Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské autobusy
ÚOHS šetří tendr na nové autobusy pro DP Praha
http://www.ceskenoviny.cz/domov/praha/i ... ?id=322087
http://www.ceskenoviny.cz/domov/praha/i ... ?id=322087
-
Peter
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Finančně výhodnější z hlediska provozu jsou (a dlouho budou) CNG vozy tam není co řešit, ale u nich vyvstává problém, že výkonnově na Prahu nestačí. Nejsem technik abych odhadl jak moc náročné by byly úpravy aby odpovídaly pražskému provozu, ale myslím, že by to takový problém být nemusel. Hybridní pohon zatím není pořádně vyzkoušen (jezdí to vůbec někde u nás?) a je to pořád v plenkách, do toho DP určitě nepůjde.P_V píše:V dnešní situaci, kde nevíte rok dopředu, zda budou výhodnější vozy na naftu, plyn, zda je lepší připlatit za hybridní pohon nebo ne, se mi zdá poněkud odvážné objednat najednou takové množství.
Výhoda velkého VŘ by bylo, že by DP měl zaručenou pravidelnou obnovu voz. parku na 4 roky dopředu, a odpadly by každoroční handly kolik kdo dá či nedá, kolik je či není potřeba atd.
Např. U tramvají je dáno, že v horizontu několika let je zaručena obnova parku 250 kusy nových tramvají 15T...tahle jistota busům citelně chybí.
V dnešní situaci, kde nevíte rok dopředu, zda budou výhodnější vozy na naftu, plyn, zda je lepší připlatit za hybridní pohon nebo ne, se mi zdá poněkud odvážné objednat najednou takové množství.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nepředbíhejme, ale realita je taková, že výběrové řízení mělo být uzavřeno do poloviny června a kde nic - tu nic.Peter píše:Dodávky měly být rozvrženy mezi roky 2008 - 2012. Situace ve vozovém parku už nyní velmi napjatá a bude se nadále zhoršovat. Vozů rapidně ubývá a na jejich důkladné GO nejsou finance (kolikrát by GO nebyla už ani rentabilní). Nejspíš přijdou další pronájmy, což ale považuji za těžce nesystémové řešení.P_V píše:Podle mě 620 kusů je opravdu velké sousto, zvlášť když je opravdu z čeho vybírat, srovnatelného vlastnostmi i cenou (na rozdíl od tramvají). Dodávka by určitě neproběhla za jeden rok a během té doby se může výhodnost výběru změnit.
Ovšem neoficiálně jsem něco slyšel o zvýšeném zájmů politiků kecat o do konečného rozhodnutí...
-
Peter
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas ... a jen tak mimochodem doufám, že připomínkové řízení odstraní ten šílený bastl v podobě 501 přes Smíchov. Mít na Lhotku a Novodvorskou dvě linky a každou z jiného konce města ...martyn píše:Peter: Tohle je původní plán, který už prý zase doznal dílčích změn na základě požadavků MČ vůči ROPIDu. Finalizace v průběhu července.
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Peter: Tohle je původní plán, který už prý zase doznal dílčích změn na základě požadavků MČ vůči ROPIDu. Finalizace v průběhu července.
-
Peter
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dodávky měly být rozvrženy mezi roky 2008 - 2012. Situace ve vozovém parku už nyní velmi napjatá a bude se nadále zhoršovat. Vozů rapidně ubývá a na jejich důkladné GO nejsou finance (kolikrát by GO nebyla už ani rentabilní). Nejspíš přijdou další pronájmy, což ale považuji za těžce nesystémové řešení. Jinak v jiném topicu jsem se zmínil o připravovaných změnách v nočním vedení BUS linek - zatím návrhy změn :P_V píše:Podle mě 620 kusů je opravdu velké sousto, zvlášť když je opravdu z čeho vybírat, srovnatelného vlastnostmi i cenou (na rozdíl od tramvají). Dodávka by určitě neproběhla za jeden rok a během té doby se může výhodnost výběru změnit.
501 Jinonice - Na Knížecí - Smíchovské nádraží - Sídliště Lhotka (60min)
502 Suchdol - Sídliště Stodůlky (60min)
503 Palmovka - Sídliště Rohožník (60min)
504 Florenc - Sídliště Písnice
505 Sídliště Čimice - Jižní Město (změna trasy, vedena přes Brechtovu)
509 Florenc - Malešice - Zahr. Město - Na Košíku - Chodov (60min)
510 Na Beránku - Budějovická - I.P.Pavlova - Karlovo nám. - Strahov - Vypich - Divoká Šárka - Ruzyně (30min)
511 Nádraží Hostivař - I.P.Pavlova - Čakovice
513 Palmovka – Vinoř (30min)
Pražské autobusy
Pražské autobusy těšte se
Od středy 3. 7. 2008 jsem držitelem ŘP skupiny D a na podzim až bude čas se na vás chystám. Nebojte, jen na brigádu

Podle mě 620 kusů je opravdu velké sousto, zvlášť když je opravdu z čeho vybírat, srovnatelného vlastnostmi i cenou (na rozdíl od tramvají). Dodávka by určitě neproběhla za jeden rok a během té doby se může výhodnost výběru změnit.
-
Peter
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nech't se přání stane skutkemJakub ve Výluky a jiná omezení píše:by měl DP začít uvolňovat nějaké peníze na opravy i odjinud, než jen z peněz určených na opravy.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Táboráčky byly zatím výsadou busů DPP, tak snad neJabberwocky píše:No, aby jim neshořel, jak je v kraji poslední dobou zvykem... :-/
nedavno se tu psalo cosi o tom, ze kozenka nevyhovuje normam... ?
jinak souhlas s petrem. klouze to a ten podivny smrad. at ziji ČSD...
jinak souhlas s petrem. klouze to a ten podivny smrad. at ziji ČSD...
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
No, aby jim neshořel, jak je v kraji poslední dobou zvykem... :-/
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
http://www.busportal.cz/modules.php?nam ... e&sid=4917 
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Zato je pohodlné, už jsem zkoušel, neboj. AŤ ŽIJE DŘEVO V 15T (a sláva, že vyhráloProxy píše:Neboj se - dřevo lepit nebude, zato...