Provoz fóra
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Re: Provoz fóra
Bóže, ten Good je kus vola :-( Kdo by to byl do něj řekl... ;-(
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud bude veřejný tak s chutí přeruším jakékoli prázdniny, resp. dovolenou.jara píše:Jak jsem měl možnost poznat Petra. Tak Petr si jde vždy za svým cílem. A obzvláště v takovýchto věcech je často vítězem. Dosti ho v tomto směru obdivuji že má vůbec náladu se s takovýma problémkama zabývat. Ono by se tohle dalo jednoduše otočit jako slovní napadení a to by asi pan Petr Stupka mohl prohrát. Ale docela se teším jestli tohle pujde k soudu. Doufám že bude veřejný.
Aneb soudní síň plná šotoušů.
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No prosel sem si jak autorsky, tak trestni zakonik a me osobne z toho vyplynula jdina vec. Maximalne by se zde mohlo jednat o souhrne dilo a s tim spojene pravo s uzitim (nepocitam s tim ze by petr provozoval nekolik kopii databaze nezavisle). Navic mam dojem ze podobny problem uz se na internetu jednou resil a doslo se k tomu, ze jelikoz je samotna diskuse pod licenci GNU , tak jsou pod ni zahrnuty i prispevky v ni ulozene.
U fotek je to trochu jiny. Ty bych mu smazal...
U fotek je to trochu jiny. Ty bych mu smazal...
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem měl možnost poznat Petra. Tak Petr si jde vždy za svým cílem. A obzvláště v takovýchto věcech je často vítězem. Dosti ho v tomto směru obdivuji že má vůbec náladu se s takovýma problémkama zabývat. Ono by se tohle dalo jednoduše otočit jako slovní napadení a to by asi pan Petr Stupka mohl prohrát. Ale docela se teším jestli tohle pujde k soudu. Doufám že bude veřejný.
Já sem si říkal, když jsem ten balíček paragrafů četl, že tohle je jen výkřik do tmy od toho člověka.
Fotka je jasná, to už přeci jen dílo nějaké je.
Takže mail smazat a dál nereagovat
Petře nedej se!
Fotka je jasná, to už přeci jen dílo nějaké je.
Takže mail smazat a dál nereagovat
- zastavaman
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
vzhledem k tomu, že mám za sebou několik semestrů zaměřených na právo autorské, dovolím si (po)tvrdit, že blemc na diskusi není autorským dílem, jak jej chápe §2 autorského zákona
(1) Předmětem práva autorského je dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu na jeho rozsah, účel nebo význam (dále jen "dílo"). Dílem je zejména dílo slovesné vyjádřené řečí nebo písmem, dílo hudební, dílo dramatické a dílo hudebně dramatické, dílo choreografické a dílo pantomimické, dílo fotografické a dílo vyjádřené postupem podobným fotografii, dílo audiovizuální, jako je dílo kinematografické, dílo výtvarné, jako je dílo malířské, grafické a sochařské, dílo architektonické včetně díla urbanistického, dílo užitého umění a dílo kartografické.
něco jiného jest fotka, žejo...
(1) Předmětem práva autorského je dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu na jeho rozsah, účel nebo význam (dále jen "dílo"). Dílem je zejména dílo slovesné vyjádřené řečí nebo písmem, dílo hudební, dílo dramatické a dílo hudebně dramatické, dílo choreografické a dílo pantomimické, dílo fotografické a dílo vyjádřené postupem podobným fotografii, dílo audiovizuální, jako je dílo kinematografické, dílo výtvarné, jako je dílo malířské, grafické a sochařské, dílo architektonické včetně díla urbanistického, dílo užitého umění a dílo kartografické.
něco jiného jest fotka, žejo...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
By ses divil pro co a kvůli čemu jsou se lidi schopný soudit. Viz tabákové koncerny vs. kuřáči.Oskar píše:Viz zmiňovaný zákon, ten definuje, co dílo je a co není. Myslím, že zrovna v tomto případě bude obzvlášť platit rčení "dva právníci - tři právní názory".DavidD píše:Ach jo....To se nedá ani snad komentovat. Neni to někde v předpisech TF ochráněno? Vztahuje se na to vůbec autorské právo? Přece to není žádné dílo, jen diskuze.
Osobně si myslím, že to co dobrovolně napíšu někomu jinému na jeho web moje není a domnívám se, že Img by případný soudní spor prohrál.
V každém případě tak či onak, to co tento člověk provedl, je ubohost. Měl by mu být změněn nick na I.am.bad.
Řekněme, že jako kličku lze použít umístěné fotografie
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Co s tím? Ignorovat, ignorovat a znova ignorovat... Takováhle léčba mindráků se totiž jen tak nevidí...Petr píše:Jsou uživatelé, kteří se chtěli stát moderátory Tram-fóra. Nestali se a tak se mstí a pomlouvají jinde. Poradíte, co s tím?
Provozovateli tram-fóra na internetové adrese http://tram-forum.prazsketramvaje.cz,
tento email je vám zaslán jakožto upozornění na porušování zákona České republiky č. 121/2000 Sb, O právu autorském, právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů, platný od 1. prosince 2000.
