Naivní dětské představy o tramvajích

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Odpovědět
scoffer
Uživatel

Re: Naivní dětské představy o tramvajích

Příspěvek od scoffer » 24.4.2008 21:53

Nechcete toho vlakno prejmenovat na ordinace doktora chocholouska :lol: Abych se tedy taky zpovidal. Jako malej jsem si nahral zastavky tramvaji na diktafon a z kosticek (tech detskejch drevenejch) jsem si udelal obrys tramvaje a sedel a poustel zastavky... Mel jsem i udelany orientace konecnejch zastavek. Jediny co me stvalo, ze mama a brachove se mnou nechteli jezdit :roll:

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 24.4.2008 15:32

Dušane, pokusím se zastavit se u mamky a dát na fórum fotky těch mých tramvají z krabiček od lentilek.

Mišelin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mišelin » 24.4.2008 14:42

:D

dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 24.4.2008 14:25

Damir Holas píše:Edit: Ačkoli, ještě si přisadim :) Aby nevznikl mylný dojem, že do svých nějakých 11 let jsem byl normální, tak když mi bylo zhruba tak 6, dělal jsem si autobusy z krabiček od zubní pasty, dycky jsem je polepil samolepícíma bílejma kancelářskejma štítkama a pak tam fixou načmáral okna, kola, dveře...
když jsem byl ještě zaákladní školou dítko povinné (jéžíš ono je to již 20 let), s klukama jsme ve třídě dělali z krabiček od lentilek vozy metra - obrátil jsme je na ruby a pomalovali a spojovali do souprav :lol:

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 24.4.2008 10:13

SM-Lomoz: To je hustýýý!!! =D> =D> =D> Na 9 let opravdu bomba!

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 24.4.2008 9:57

Damir Holas píše:P.S.: Teď už jen čekám příjezd modrého majáčku z Bohnic, který na mě po tomhle slohovym cvičení zákonitě někdo z vás zavolá... :wink:
To by už na TF skoro nikdo nechodil, bylo by tu trochu prázdno potom co by nás většinu odvezli.... @3667 @3651

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 24.4.2008 1:00

Tak já ze sebe taky udělám úchyla :lol:
V této vesnici:
http://www.mapy.cz/#x=132892099@y=13916 ... _145639297
kde žije moje babička, jsem ve věku asi 11 let naplánoval MHD :wink: Detaily už si nepamatuju, ale byly tam dvě páteřní tramvajový linky, který se porůznu motaly celou vesnicí (něco jako 164 po Řepích :) ), aby toho obsloužily co nejvíc. Ty měly čísla 1 a 2. Pak jsem tam měl ještě "trojku", ta byla posilová a jezdila k místní továrně Stap jen ve špičkách a jako jediná v sólech (1 a 2 byly v soupravách). No a tohle všechno korunovala okružní autobusová linka č. 11, i když reálně to byly dvě okružní linky proti sobě - tu jsem natahal do míst a směrů, kam se mi nepovedlo "zakličkovat" tramvaje :) Vozovna byla u babiččina domu, tam, kde se nacházela garáž s dědovo nepojízdným motocyklem a kůlna s všeliakým harampádím. Byla průjezdná, přičemž zatahovalo se kolem záhonu s jahodami a zeleninou vedle garáže :lol: Joo, taky tam někde byla králíkárna :lol: :lol:
Kdysi jsem měl takovou složku papírů, kde jsem měl namalovaný schémátko, napsaný zastávkový jízdní řády všech linek z jejich konečných stanic a bůhvíco ještě. Už to ale dávno odvál čas... :(
No a teď si už půjdu radši lehnout a uvažovat, co tady najdu za reakce :lol:
Málem bych zapomněl na vozový park :lol: Po vzoru Prahy T3SUCS a T6A5 se sedačkami 2+1, u busů B732. Tečka. :)

