Přidej si čidlo za výstupní zastávkou ve smyčce Spojovací.Fořtík píše:Takových čidel je- jenom příklad: čidla snímající vjezd a výjezd na Trojské, většina čidel pro změnu signálů ROV...Oskar píše:Myslím, že jedno takové je i na výjezdu ze smyčky Podbaba. Docela jsem na to koukal
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Výluky a jiná omezení
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takových čidel je- jenom příklad: čidla snímající vjezd a výjezd na Trojské, většina čidel pro změnu signálů ROV...Oskar píše:Myslím, že jedno takové je i na výjezdu ze smyčky Podbaba. Docela jsem na to koukalPetr píše:A co se týče využití panelů: není to v Praze první využití pro čidlo systému Doris
Myslím, že jedno takové je i na výjezdu ze smyčky Podbaba. Docela jsem na to koukalPetr píše:A co se týče využití panelů: není to v Praze první využití pro čidlo systému Doris
Tak to pak jó, ve srovnání s cenou kopání do země a vozovky při zřízení přípojky se to již vyplatit může a nejde tak o nějaké hurá ekologické gesto. Jen jsem se domníval, že se ta přípojka při takových zgruntu rekonstrukcích zřizuje. Stále napájená přípojka asi ne, ale kandelábry s hotovým přívodem stojí opodál a i ta "noční energie" by se dala k nabití využít, kabel by mohl vést i vzduchem.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Ta zastávka jaksi přípojku nemá.... Kdyby jí měla, už by to čidlo na ní bylo dávno připojené. V rámci rekonstrukce Olšanské se mi nezdá, že by se na ní táhla... A co se týče využití panelů: není to v Praze první využití pro čidlo systému DorisP_V píše:Může se ten solární panel vyplatit? Stejně ta zastávka bude mít přípojku na osvětlení. I kdyby ten přístroj bral 10 W což odpovídá tomu panelu, a slunce svítilo co to dá, je to za rok 200 Kč. U GM Electronic mají takto velký panel za 4000,- samotný, navíc tam bude muset být akumulátor. A pro případ že by bylo několik dnů zataženo, nějaký netriviální záložní nabíječ z té přípojky, který nebude moci nabíjet malým stálým proudem jak je v těchto aplikacích obvyklé, ale bude se muset umět sám vypínat a zapínat dle stavu aku, aby se úspora vůbec konala.
Může se ten solární panel vyplatit? Stejně ta zastávka bude mít přípojku na osvětlení. I kdyby ten přístroj bral 10 W což odpovídá tomu panelu, a slunce svítilo co to dá, je to za rok 200 Kč. U GM Electronic mají takto velký panel za 4000,- samotný, navíc tam bude muset být akumulátor. A pro případ že by bylo několik dnů zataženo, nějaký netriviální záložní nabíječ z té přípojky, který nebude moci nabíjet malým stálým proudem jak je v těchto aplikacích obvyklé, ale bude se muset umět sám vypínat a zapínat dle stavu aku, aby se úspora vůbec konala.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Tipuji, že jde o solární panel, aby mohlo být v zastávce Olšanská napájeno čidlo systému DORIS. Zatím je tam označník bez napájení, takže kontrolní bod byl pouze v jízdním řádu, ale fyzicky tramvaje nic nesnímalo....kasme píše:(...)Odpoledne dráteníci na sloup TV uprostřed zastávky Olšanská montovali nějaké podivnosti
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dle dpp.cz končí komplet výluka Olšanské opravdu už 8.8. http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/olsan ... -tramvaji/
Odpoledne dráteníci na sloup TV uprostřed zastávky Olšanská montovali nějaké podivnosti
Odpoledne dráteníci na sloup TV uprostřed zastávky Olšanská montovali nějaké podivnosti
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Opět čerstvé fotky z Olšanské: http://www.ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasm ... ky/ols_08/ 
Podbíječka vylezla na náklaďák a odjela. U středního přejezdu vyklopena Tatra dlažebních kostek...
Včerejší odpolední fotky nahrány až dnes, ale chtěl jsem je nahrát už včera...
Podbíječka vylezla na náklaďák a odjela. U středního přejezdu vyklopena Tatra dlažebních kostek...
Včerejší odpolední fotky nahrány až dnes, ale chtěl jsem je nahrát už včera...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V polonočním provozu by měly být klouby, v nočním standardy, ale ověřeno nemám, nebyl jsem tam...Proxy píše:Náhradou jezdí klouby DPP, nízkopodlahu jsem zatím neviděl![]()
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, otevřou se obě naráz tuším 8.8.2008. Do 3. podbití (jaro příštího roku) bude otevřený svršek.
To zábradlí je k zblití..
To zábradlí je k zblití..
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Opět čerstvé fotky z Olšanské: http://www.ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasm ... ky/ols_08/
Podbité obě koleje, od východu montáž zábradlí na severní straně (holé - bílé - červenobílé). Jen srovnat trolej a může se jezdit
- tak se mi zdá, že budou uvedeny do provozu oba směry najednou...
Už někdo ví, jakej bude kryt kolejí?? Asfalt, panely a nebo snad tráva??
Otevřený svršek zřejmě né, i když...
Podbité obě koleje, od východu montáž zábradlí na severní straně (holé - bílé - červenobílé). Jen srovnat trolej a může se jezdit
Už někdo ví, jakej bude kryt kolejí?? Asfalt, panely a nebo snad tráva??
-
gabuliatko
- Uživatel
netusite proc na Vystavisti neni nalepena 34 ani v jednom smeru ? Ze by nebyly samolepky a 34 se delala jen na new blee papirove zatavkove oznacniky ?
Palmovka - Ke Stírce: Na NAD jezdili kloubáky (i nízkopodlažní) v 5ti minutovém intervalu. Brousili se současně dva úseky: U Kříže - Bulovka a Bulovka - Okrouhlická. Taky se upravovali panýlky v zastávce Divadlo pod Palmovkou (OR 3O). Trošku jsem doufal, že se hrábne i do OR u zastávky U Kříže, ale tam se bohužel zatím nic nedělo.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takže broušení na Barrandově bude každý tento týden od pondělí do pátku a pak příští pondělí i úterý, vždy 22:00 - 4:00 hdemon píše:Už tohle pondělí se brousí v ul.Nádražní mezi křiž.Anděl a ul.Za Ženskými domovy od 8.30 do 14.30 postupně oba směry. Zenklova by snad měla být už toto úterý a středu, v plánu jsou klouby DPP. Od pondělí do pátku a následující pondělí a úterý bude probíhat noční broušení na Barrandovské trati. V pondělí 4.8. a v úterý od 9.00 do 15.00 je na forhontě úsek Nuselská - voz.Pankrác, zajišťuje HOT Sd. Takhle zní zatím poslední info...
Informování o výluce opět na velice nízké úrovni