Nápravy jsou u SORek kapitola sama pro sebe. U Connexáckých 1362 a 1363 se tuším měnily po cca 100 000 km, to samé třeba BN10.5 u SAD Prievidza. Jinak 1076 je vymlácená hlavně z dob, kdy nebyla přidělená. (Občas s ní někdo vzal patník a ve spojení s nekvalitou je to hned..) Teď má stálého řidiče a ten se o ní docela stará.Tonda Ježek píše:Obávám se, že údržbou to tentokrát nebude. Vždyť ten autobus není snad starý ani rok a už má kompletně vymlácenou zadní nápravu.Tombus píše: Něco jiného je údržba Connexu a DP. I když se v poslední době dost přibližuje..Ale musím říct, že když byly první SORky u Connexu, tak to také bylo "super vozidlo" a teď?
Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Pražské autobusy
- zastavaman
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jo, na 133 dneska byla, mj. po ránu na spoji centrum-malešice co jel kolem basilejskýho zhruba v 7:35
Taky jsou prej dvě na 133 dneskaDamir Holas píše:No to mi ani neříkej! Sorkou jsem se chtěl taky svézt, ale dneska jsem žádnou nevidě. Jestli jsem ji na tý 112 přehlídnul...4021 píše: Ale na té 112 je prej např. dneska jeden z těch nových SORů z Hostivaře. S tim bych jel radši teda než nějakým citybusem tou ZOOlinkou.![]()
![]()
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
No to mi ani neříkej! Sorkou jsem se chtěl taky svézt, ale dneska jsem žádnou nevidě. Jestli jsem ji na tý 112 přehlídnul...4021 píše: Ale na té 112 je prej např. dneska jeden z těch nových SORů z Hostivaře. S tim bych jel radši teda než nějakým citybusem tou ZOOlinkou.
Včera byl 3212 třeba na 181Damir Holas píše:Tak pan dopravce z Vysočan se dneska snaží, X-6 brázdí stroje 1172 (sice rok výroby 1987, ale loni GO, takže svezení docela slušný) a 1173 (rok výroby 1993, ex Comett Tábor) - moc pěkný strojObával jsem se ex - mosteckých popelnic, které drží už snad jen silou vůle...
![]()
Taky nám začal dneska jezdit ZOO bus neboli expres z Holešovic do ZOO bez zastavení a ještě zadáraTam jsem viděl Citybusy 3380 a 3389, docela se divím, že tam nedali 3212, když má takovou pěknou CVR na ZOO. Ta jezdila na 112.
Ale na té 112 je prej např. dneska jeden z těch nových SORů z Hostivaře. S tim bych jel radši teda než nějakým citybusem tou ZOOlinkou.
Jinak ke změnám od 10.5., na Ropidu ještě stále nemají všechno, a dneska sem aktualizoval, tak zájemci ať stahují PDF soubor, odkaz na stránce: http://pidservis.ic.cz/report.php?no=432&style=standard
- Damir Holas
- Uživatel
Tak pan dopravce z Vysočan se dneska snaží, X-6 brázdí stroje 1172 (sice rok výroby 1987, ale loni GO, takže svezení docela slušný) a 1173 (rok výroby 1993, ex Comett Tábor) - moc pěkný stroj
Obával jsem se ex - mosteckých popelnic, které drží už snad jen silou vůle...
Taky nám začal dneska jezdit ZOO bus neboli expres z Holešovic do ZOO bez zastavení a ještě zadára
Tam jsem viděl Citybusy 3380 a 3389, docela se divím, že tam nedali 3212, když má takovou pěknou CVR na ZOO. Ta jezdila na 112.
Taky nám začal dneska jezdit ZOO bus neboli expres z Holešovic do ZOO bez zastavení a ještě zadára
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Obávám se, že údržbou to tentokrát nebude. Vždyť ten autobus není snad starý ani rok a už má kompletně vymlácenou zadní nápravu.Tombus píše: Něco jiného je údržba Connexu a DP. I když se v poslední době dost přibližuje..Ale musím říct, že když byly první SORky u Connexu, tak to také bylo "super vozidlo" a teď?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak to potom chápu...zastavaman píše:vadí mi to, že zatimco dneska si na basilejskym obvykle sednu, po prodloužení, až si na to lidi zvyknou, bude už autobus plnějšíčistý sobectví
- zastavaman
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
vadí mi to, že zatimco dneska si na basilejskym obvykle sednu, po prodloužení, až si na to lidi zvyknou, bude už autobus plnějšídemon píše:Co ti vadí na prodloužení na DH ?zastavaman píše:...teda až na to prodloužení do hostivaře...
Podle mě je to takhle logičtější a navrhoval jsem to od zprovoznění DH.
Absolutně zbytečná linka 146 byla konečně zrušena !
Něco jiného je údržba Connexu a DP. I když se v poslední době dost přibližuje..Tonda Ježek píše:Vydej se na linku č. 240, vyčkej na vůz ev. č. 1076 a projeď se v něm z Hájů na Černý Most. Měl by jet v 16:55 z Hájů.
A pak si můžeme promluvit o úrovni cestování v těchto autobusech v porovnání se Citelisem
- Damir Holas
- Uživatel
Taky se na ně chystám, jsem zvědavTom 11 píše: No,tak to já zase budu SOR obhajovat,svezl jsem se s ním také a poté jsem si schválně projel stejnou cestu i Citybusem(na svezení je to stejné jako Citelis) a cesta SORem byla mnohem lepší,ale i cestující se trochu lépe ve voze pohybovali a vůz chválili,taky je to tím,že to je tady nově.
Ale přece jen je to podstatně levnější vozidlo a i přesto,že to není to nejlepší,není to špatné.A mě by zase ani tolik nevadilo,kdyby je DP koupil.
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vydej se na linku č. 240, vyčkej na vůz ev. č. 1076 a projeď se v něm z Hájů na Černý Most. Měl by jet v 16:55 z Hájů.
A pak si můžeme promluvit o úrovni cestování v těchto autobusech v porovnání se Citelisem
- Tom 11
- Uživatel
- Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
- Kontaktovat uživatele:
No,tak to já zase budu SOR obhajovat,svezl jsem se s ním také a poté jsem si schválně projel stejnou cestu i Citybusem(na svezení je to stejné jako Citelis) a cesta SORem byla mnohem lepší,ale i cestující se trochu lépe ve voze pohybovali a vůz chválili,taky je to tím,že to je tady nově.zastavaman píše:včera jsem potkal na 133 zkoušený slavný SOR a nutno říci, zlatý citelis
Ale přece jen je to podstatně levnější vozidlo a i přesto,že to není to nejlepší,není to špatné.A mě by zase ani tolik nevadilo,kdyby je DP koupil.
Sorry,za narušení diskuze o změnách..
-
Quetzalcoatl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je fajn to prodloužení, navrhoval jsem to loni v srpnu a nešlo to, že by se to nevešlo do tramvajové zastávky, málo peněz a dostatečná obslouženost jinými linkami. Jsem rád, že to jde. 
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kloubáky jsou v plánu taktéž (zřejmě od září), je nejdřív potřeba vyřešit problémy s průjezdními profily v některých místech trasy linky.