Edit: Ačkoli, ještě si přisadim :) Aby nevznikl mylný dojem, že do svých nějakých 11 let jsem byl normální, tak když mi bylo zhruba tak 6, dělal jsem si autobusy z krabiček od zubní pasty, dycky jsem je polepil samolepícíma bílejma kancelářskejma štítkama a pak tam fixou načmáral okna, kola, dveře... Ovšem vrchol všeho byl autobus, co jsem vyrobil z velký krabice od žvejkaček Velim (či jak se to jmenovalo), nějak jsem ji kdysi vysomroval u tety ve večerce :) Na tenhle bus jsem použil lihovku a nic jsem nepřelepoval, zachoval jsem tam ty nápisy a vznikl tak můj první bus s CVR :lol:

P.S.: Teď už jen čekám příjezd modrého majáčku z Bohnic, který na mě po tomhle slohovym cvičení zákonitě někdo z vás zavolá... :wink:

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 23.4.2008 23:49

Kdysi jsem si doma postavil visutou lanovku mezi svým pokojem (napínací stanice radiátor ústředního topení - mezi žebry a zdí se akorát vešlo závaží) a obývacím pokojem. Dvě lana nosná, jedno tažné, kabina z krabice od bot. Na jízdenkách jsem měl logo "RA-OB" (pak mi ten nápad ukradli budovatelé cyklostezky ÚJ-BR).

Ad Oskar: Kdo je úchylák??? cca od 6 let jsem si natáčel na kazetofon reportáže, interview, moderované proudy, chvilky poezie... (od té doby, co jsem se dověděl, k čemu slouží červené tlačítko REC)

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 23.4.2008 21:53

Vy jste všichni úchyláci :lol:

Já jsem si jako malé dítě (5-10 let) zapojoval vypínače, zásuvky, přístrojové kontrolky atd. A ještě než jsem vůbec uměl číst, už jsem "programoval", tedy opisoval programy z Ábíčka do počítače Didaktik Gama '89. Prostě jako každé normální dítě :lol:
Naposledy upravil(a) Oskar dne 24.4.2008 0:00, celkem upraveno 1 x.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 23.4.2008 21:15

Já si jako malej jsem stavěl z české obdoby lega (Cheva se tomu tuším říkalo) vozovny, měl jsem celou škálu nakreslených vozů a hrál jsem si na vozovnu, musel jsem se starat o vypravení, umístění vozů v hale .... prostě vše o čem jsem měl v té době šajn. Postupně se mi vždy vozovna rozrůstala a já za odměnu místo vozů T3 dostával T6 a KT8. A taky jsem měl vždycky potíž šíbovat v noci tak, abych nově přiřazené vozy (především u eMek) poskládal do pěkných dvojic. U eMek to bylo ještě zpestřené řazením kabin (stará a nová) v té době už většinou jezdila nová-stará a já nemohl být pozadu. :lol:

Mišelin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mišelin » 23.4.2008 20:33

krásný :D

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 23.4.2008 18:58

S_M_Lomoz: V té tvojí povídce je zmínka o kolejbusu. Já jsem si ho představoval jako trolejbus, který ale elektřinu sbírá ze země - tahal by za sebou takový vozíček po malých kolejnicích, pod nimiž by byl spodní přívod proudu.

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 23.4.2008 17:52

Boze, a ja si myslel, ze jsem cvok, kdyz sem rozkresloval pouziti pultu T3 (i s pedalama) jako ovladani k msts :))

S_M_Lomoz
Uživatel

Příspěvek od S_M_Lomoz » 23.4.2008 17:21

Já byl vždycky intelektuál. Nějaké to "cink cink brm brm", to pro mě nebylo. Ach, jak jsem trpěl v květnu '74, když jsme odjížděli na svátky na závodní rekreaci z Prahy a já nemohl do průvodu končících starých tramvají! V devíti letech (1975) jsem napsal dokonce pohádku o tramvajích, notně tedy naivní... před rokem a půl jsem ji přepsal z jediné dochované strojopisné kopie a opatřil poznámkovým aparátem, tady je. Račte si mimochodem povšimnout, že hlavní hrdinka má číslo 6889, doteď vlastně "žije" a chystá se do Koreje. Ale to už přenechám mladším :-)
Naposledy upravil(a) S_M_Lomoz dne 23.4.2008 18:09, celkem upraveno 1 x.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 23.4.2008 16:50

Jo, mezi mejma prvníma slovama bylo "Papí" a znamenalo to tramvaj :) Boží vlákno, fakt jo.

Odpovědět