Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
cwapa
- Uživatel
Příspěvek
od cwapa » 18.5.2008 0:10
P_V píše:Dovolil jsem si navrhnout výraznější úpravu nátěru čela za použití fotky z prtek. Tvar mračítkových oblouků by ještě chtěl vytunit. Nicméně, na rozdíl od wany, ty dvojité světlomety tomu dodávají šmrnc.
a zároveň jsem shledal že paint.net je už docela použitelný, ovšem v různých drobnostech má ještě co dohánět...
Tohle by bylo úplně super. Tohle se přehlídnout už nedá.
DavidD píše:Jako jednoznační rozlišení považuji ozančení nizkopodlážního vozidla nálepku invalidní vozík na čele každého vozu.
Na jakou vzdálenost je tato nálepka vidět?
-
fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od fricoolinek2 » 17.5.2008 23:59
P_V píše:Dovolil jsem si navrhnout výraznější úpravu nátěru čela za použití fotky z prtek. Tvar mračítkových oblouků by ještě chtěl vytunit. Nicméně, na rozdíl od wany, ty dvojité světlomety tomu dodávají šmrnc.
a zároveň jsem shledal že paint.net je už docela použitelný, ovšem v různých drobnostech má ještě co dohánět...
Moc pěkné, P_V.

To logo DPP je fešácké, ovšem současně tu vystává problém s umístěním ev.č. Ty jsi ho umístil (z pohledu řidiče tramvaje) pod levý dolní roh čelní skla. Nevím, nevím, zda by se tam při zachování standarních rozměrů písma vůbec vešlo, asi by se hodilo logo DPP výrazně zmenšit a posunout ho do dolní části klínu a ev. č. (pochopitelně vyvedené černě) umístit na místo původního velkého loga DPP...
-
Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
Příspěvek
od Jakub » 17.5.2008 23:36
Co dodat? Že někteří lidé se nikdy nepoučí, a zvláště ti v Praze asi opravdu nikdy. Problém s jakousi "mánií", že tramvaj má jen jedny dveře, a to ty přední už se tu řešil několikrát, ani v tomhle se většina lidí nepoučila, asi je to pozůstatek po průvodčích (projevuje se u starších lidí), ale zvláštní je, že těmito neduhami trpí jen Praha. Všude jinde nemohoucí lidé vědí, kam mají jít a cestující nastupují, kudy to jde a tramvaj je tak rovnoměrně zaplněna. Další samostatnou věcí (ale na dlouho) je také chování k těm věcem a to nejen k samotným vozům. Z vlastní zkušenosti vím, že tohle je ryze pražská záležitost. A pravda je, že v tomto "extrému" by ani obrovská letáková akce či jiná reklama nezabrala.
-
DavidD
- Uživatel
Příspěvek
od DavidD » 17.5.2008 23:30
fricoolinek2 píše:Jakub píše:Ale po několika jízdách by si i veřejnost mohla všimnout toho, že není vepředu vidět černo (ochrana a část podvozku), ale plech laděný do barvy vozu.
Nejhůře se ovšem od nízkých kačen rozlišuje 9030. bo má BUSE, a kvůli této jedinečné kachně nelze použít panelů BUSE, jako stoprocentně spolehlivého rozlišovacího znaku...

Jako jednoznační rozlišení považuji ozančení nizkopodlážního vozidla nálepku invalidní vozík na čele každého vozu. BUSE panely či plenty rozhodně cestující nezajímají a ani si toho nevšimnou. Pravda je, že si nevšimnou ani té nálepky. Viděl jsem případ na Petřinách, když se stařenka v 8251 pajdala do schodů u řidiče a on jí upozornil, že ve uprostřed je to nizkopodlážní, tak odpověděla: že již 30 let nastupuje předníma dveřma a že jí to nezajímá. Tak jsem pochopil, že i kdyby jste tu tramvaj nastříkali na růžovo a přes celou napsali nízkopodlážní vůz, tak si toho tadle stařenka nevšimne a nejen ona. A že by zabrala kampaň? Kde pak!! Na letné je kolem tunelu Blanka po celém plotu napsáno, že se tu staví tunel pro auto, pro lepší život v Praze..atd. a když jsem před týdnem stál v tramvají v zácpě na letné, tak si dvě stařenky vyprávěli jak se tu staví nové metro a že je to absolutně k níčemu, přitom měli ten nápis tunel Blanka cca 20m od sebe a ještě na něj koukali z okna

Co víc dodat

-
P_V
- Uživatel
Příspěvek
od P_V » 17.5.2008 23:17
Dovolil jsem si navrhnout výraznější úpravu nátěru čela za použití fotky z prtek. Tvar mračítkových oblouků by ještě chtěl vytunit. Nicméně, na rozdíl od wany, ty dvojité světlomety tomu dodávají šmrnc.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od fricoolinek2 » 17.5.2008 21:00
Jakub píše:Ale po několika jízdách by si i veřejnost mohla všimnout toho, že není vepředu vidět černo (ochrana a část podvozku), ale plech laděný do barvy vozu.
Nejhůře se ovšem od nízkých kačen rozlišuje 9030. bo má BUSE, a kvůli této jedinečné kachně nelze použít panelů BUSE, jako stoprocentně spolehlivého rozlišovacího znaku...

