Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
fibou
Uživatel

Re: Škoda 14T (Porschetra)

Příspěvek od fibou » 18.6.2008 6:30

m@rtin píše: že stanice nebudou mít ani naváděcí systém pro nevidomé
takovou kravinu jsem už dlouho neslyšel. ještě se ani nekoplo a zas je každej chytrej. naváděcí systém pro nevidomé samozřejmě na IV.A bude!
No, nevím, kde si to vzal, ale já to mám od člověka postaveného výše - především co se týče tratě A (nebudu jmenovat) a ten to má přímo z projektové dokumentace. Ten naváděcí systém tam zapracován byl, leč byl prý okleštěn spolu s dašími věcmi. Možná tam bude nějaká část jako je majáček, ale stopro tam nebude informace pro strojvedoucího o nástupu nevidomé osoby (čili "d"). A takových věcí bude víc.

* prosím naše moderátory o přesunutí příspěvků, které se začly týkat spíše metra :) Díky

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 17.6.2008 21:52

že stanice nebudou mít ani naváděcí systém pro nevidomé
takovou kravinu jsem už dlouho neslyšel. ještě se ani nekoplo a zas je každej chytrej. naváděcí systém pro nevidomé samozřejmě na IV.A bude!

fibou
Uživatel

Příspěvek od fibou » 17.6.2008 19:40

jara píše:
fibou píše:A co to dlouhodobě vyřeší, když za chvíli bude Praha v torálně havarijním stavu? A magistrát ještě zakazuje výluky? Tohle už začalo pořádně smrdět! NAvíc ještě jsem se dověděl, že projekt na prodloužení metra A na letiště je šíleně okleštěný, že stanice nebudou mít ani naváděcí systém pro nevidomé, aby se ušetřilo, šetří se na všem. Za chvíli asi dojezdíme a budeme chodit pěšky a Praha bude zacpaná autama. A obávám se, že by nepomohla ani koektivní stížnost na magistrátu. Tady už rozum stojí.
Ono možná když by jsme šli dneska po nových stanicích Metra tak by jsme našli také chyby v naváděcím systému. Horší co je, že v podniku je taková situace, že si nechávají lidé **** na hlavu a přebírají či dokonce jsou nuceni přebírat nedodělky. Jeden příklad kolegyně říkala, jak v noci dupala na krk uklidákovi, že neuklidil stanici a že jí neotevře a bude si stěžovat a on že se jí vysmál a řekl tak si stěžuj mě je to jedno...... Tak jestli to takhle začne chodit i u podniku tak to pujde do prd......
Obávám se, že tento proces se již ve značné míře rozjel...

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 17.6.2008 19:14

fibou píše:A co to dlouhodobě vyřeší, když za chvíli bude Praha v torálně havarijním stavu? A magistrát ještě zakazuje výluky? Tohle už začalo pořádně smrdět! NAvíc ještě jsem se dověděl, že projekt na prodloužení metra A na letiště je šíleně okleštěný, že stanice nebudou mít ani naváděcí systém pro nevidomé, aby se ušetřilo, šetří se na všem. Za chvíli asi dojezdíme a budeme chodit pěšky a Praha bude zacpaná autama. A obávám se, že by nepomohla ani koektivní stížnost na magistrátu. Tady už rozum stojí.
Ono možná když by jsme šli dneska po nových stanicích Metra tak by jsme našli také chyby v naváděcím systému. Horší co je, že v podniku je taková situace, že si nechávají lidé **** na hlavu a přebírají či dokonce jsou nuceni přebírat nedodělky. Jeden příklad kolegyně říkala, jak v noci dupala na krk uklidákovi, že neuklidil stanici a že jí neotevře a bude si stěžovat a on že se jí vysmál a řekl tak si stěžuj mě je to jedno...... Tak jestli to takhle začne chodit i u podniku tak to pujde do prd......

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 17.6.2008 17:45

fibou: škoda že na to, že "kdo šetří, má za tří", neplánovali i při trasování nového A.

fibou
Uživatel

Příspěvek od fibou » 17.6.2008 17:39

Damir Holas píše:Hmmm... :? To by nešlo trochu překopat vypravení, aby se Poršáky o víkendu někde proháněly? Když začal platit zákaz jejich vypravování na devítku, nebyl problém je o víkendu šoupnout na trojku a na devítku poslat vozy z Pankráce...

A co to dlouhodobě vyřeší, když za chvíli bude Praha v torálně havarijním stavu? A magistrát ještě zakazuje výluky? Tohle už začalo pořádně smrdět! NAvíc ještě jsem se dověděl, že projekt na prodloužení metra A na letiště je šíleně okleštěný, že stanice nebudou mít ani naváděcí systém pro nevidomé, aby se ušetřilo, šetří se na všem. Za chvíli asi dojezdíme a budeme chodit pěšky a Praha bude zacpaná autama. A obávám se, že by nepomohla ani koektivní stížnost na magistrátu. Tady už rozum stojí.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 17.6.2008 11:09

7080 píše: 8 lze, protože kvůli výluce Letné obloukem na Dukelských hrdinů nejezdí. Ale jinak je to dost smutný seznam.
Nějak mi ta střelba od boku nevyšla noo, ale jedna chyba je myslim dobrej výsledek :lol:
Jinak by snad mohla na 36 i na 39 - ale to je přes půl města...

