Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Pražské autobusy
Přeložka za Holešovickou tržnici?
- Absolut
- Moderátor
Proxi, to je ale obecně nevýhoda metra, tramvají, železnice atd., když je chceš použít, tak na ně musíš přestoupit. Co se týče metrobusů, neviděl bych to ani tak moc žhavě, ani tak moc tragicky. Hola hola metrobus to musí být proto, aby se podařila rozumná preference těchto linek. Nezapomínej, že žijeme v zemi, kde musíš slíbit 100x více, než je reálné a být schopen zajistit 10x více, než je reálné, aby Tě to nechali udělat.
A vůbec není pravda, že by šotovedení Ropidu chtělo omezovat tramvaje. Jediný úsek TT, u kterého se v jedné z verzí dostavby sítě TT uvažuje s jeo zrušením, je dlouhý cca 1000m a bude v plné délce nahrazen přeložkou
A vůbec není pravda, že by šotovedení Ropidu chtělo omezovat tramvaje. Jediný úsek TT, u kterého se v jedné z verzí dostavby sítě TT uvažuje s jeo zrušením, je dlouhý cca 1000m a bude v plné délce nahrazen přeložkou
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Českolipská má bohužel tu smůlu, že skončila v klinči dvou budoucích metrobusových větví, což pro místní znamená dojít nebo popojet na Letňanskou/Střížkov a odtud dál pokračovat metrobusemŠtěpán píše:Prox: 210ka bude fajn akorát ve směru Střížkov, ale v opačném směru bude stejně jako 186 je úplně k prdu. Jestli bude nějak rozumně fungovat 134, tak to bude fajn a bude to asi nejvíc vytížená linka z Českolipské. Mě furt hlavně mrzí to, že přes nás nebude jezdit dřív slibovaná 136. To by bylo téměř ideální spojení. Nám by zajistila celodenní rozumné spojení na B, lidi z Vysočan by dostala nahoru na Prosek na C a lidi z C ze Střížkova by hodila do Ďáblic.
Ještě malý dodatek: Koukám, že když se nejmenovanému šotouši na Ropidu nepodařilo osekat tramvajové linky, tak zkouší totéž aspoň u autobusů
Orky: Tak se někdy mrkni, kolik lidí na Českolipské nastupuje. Totálně narvaná zastávka tu absolutně není problém (a to nepočítám, když se k tomu přidaj žáci ze školy). Navíc je to tady díky mladým rodinám v nových bytech, čím dál víc taková kočárková zóna. Nevím, jak je to s přijíždějícími školáky (buď jsem tou dobou v práci, nebo chrním), ale dost velký problémy jsou i při odvozu odpoledne. A to hlavně mimo špičku.
Prox: 210ka bude fajn akorát ve směru Střížkov, ale v opačném směru bude stejně jako 186 je úplně k prdu. Jestli bude nějak rozumně fungovat 134, tak to bude fajn a bude to asi nejvíc vytížená linka z Českolipské. Mě furt hlavně mrzí to, že přes nás nebude jezdit dřív slibovaná 136. To by bylo téměř ideální spojení. Nám by zajistila celodenní rozumné spojení na B, lidi z Vysočan by dostala nahoru na Prosek na C a lidi z C ze Střížkova by hodila do Ďáblic.
Prox: 210ka bude fajn akorát ve směru Střížkov, ale v opačném směru bude stejně jako 186 je úplně k prdu. Jestli bude nějak rozumně fungovat 134, tak to bude fajn a bude to asi nejvíc vytížená linka z Českolipské. Mě furt hlavně mrzí to, že přes nás nebude jezdit dřív slibovaná 136. To by bylo téměř ideální spojení. Nám by zajistila celodenní rozumné spojení na B, lidi z Vysočan by dostala nahoru na Prosek na C a lidi z C ze Střížkova by hodila do Ďáblic.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že posílení Českolipské bude v tom, že tam bude opět odkloněna 210 od Billy a společně se 186 si budou půlit intervalŠtěpán píše:Ale musím přiznat, že jsem hodně zklamán. Sice nenastalo obávané zrušení linek na Palmovku, ale taky bohužel nenastalo slibované posílení přes Českolipskou, kde v současné době jezdí autobusy dost natřískané (spousta nových bytovek, dvě školy). Když jsem naposled psal na Ropid, tak mi klucí slibovali výrazné posílení na metro B. A zase prd...
zastávka Starý hloubětín myslím že je blízko, je to jakoby zastávka za křižovatkou směrem z centra kde se spojují 3 a 19, končí tam 273 a 110 - občas
Tam, co končí 273, tedy ve Starém Hloubětíně.
