To je schválně, vozovka na komunikaci takového významu musí mít alespoň dva nerozdělené pruhy kvůli případnému objetí překážky. Tady není místo na 2 + TT + 2, takže je nouzový pruh veden po kolejích.Lister píše:Co však považuji za velkou chybu je nedostatečně zvýšené kolejové těleso. Už dnes to tam leckterý "nadčlověk" se silným vozem sekal po novém kolejišti.
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové tratě
Dnes jsem jel vlastně poprvé kolem nově vznikající trati do Radlic. Musím říct, že to tam vypadá moc pěkně. Chybí již jen pár desítek krytu kolejiště a mohlo by se nahoru jezdit(nebýt rekonstrukce spodku). Co však považuji za velkou chybu je nedostatečně zvýšené kolejové těleso. Už dnes to tam leckterý "nadčlověk" se silným vozem sekal po novém kolejišti.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
O to mi nejde, to je jasný.MF píše:Každopádně chytrej si poradí. Trochu defenzivní jízdy se zvonkem a přednost je daná
Každopádně chytrej si poradí. Trochu defenzivní jízdy se zvonkem a přednost je danáFořtík píše:Právě protože si myslím, že to není příliš jasné, tak jsem se zeptal. Podle mne to není tak jednoduché, jak to syverin shrnul...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Právě protože si myslím, že to není příliš jasné, tak jsem se zeptal. Podle mne to není tak jednoduché, jak to syverin shrnul...
Zajímavá otázka, tramvaj jedoucí tak jak píšeš je na hlavní stejně jako protijedoucí auta, byť jede od zat. Hradčanská z trávníku - není to místo mimo pozemní komunikaci. Dle mého názoru má tramvaj před protijedoucími auty přednost, protože oni mění směr jízdy křižovatkou a nikoliv tramvaj - je jedno, jestli tramvaj odbočí vpravo do Badeniho, nebo by jela přímo na Spartu pokud by to šlo. Obdobně to je kdyby jela tramvaj za současného stavu od Sparty do zast. Hradčanská. Auta přejíždějící do protisměru by jí také museli dát přednost při souběžné jízdě.Fořtík píše:Nevím kam s tím, tak to dám sem. Zajímalo by mne, jak je vyřešen průjezd křižovatkou na Hradčanské v případě, že nepůjde SSZ? Kdo má před kým přednost? Pokud vím, tak zákon hovoří pouze o přednosti tramvaje odbočující vpravo, ale i vlevo dávající znamení o změně směru jízdy před souběžně jedoucími automobily - jak je to tedy na Hradčanské, když tramvaj odbočující vpravo křižuje dráhu protijedoucích aut. Pokud se nepletu, tak takovou situaci zákon nezná a žádné místní úpravy jsem si na Hradčanské taky nevšiml. Tak jak to je - žiju v omylu, nebo je skutečně něco špatně?
- Absolut
- Moderátor
Špejchar - existuje projekt na přesun smyčky. Jak to s ní bude, to se ještě neví.
Včera jsem si poseděl půl hodiny u zastávky Chmelnice a pečlivě naslouchal zvůkům projíždějících tramvají. Teda spíš tichu projíždějících tramvají. Efekt broušení je na trati na Spojovací mnohem lepší, než jsem si vůbec troufnul očekávat.
Včera jsem si poseděl půl hodiny u zastávky Chmelnice a pečlivě naslouchal zvůkům projíždějících tramvají. Teda spíš tichu projíždějících tramvají. Efekt broušení je na trati na Spojovací mnohem lepší, než jsem si vůbec troufnul očekávat.
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pak pro ni platí stejná pravidla jako pro jakékoliv jiné vozidlo, tedy musí dát přednost v jízdě protijedoucím. Ostatně i ta poznámka o tramvaji odbočující vlevo se, co vím, vztahuje pouze na dvě místa v ČR... předpokládám, že všichni vědí která 
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevím kam s tím, tak to dám sem. Zajímalo by mne, jak je vyřešen průjezd křižovatkou na Hradčanské v případě, že nepůjde SSZ? Kdo má před kým přednost? Pokud vím, tak zákon hovoří pouze o přednosti tramvaje odbočující vpravo, ale i vlevo dávající znamení o změně směru jízdy před souběžně jedoucími automobily - jak je to tedy na Hradčanské, když tramvaj odbočující vpravo křižuje dráhu protijedoucích aut. Pokud se nepletu, tak takovou situaci zákon nezná a žádné místní úpravy jsem si na Hradčanské taky nevšiml. Tak jak to je - žiju v omylu, nebo je skutečně něco špatně?
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Z mého pohledu smyčku nechají. Ted je kus odbourán z důvodu blanky. Ale druhá půlka stále ještě je. Možná se smyčka trošku smrskne ale není špatné jí tam určitě mít.9001 píše:Otázka na znalejší a lidi pohybujicí se v problematice.
Jak to vypadá s osudem obratiště Špejchar, když ted město i vláda cukly od Kaplického knihovny ? A nejspíš se žádná stavět nebude.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Otázka na znalejší a lidi pohybujicí se v problematice.
Jak to vypadá s osudem obratiště Špejchar, když ted město i vláda cukly od Kaplického knihovny ? A nejspíš se žádná stavět nebude.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Tak až tam budete, tak se jděte podívat na hrob Zikmunda Lucemburského, když už to byl náš král. Ona totiž ta "Oradea" není nic jiného než Velký Varadín, jedno z pohřebišť uherských králů.Absolut píše:Pojedete na podzimní Oradea ´08?
V prostoru obratiště Špejchar už se intenzivně začalo pracovat. Stálo by to za ofocení...
Svým způsobem škoda, že to nevydrželo do 12. srpna.
Svým způsobem škoda, že to nevydrželo do 12. srpna.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
absolut: dobré zprávy, jsem potěšen, snad začnu v tuhle nekřesťanskou hodinu vstávat častěji.
OT: kdy se mohu těšit na meldunek fotograficzny? nemohu se dočkat. dal bych si nějaká ex-německá města (vratislav, gdaňsk, štetín) a jako dezert třeba krakov s vídeňskými E1 na lince 22
.
OT: kdy se mohu těšit na meldunek fotograficzny? nemohu se dočkat. dal bych si nějaká ex-německá města (vratislav, gdaňsk, štetín) a jako dezert třeba krakov s vídeňskými E1 na lince 22
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Když zdraví, finance a Zdeňka dovolí tak možná ano..