své trase, ale budou tam jaksi navíc, takže tento úsek je třeba započítat do porovnávání vozokm.Petr píše:Dovolím si říct, že zrovna 22+23 jsou bez problému, Újezd je doby kamenem dohodil, neměřil jsem to, ale dovolím si říci, že je to velmi podobné vozovna Vokovice - Brusnice