Ano, je to zvláštní, že jPT odůvodňuje zákaz použivání inverzních orientací práve slabozrakými a přitom na nočních BUS linkách je v Praze používáme v pohodě. Bohužel zákaz inverzních orientací máme zcela oficiálně v předpisech, leč sami jej občas nedodržujeme (viz linky X-B a její značení inverzně, že....)Brejšín píše:Tzn že asi slabozrací nejezdí tramvají a trolejbusem v Ostravě kde se tento formát používá standartně![]()
Vlastně v Praze na nočních a náhradních autobusových linkách?
Zátahové orientace
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zátahové orientace
Tzn že asi slabozrací nejezdí tramvají a trolejbusem v Ostravě kde se tento formát používá standartně
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Brejšín píše:Osobně inverzní číslici běhěm zátahu používám též.
Brejšínova soukromá válka proti nevidomým a slabozrakým2217 píše:Sice jsem tu kdysi psala, že inverzně psaná čísla nevidím.
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sice jsem tu kdysi psala, že inverzně psaná čísla nevidím a to je fakt, ale tak bych asi zátah brala jako cvičku a do té se taky neleze, takže vlastně by to tak nevadilo. Holt by mi to občas asi ujelo...Brejšín píše:Inverzní číslice je standartní výbavou OIS od začátku a navolíse vložením 1 na začátek kodu orientace tzn místo 0012 - 1012. To samé ty děti vzniknou vložením 9 tzn místo 0007 - 9007. Občas se člověk uklikne a ze vnitř to zjistit nelze.
Osobně inverzní číslici běhěm zátahu používám též, jako zvíraznění zátahové orientace a můžu potvrdit tak z 80-90% to funguje.
Inverzní číslice je standartní výbavou OIS od začátku a navolíse vložením 1 na začátek kodu orientace tzn místo 0012 - 1012. To samé ty děti vzniknou vložením 9 tzn místo 0007 - 9007. Občas se člověk uklikne a ze vnitř to zjistit nelze.
Osobně inverzní číslici běhěm zátahu používám též, jako zvíraznění zátahové orientace a můžu potvrdit tak z 80-90% to funguje.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem viděl na Andělu d-12, jenž měla zátahovou orientaci s inverzně vybarveným číslem "12" (jak vpředu, tak vzadu - viz. foto, sory za kvalitu - focené narychlo a tam, kde je expoziční dlouhý sto let a jednu zimu, ani stabilizátor, ani smrt nebere..) navíc ten font byl užší, možná to byl ten, co se před lety používal na T6A5, ale nejsem si jistý...
Také se mi povedlo (okolo 20:00) zahlédnout na Andělu nějaké R.P s orientací "Radlická" a místo čísla linky tam byl piktogram z dopravní značky "Pozor, děti!" Nevíte, co to bylo?
Také se mi povedlo (okolo 20:00) zahlédnout na Andělu nějaké R.P s orientací "Radlická" a místo čísla linky tam byl piktogram z dopravní značky "Pozor, děti!" Nevíte, co to bylo?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tak to nemá chybu. Já ji sice taky blejsknul, ale už s Vozovna Motol 
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Co se tady nepovedlo?
(zdroj: http://www.citybus.cz)
-
xenius
Možná, že budu vymýšlet vymyšlené, ale po tom všem, co jsem tu četl bych měl ještě jiný nápad. Vzhledem k tomu, že kaštanstvo si lépe zvykne na označení čísla linky, tak by se to dalo udělat tak, že před poslední zastávkou na pravidelné trase (dejme tomu 14 zatahuje z Barrandova do Motola, takže po zavření dveří Na Knížecí) se ohlásí: "Příští zastávka je poslední zastávkou na pravidelné trase linky. Vlak dále pokračuje vlevo do vozovny Motol jako linka Z3." A na panelech se změní ze 14 na Z3 (Z jako zátah, 3 jako Motol) a orientace se přepíše na "Vozovna Motol". Na zastávkových sloupcích by mohly přibýt čísla zátahových linek (s trochou odvahy i jízdní řády), zátahové trasy by se možná trošku potřebovaly sjednotit a ve výsledku by v tom mohl být i nějaký systém. 
No tak nic no
Já jen, že těch 70-80 procent je řádově několik (třeba 10) málo lidí... A opravdu nic nejezdí Sídl. Řepy - (Vozovna) Motol?
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Co to plácáš ??? Copak to co končí v motole nekoční v zastávce Voz. Motol zc ?! A jakých pár kaštanů ?! Nějakých 70-80% lidí v tuto dobu v tramvaji na Andělu chtějí jet až na Hlušičkovou a výš, tedy je jim tram na vozovnu k prdu !Sirka píše:Souhlas, dokonce bych s nimi víc počítal při tvorbě JŘ. Třeba úsek Anděl - Voz. Motol - S. Řepy kolem 0.10 - 0.40 - to je jak ve špičce, jedna prázdná tramka za druhou...Podle mě by to, co má skončit v Motole, mělo končit rovnou v zastávce Voz. Motol zc a těch pár kaštanů by si popojelo (samozřejmě by se to muselo dělat rozumně). Nebo by to nešlo?
Souhlas, dokonce bych s nimi víc počítal při tvorbě JŘ. Třeba úsek Anděl - Voz. Motol - S. Řepy kolem 0.10 - 0.40 - to je jak ve špičce, jedna prázdná tramka za druhou...Vašek píše: ... Já si myslím, že dobré umožnit kaštanům přepravu i vyjíždějícími / zatahujícími spoji.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, ale oni devítky téměř výhradně zatahují z Řep a doprava k vozovně motol je tak na dvě věci.Vašek píše:To by asi nebylo dobré řešení. Představ si například devítku z Motola, která tam na Spojovací hodí manipulační jízdu a takto jede až do Motola. Já si myslím, že dobré umožnit kaštanům přepravu i vyjíždějícími / zatahujícími spoji.
Já bych to řešil takto:
V úsecích Lehovec-Voz.Hloubětín, Palmovka-Voz.Hloubětín, Sídliště Ďáblice-Voz. Kobylisy, Sídliště Řepy-Voz. Motol,Spořilov-Voz. Pankrác, Černokostelecká/ÚDDP-Voz. Strašnice, Kubánské náměstí-Voz. Strašnice,Nádraží Hostivař-Voz. Strašnice, Červený vrch-Voz.Vokovice, Divoká Šárka-Voz. Vokovice a Spojovací-Voz.Žižkov by vozy jezdily manipulačně, neboť zatahují/vyjíždí proti směru kaštanstva, navíc by se ve večerních hodinách zabránilo střetu s nespokojenými cestujícími.
Zátahy z centra bych ponechal jako jsou dnes (orientace Vozovna X, a hlášení "tento vlak jede do vozovny X")
A pro vyjíždění a zátahy linek nejezdících přímo okolo vozovny bych použil současnou "inovaci" tedy změny linek.
To by asi nebylo dobré řešení. Představ si například devítku z Motola, která tam na Spojovací hodí manipulační jízdu a takto jede až do Motola. Já si myslím, že dobré umožnit kaštanům přepravu i vyjíždějícími / zatahujícími spoji.Té šestka píše:Nebylo by lepší při zátahu zrušit jízdu s lidmi,jako je to v jiných městech,a na busech v Praze a mít na transparentu MANIPULAČNÍ JÍZDA?
- Té šestka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nebylo by lepší při zátahu zrušit jízdu s lidmi,jako je to v jiných městech,a na busech v Praze a mít na transparentu MANIPULAČNÍ JÍZDA?