-
Jakub
- Uživatel
Příspěvek
od Jakub » 17.5.2008 20:53
No u tramvají by mohli (už jsem na zastávkách několikrát slyšel diskuzi kaštanů), to jsou rádi, že něco jede a tak mají čas a chuť kouknout se, co, kdežto u výluky jsou naštvaní, že nic nejede a tudíž jsou na každého okolo jedovatí a nekoukají kolem sebe. Ale pravdou je, že DP Praha by také mohl odstartovat nějakou větší reklamní kampaň ohledně rozlišení nízkopodlažních vozů. Hromady lidí, zvláště těch starších, kterých se to týka téměř nejvíce, moc dobře informovány nejsou.
-
Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Příspěvek
od Damir Holas » 17.5.2008 20:47
Jakub píše:Ale po několika jízdách by si i veřejnost mohla všimnout toho, že není vepředu vidět černo (ochrana a část podvozku), ale plech laděný do barvy vozu.
Naše veřejnost si mnohdy nevšímá podstatnějších věcí... Třeba toho, že tramvajová trať je obsypána dělníky či jejich stroji a bylo by tedy vhodné pídit se po informacích či náhradní dopravě. Odpozorováno během výluk na Karláku a Národce

-
Jakub
- Uživatel
Příspěvek
od Jakub » 17.5.2008 19:34
Ale po několika jízdách by si i veřejnost mohla všimnout toho, že není vepředu vidět černo (ochrana a část podvozku), ale plech laděný do barvy vozu.
-
Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Příspěvek
od Damir Holas » 17.5.2008 19:17
Jakub píše:Zásadním rozdílem mezi KT8 a KT8N jsou přední plenty u KT8N. Mimochodem, pokud jsi si toho všiml, všechny pražské nízkopodlažní tramvaje mají vpředu plenty (jak KT8N, tak 14T, wany, jediná RT6 je tam nemá, jenže to už je minulost). A to je myslím dost dobře zapamatovelný znak nízkopodlažních tramvají v Praze pro všechny cestující.
No, byl bych opatrnější... Myslím, že nešotoušská cestující veřejnost moc plenty neřeší, to už je podle mě lepším rozpoznávacím znakem piktogram vozíčkáře, který by měl být u každé NP tramvaje povinně vepředu nalepený.
-
cwapa
- Uživatel
Příspěvek
od cwapa » 17.5.2008 17:35
Jakub píše:cwapa píše: No dobře ,ale teď se podívej na novou 9074 a ten tvůj obrázek 9001 . Těch rozdílů tam na první pohled moc není.
Zásadním rozdílem mezi KT8 a KT8N jsou přední plenty u KT8N. Mimochodem, pokud jsi si toho všiml, všechny pražské nízkopodlažní tramvaje mají vpředu plenty (jak KT8N, tak 14T, wany, jediná RT6 je tam nemá, jenže to už je minulost). A to je myslím dost dobře zapamatovelný znak nízkopodlažních tramvají v Praze pro všechny cestující.
U 14T není problém protože ta je jen nízká. U wany taky není problém ,protože má jinou barvu. Já neříkám ,že jí nepoznám ,ale jsou ještě starší lidi než jsem já a nejen oni ,ale i lidi co sem přijedou na výlet .mají někdy problémy. Ono až budeš třeba jen v mém věku tak budeš mluvit jinak.
-
Jakub
- Uživatel
Příspěvek
od Jakub » 17.5.2008 12:58
cwapa píše: No dobře ,ale teď se podívej na novou 9074 a ten tvůj obrázek 9001 . Těch rozdílů tam na první pohled moc není.
Zásadním rozdílem mezi KT8 a KT8N jsou přední plenty u KT8N. Mimochodem, pokud jsi si toho všiml, všechny pražské nízkopodlažní tramvaje mají vpředu plenty (jak KT8N, tak 14T, wany, jediná RT6 je tam nemá, jenže to už je minulost). A to je myslím dost dobře zapamatovelný znak nízkopodlažních tramvají v Praze pro všechny cestující.
-
trainzjohny
- Moderátor
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od trainzjohny » 16.5.2008 23:26
9074 má plenty sundané. Vždycky když jezdí NP kačeny zkušebky mají je sundané. V provozu už je bude hrdě vozit.
-
cwapa
- Uživatel
Příspěvek
od cwapa » 16.5.2008 20:30
demon píše:cwapa píše:Jistě to by bohatě stačilo. Něco podobného jsem měl na mysli. Já jsem psal ,že by stačil nějaký pruh.
Ale vždyť třeba zrovna u NP kachny výraznej bílej pruh je !
NP kachna vs.
klasická...
No dobře ,ale teď se podívej na novou 9074 a ten tvůj obrázek 9001 . Těch rozdílů tam na první pohled moc není.
-
Jakub
- Uživatel
Příspěvek
od Jakub » 16.5.2008 20:07
Karel_IV píše:Možná jsem zaspal, ale 9074 již nemá čelní plenty... to je prvek uspoření ?
To se mi nějak nezdá, kde a na čem to bylo?