Bývalý uživatel vašeho fóra s přezdívkou I.am.good má na vašem fóru cca 1500, které jsou dle výše zmíněného zákona automaticky chráněny tímto zákonem dle § 9.
Uživatel při ukončení aktivity na vašem fóru projevil žádost o smazání veškerých těchto jeho příspěvků, což dle § 17 a 18 tohoto zákona je jeho právo. Vzhledem k tomu, že vaše fórum toto neumožňuje, tak zveřejnil na vašem fóru žádost o vymazání. Vzhledem k vaší neaktivitě se rozhodl sám alespoň upravit své příspěvky tak, aby zanikl předmět autorských práv. Toto mu bylo ale během několika minut zamezeno zrušením registrace přezdívky na vašem fóru. Od této doby nemá uživatel I.am.good možnost přístupu na vaše fórum, má tedy zamezenou manipulaci se svým autorským dílem, čímž porušujete Autorský zákon č. 121/2000 Sb. a můžete se tímto dopouštět i trestného činu dle § 152 Trestního zákona - Porušování autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi .
Tímto vám oznamuji, že pakliže nebude do sedmi kalendářních dnů provedena náprava (smazání příspěvků administrátorem /dle § 31 není nutné mazat i citace/, nebo zpřístupnění uživatelského účtu uživateli za účelem svobodného nakládání se svým dílem), budu nucen provést příslušné kroky uvedené v § 40 zákona č. 121/2000 Sb.
Věřím, že dojde k rozumné dohodě a celá kauza bude vyřešena ke spokojenosti obou stran ve při.
S pozdravem
Stupka Petr
Au au au au auvajsMOp píše:příZpěvek
![]()
Duševní vlastnictví se snad automaticky nevztahuje na příspěvky v diskusi...nitro píše:Bohuzel bych rekl ze ted uz s tim moc nadelat nejde, do budoucna bych ale pridal do podminek registrace, ze se uzivatel vzdava jakychkoliv prav na svuj prispevek.
Petře nic si z toho nedělej, osobně bych tohle ignoroval, plno lidí na mne taky mávalo právnickejma kecama a skutek utek a nebo to vlbec nesouviselo.
Mno krom toho že jsem se poučil v zákou 121/2000 sb, tak "§ 9 - Právo autorské k dílu vzniká okamžikem, kdy je dílo vyjádřeno v jakékoli objektivné vnímatelné podobě." Ale nesedí mí k tomu moc ten § 17 a § 40. Prostě diskuse se nedá považovat za dílo, tento web ano, toto forum ano, ale příspěvěk dle mého pochopení tohoto zákona ne. Nebo si snad ten člověk nárokuje autorství i na normální rozhovor? Když ten člověk zná tak dobře zákon 121/2000 sb, tak ať mi ukáže kde je definován příspěvěk v diskusi, že se na něj vztahuje duševní vlastnictví.
Tento příspěvěk můžete klidně smazat, ale snažil jsem se naznačit, ať si z toho Petr nic nedělá
Btw když jsme u toho včerejška, tak nejste sami, forum opravdu nějak blblo ....
Naposledy upravil(a) davidtk dne 11.3.2008 9:40, celkem upraveno 1 x.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Petře, tohle prostě můžeš naprosto vážně ignorovatPetr píše:Jsou uživatelé, kteří se chtěli stát modetárory Tram-fóra. Nestali se a tak se mstí a pomlouvají jinde. Poradíte, co s tím?
Protože takováto blbost by se nedostala ani k soudu. Petr Stupka si možná přečetl najaký zákon, ale měl by si raději přečíst soudní řád, protože je vidět, že vůbec neví, co by případné žalobě nebo soudnímu projednávání mělo předcházet
Celkově je to blábol a klidně zde napíšu, že mám pocit, jako by to psal člověk jenž je smyslů zbavený
Držím Adminovi Petrovi palce ať se nad takové podobné nízké posměváčky přenese
-
admirak
Mě to taky blblo. Někdy to nešlo vůbec a když jo, tak jenom chybová stránka, že bylo ztraceno spojení s MySQL (nebo tak nějak).fricoolinek2 píše:Během dne mi něšlo fórum ani PrTky. Byl jsem jedinný?
-
Quetzalcoatl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť kdokoliv, kdo něco prohlásí do TV, tak taky nemůže počítat s tím, že bude to, co řekl "odvysíláno" =zpět. A v normálních zemích se taky nevystřihávají články z novin jen proto, že redaktor se nakrkl a přešel k jinému plátku. Ať už je pravda kdekoliv, ten člověk si to u mě velice pokazil a měl by se stydět! 
Viz zmiňovaný zákon, ten definuje, co dílo je a co není. Myslím, že zrovna v tomto případě bude obzvlášť platit rčení "dva právníci - tři právní názory".DavidD píše:Ach jo....To se nedá ani snad komentovat. Neni to někde v předpisech TF ochráněno? Vztahuje se na to vůbec autorské právo? Přece to není žádné dílo, jen diskuze.
Osobně si myslím, že to co dobrovolně napíšu někomu jinému na jeho web moje není a domnívám se, že Img by případný soudní spor prohrál.
V každém případě tak či onak, to co tento člověk provedl, je ubohost. Měl by mu být změněn nick na I.am.bad.