T6A5 a T6A5.3
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: T6A5 a T6A5.3
ZB funguje u neaktivního zadního panelu jen u 14T.
-
admirak
Pokud je ten panel vypnutý, tak ne-e.9001 píše:A ani záchranná brzda nefunguje v zadním panelu?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A ani záchranná brzda nefunguje v zadním panelu?
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Tohle jsem kdysi viděl i na 14 v jedné kobyliské T3R.P...nitro píše:Aktualne dost casto potkavam tramvaje na lince 5 s otevrenym (nevim jak se to presne jmenuje takze podle PRT) "Panelem pro zpetny pohyb". Da se toho nejak zneuzit jako treba rozjet tramvaj na zastavce na opacnou stranu nebo tak neco?Ne ze bych to planoval, ale uz se na to par lidi divalo a chtelo vyzkouset co ty tlacika delaji...
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
PřipouštímPepa píše:Nemusí, couvat lze i bez přepnutí přepínačeJakub píše:Rozjet se to nedá, dokud někdo nezapne zadní řízení v čelní kabině téhož vozu.Stačí dát revers vzad...
Nemusí, couvat lze i bez přepnutí přepínačeJakub píše:Rozjet se to nedá, dokud někdo nezapne zadní řízení v čelní kabině téhož vozu.
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
Rozjet se to nedá, dokud někdo nezapne zadní řízení v čelní kabině téhož vozu.nitro píše:Aktualne dost casto potkavam tramvaje na lince 5 s otevrenym (nevim jak se to presne jmenuje takze podle PRT) "Panelem pro zpetny pohyb". Da se toho nejak zneuzit jako treba rozjet tramvaj na zastavce na opacnou stranu nebo tak neco?pawel píše:jinak se už lehce projevuje strašnická "schlamperei" - dnes ráno v 8610 (B vůz) byly dokořán otevřené dveře do kabiny..Ne ze bych to planoval, ale uz se na to par lidi divalo a chtelo vyzkouset co ty tlacika delaji...
Aktualne dost casto potkavam tramvaje na lince 5 s otevrenym (nevim jak se to presne jmenuje takze podle PRT) "Panelem pro zpetny pohyb". Da se toho nejak zneuzit jako treba rozjet tramvaj na zastavce na opacnou stranu nebo tak neco?pawel píše:jinak se už lehce projevuje strašnická "schlamperei" - dnes ráno v 8610 (B vůz) byly dokořán otevřené dveře do kabiny..
vytvoření přímé akustické vazby mezi střešní nástavbou s brzdovými odpory
dobrý postřeh. vzhledem k tomu, že mi bylo v posledních 12 letech dennodenní cestování vozy T6 odepřeno, tak bych se nad tím ani nepozastavil. prostě v létě T6 bzučí vydatně. ale že se ty klapky obracejí, je jednoznačně dobře.
jinak se už lehce projevuje strašnická "schlamperei" - dnes ráno v 8610 (B vůz) byly dokořán otevřené dveře do kabiny..
dobrý postřeh. vzhledem k tomu, že mi bylo v posledních 12 letech dennodenní cestování vozy T6 odepřeno, tak bych se nad tím ani nepozastavil. prostě v létě T6 bzučí vydatně. ale že se ty klapky obracejí, je jednoznačně dobře.
jinak se už lehce projevuje strašnická "schlamperei" - dnes ráno v 8610 (B vůz) byly dokořán otevřené dveře do kabiny..
Já myslím, že klapka po směru měly vozy z 1. serie a od 2. serie v protisměru. Při PO se to otáčí nejspíše právě kuli tomu hluku. 8624 prošel PO jako jeden z prvních a tak ještě nedostal nové tlačítka ani tu střešní klapku.Oskar píše:Dnes jsem u jedné T6, číslo přibližně 8624, pozoroval zvláštní úkaz. Prostřední střešní větrací klapka, kterou se u ostatních T6tek dá pozorovat lišta poloPTG, byla instalována obráceně. Otevření této klapky tak mělo za následek vytvoření přímé akustické vazby mezi střešní nástavbou s brzdovými odpory a salonem pro cestující. Takže brzdění s touto tramvají bylo opravdu hodně hlučné.
Nevíte jestli se jen někdo spletl, nebo jde o nějakou systematickou vlastnost? Viděl jsem totiž tramvaje s nižším i vyšším číslem, co měly tu klapku standardně.
Dnes jsem u jedné T6, číslo přibližně 8624, pozoroval zvláštní úkaz. Prostřední střešní větrací klapka, kterou se u ostatních T6tek dá pozorovat lišta poloPTG, byla instalována obráceně. Otevření této klapky tak mělo za následek vytvoření přímé akustické vazby mezi střešní nástavbou s brzdovými odpory a salonem pro cestující. Takže brzdění s touto tramvají bylo opravdu hodně hlučné.
Nevíte jestli se jen někdo spletl, nebo jde o nějakou systematickou vlastnost? Viděl jsem totiž tramvaje s nižším i vyšším číslem, co měly tu klapku standardně.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Snad pokud by byla nějaká jiná T6 zralá na likvidaci, jinak to vidim dost špatně...MOp píše:Nejvyšší čas dát tam zbývající komponenty a předělat ji na pravou T6.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A není náhodou už v kovošrotu? 
Kdepak u nás neni, už ji maj asi na Žižkově.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nejvyšší čas dát tam zbývající komponenty a předělat ji na pravou T6.