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 17.6.2008 10:58

Fořtík píše:On to totiž není s vozy 14T takovej pohár. Ale máme, co jsme chtěli... :roll: Mě se ta tramvaj prostě nelíbí... :roll:

Když si provedeme rozklad víkendového provozu
1 nelze kvůli Dukelským hrdinům

8 nelze (1)

Takže ono to zase není tak jednoduchý vyřešit otázku kam s nimi...
8 lze, protože kvůli výluce Letné obloukem na Dukelských hrdinů nejezdí. Ale jinak je to dost smutný seznam.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 17.6.2008 10:52

On to totiž není s vozy 14T takovej pohár. Ale máme, co jsme chtěli... :roll: Mě se ta tramvaj prostě nelíbí... :roll:

Když si provedeme rozklad víkendového provozu
1 nelze kvůli Dukelským hrdinům
2 nejezdí
3 lze
4 v sólech
5 nelze (1)
6 v sólech
7 v sólech
8 nelze (1)
9 nelze
10 lze
11 v sólech
12 nelze (1)
13 nejezdí
14 lze
15 nejezdí
16 v sólech
17 snad už by šlo u divadla, ale nelze (1)
18 lze
19 v sólech
20 lze
21 v sólech
22 lze
23 lze
24 lze
25 v sólech a (1)
26 nelze

Takže ono to zase není tak jednoduchý vyřešit otázku kam s nimi...

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 17.6.2008 0:24

radek31 píše:to samé o víkendu - vozovna bude plná 14T a jezdit budou T6
Hmmm... :? To by nešlo trochu překopat vypravení, aby se Poršáky o víkendu někde proháněly? Když začal platit zákaz jejich vypravování na devítku, nebyl problém je o víkendu šoupnout na trojku a na devítku poslat vozy z Pankráce...

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 16.6.2008 21:31

na l. 5 jezdí ve všední den jeden vůz 14T a to navíc jen někdy - ale stejně to bylo změněno a z MO tam budou pouze T6
to samé o víkendu - vozovna bude plná 14T a jezdit budou T6

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 16.6.2008 21:21

fricoolinek2 píše:
Proxy píše:Takže sázky nám bohužel nevyšly - důvodem je ulice Dukelských Hrdinů a změnena bude i trasa linky 14 :oops:
http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/dukel ... -tramvaji/
Ale za toto lze myslím DPP celkem pochválit - namísto aby zakázal Poršetry i na d-14, tak jí nepatrně změní trasu... =D>
Možná jenom taková poznámka Díky výluce jezdí 14T i na lince 5. Tam se teda nebude nasazovat, nebo to jenom někdo zapoměl?

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 16.6.2008 20:44

MF: zda se mi, ze cim je to dal, tim vic clovek zapomina na to zle

T1/T3: velike a dnes stezi predstavitelne problemy s napajeci siti, niceni koleji vzhledem k vysoke hmotnosti, navic sirsi prujezdny profil T3, nutnost vystavby smycek

KT8: tech "jen 50 mist" zpusobilo, ze byly zpocatku vypravovany prednostne na napajecove linky z florence do vysocan. i tak byly jakekoli vyluky na pozdejsich dominantnich linkach (napr. 3,8) duvodem k prekopani vypraveni a nasazeni T3M. nemluve o problemech pri MÚ
(plus krom vetrani problemy s topenim, ale to bych take do skutecne podstatnych negativ neradil)

celkove muzeme vseobecnemu ustrnuti ceskych provozu u koncepce T podekovat za jejich soucasny stav. holt kdyz se leta letouci neinvestuje do vyvoje a jede se na kvantitu, jako cele nase hospodarstvi minimalne od 70.let, pak udela 14T paseku, ktere jsme ted svedky.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 16.6.2008 20:31

Proxy píše:
Štěpán píše:Hezký. Místo aby se ty vraky vrátily výrobci jako nepoužitelné, tak se raději začne hrabat do linkového vedení. :( Fakt tramvaje dělaný přímo na míru pro Prahu... (-X
Ber to tak, že kupovat "nevhodné" tramvaje je pražská tradice :wink:
Začal s tím starosta Hlaváček na Praze 5, který koupil tak těžké vlečné vozy, že je ty elektrické neutáhly :wink:
- pak přišly tramvaje T1, které mohly jezdit jen na vybraných tratích. Byly špatně větratelné a nedali se spřahovat do dvojic, takže kapacitně nepobíraly a lidé měli radejí trojice dvounápravových tramvají :wink:
- když přišly KT8D5, tak tyto tramvaje sice už kapacitně pobíraly, ale zase špatně větratelné a na něktrerých tratích neprojely - i po více jak dvaceti letech máme stále místa kam tyto vozy nesmí :wink:
Starosta Hlaváček nebyl starostou Prahy, ale samostatného města Košíře :!: Vlečné vozy nebyly nijak moc těžké, ale motorové vozy měly jen jeden slabý motor, spíše motůrek...
T1 mohly prakticky všude, neb byly hodně skosené pro potkávání v tehdejší síti. Maximálně v energeticky méně zdatných úsecích mohl nastat problém. Do dvojic se spřahovat mohly od druhé série, byť se toho téměř neužívalo zejména pro nedořešené blokování EOV. Třívozové vlaky však vskutku lidi na rozdíl od T1 pobraly.
Neřekl bych, že KT8 měly nějaký zásadní problém s větráním. Sice neměly střešní klapky, ale zase větší šoupačky na rozdíl od tehdy na T3 malých šoupaček. Tratě pro ně sjízdné byly, jen na asi padesáti místech bylo nutné omezit potkávání. Někde neprojedou i dnes (KO, SA, střední a vnější k. Dlabačov atd), ale to je minimum míst.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 16.6.2008 20:28

radek31: kdyz jsem tam posledne jel 14T v 1.clanku, byl jsem taky celkem v soku...

Odpovědět