Pochopili jste kde bude ukončena 181? "Hloubětínská" mi nic neříká.
-
gabuliatko
- Uživatel
ale lidi z Dablic maj na Strizkov 136Protože lidi z Ďáblic by potřebovali na metro na Střížkov spíš, než lidi z Ládví.
ale mozna ze konecna Sidliste Dablice generuje vetsi mnozstvi cestujicich kteri pojedou na polikliniku a do skoly na Ceskolipskou nez tah Bohnice Kobylisy s prestupem na Ladvi.
Linky jsou sice přetížené, ale hlavně z toho důvodu, že jsou dost využité cestujícími z Letňan. Letňanští nebudou mít moc důvodů, proč tyto llinky používat (pouze pro svoz do Polikliniky a na Bulovku a těch zast tolik nebude). Jediné, kdy by mohly tyto linky mít problém bude v časech, kdy jezdí školáci, ale ti se většinou vysypou zrovna na Českolipské, takže dojde většinou k velké výměně cestujích). Navíc dojde k posílení víkendu na souhrnný interval 15 minut.Štěpán píše:Protože lidi z Ďáblic by potřebovali na metro na Střížkov spíš, než lidi z Ládví.gabuliatko píše:proc 134 Sidl. Dablice - Ceskolipska ... a ne Ladvi - Ceskolipska ... ?![]()
Ale musím přiznat, že jsem hodně zklamán. Sice nenastalo obávané zrušení linek na Palmovku, ale taky bohužel nenastalo slibované posílení přes Českolipskou, kde v současné době jezdí autobusy dost natřískané (spousta nových bytovek, dvě školy). Když jsem naposled psal na Ropid, tak mi klucí slibovali výrazné posílení na metro B. A zase prd...
Protože lidi z Ďáblic by potřebovali na metro na Střížkov spíš, než lidi z Ládví.gabuliatko píše:proc 134 Sidl. Dablice - Ceskolipska ... a ne Ladvi - Ceskolipska ... ?
Ale musím přiznat, že jsem hodně zklamán. Sice nenastalo obávané zrušení linek na Palmovku, ale taky bohužel nenastalo slibované posílení přes Českolipskou, kde v současné době jezdí autobusy dost natřískané (spousta nových bytovek, dvě školy). Když jsem naposled psal na Ropid, tak mi klucí slibovali výrazné posílení na metro B. A zase prd...
-
robmatyas
Díky za odpověď.4021 píše:Zůstane Štěpánek.robmatyas píše:Dobrý den,
nevíte, zda-li po změně trasy "stodesítky", bude linku nadále provozovat dopravce Jaroslav Štěpánek nebo ji převezme DP?
Děkuji.
Zůstane Štěpánek.robmatyas píše:Dobrý den,
nevíte, zda-li po změně trasy "stodesítky", bude linku nadále provozovat dopravce Jaroslav Štěpánek nebo ji převezme DP?
Děkuji.
-
robmatyas
Dobrý den,
Děkuji.
Děkuji.
-
gabuliatko
- Uživatel
proc 134 Sidl. Dablice - Ceskolipska ... a ne Ladvi - Ceskolipska ... ?
jinak toceni 136 v kloubech u voz. Kobylisy neni nic prijemneho pro ridice (leda ze by semafor)
ranni spicka Hloubetin <-> Bohnice ve 177 bude maso
proc nenechaji 186 Kobylisy - Sidliste Bohnice a 102 NadrHol - Bohnice/Zamky ?
jinak toceni 136 v kloubech u voz. Kobylisy neni nic prijemneho pro ridice (leda ze by semafor)
ranni spicka Hloubetin <-> Bohnice ve 177 bude maso
proc nenechaji 186 Kobylisy - Sidliste Bohnice a 102 NadrHol - Bohnice/Zamky ?